Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: šta napraviti?  (Posjeta: 3165 )

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Zippo Friends Croatia
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: LINIĆTRANS/CIPELCUG
šta napraviti?
« : 17 Kolovoz, 2011, 12:11:31 »
prije nekih mjesec dana a možda i koji dan više mi se javio jedan član daa bi kupio satove za LUNU koje ja imam u mom oglasu!
satovi su bili rabljeni i cjena 95 kuna sa poštarinom! on mi je uredno uplatio (5 kuna više nego što je trebao) i nakon toga sam ja poslao paket. paket je poslan kao obična pošiljka! nekih 7 dana kasnije dobijem od njega poruku "nije stigao" ili "još nije stigao" i tako se u biti kontakt odvijao svakih 7 dana.

sad moja pitanja:
1. ja sam poslao a on tvrdi da nije dobio, dali se najobičnija pošiljka može nekako pratiti?
2. ja se ne osjećam krivim radi nestale pošiljke i ne razmišljam o tome da vratim novac, ali opet žao mi je čovjeka ako stvarno govori istinu! šta napraviti?

trgovao sam sa više od 30 ljudi ovdje na forumu i nikada mi ni jedna pošiljka nije nestala!
« Zadnja izmjena: 17 Kolovoz, 2011, 12:14:06 robert »

Offline Matej28

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-3)
  • maxi forumaš
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: VX 250
  • MojSetup: ZARIBAN
  • MojSpuh: Serijalović
Odg: šta napraviti?
« Odgovori #1 : 17 Kolovoz, 2011, 12:20:10 »
mozete nazvat postu i pitat u vezi te posiljke...moraju je nac i odgovarat za nju..meni su tako izgubili paket  :redface:

Offline neven92

• Tržnica : (+18)
  • maxi forumaš
  • 095-542 82 44
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bedekovčina
  • Moj Skuter: runner
  • Moja Kaciga: takachi tk-110x
« Odgovori #2 : 17 Kolovoz, 2011, 12:26:24 »
nazovi postu i provjeri dal mu je stigla posiljka...ak nije onda bi ti posta trebala vratiti nesto novaca ak si stavil vrijednost neku
.. bez kocnica u provaliju ide do 120... ako ne zafali provalije...
eto.. sve serijsko.. i mjereno po cajngeru... osim za provaliju.. to je od oka.. cajnger nisam nasao

Offline marin-w

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: RIJEKA
  • Moj Skuter: SPEEDFIGHT 2 X-FIGHT
  • Moja Kaciga: LAZER VERTIGO ZEBRA
  • MojSetup: /
  • MojSpuh: ARROW EXTREME
« Odgovori #3 : 17 Kolovoz, 2011, 12:58:48 »
prije nekih mjesec dana a možda i koji dan više mi se javio jedan član daa bi kupio satove za LUNU koje ja imam u mom oglasu!
satovi su bili rabljeni i cjena 95 kuna sa poštarinom! on mi je uredno uplatio (5 kuna više nego što je trebao) i nakon toga sam ja poslao paket. paket je poslan kao obična pošiljka! nekih 7 dana kasnije dobijem od njega poruku "nije stigao" ili "još nije stigao" i tako se u biti kontakt odvijao svakih 7 dana.

sad moja pitanja:
1. ja sam poslao a on tvrdi da nije dobio, dali se najobičnija pošiljka može nekako pratiti?
2. ja se ne osjećam krivim radi nestale pošiljke i ne razmišljam o tome da vratim novac, ali opet žao mi je čovjeka ako stvarno govori istinu! šta napraviti?

trgovao sam sa više od 30 ljudi ovdje na forumu i nikada mi ni jedna pošiljka nije nestala!

Ako si slao kao pismo mozes se j
Ako si slao kao paket,ispunio onaj pspiric i kopiju imas kod sebe mozes ispunit potraznicu za paketom. Ako ga ne nadju dobit ces novce za slanje,potraznicu,i vrijednost natrag

Offline vale_vx

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rab
  • Moj Skuter: Piaggio Beverly 300 I.E.
« Odgovori #4 : 17 Kolovoz, 2011, 12:59:46 »
moraš imat papirić da si poslao, i odi u poštu i radiš potražnicu pa ako se paket nađe dobije ga primaoc, a ako se ne nađe ti kao pošijatelj dobiješ iznos koji si stavio kao vrijednost paketa.

ja sam imao takav slučaj, paket se izgubio i nisu ga našli, pa sam dobio novce natrag u vrijednosti paketa.
i još jednom se meni nije vratila otkupnina nakon što je primaoc paket podignuo, bilo je riječ o jedno 2000kn, i nakraju su rekli da su mi doma ostavili obavijest a da ja kao nisam došao podignut novce(iako obavijesti nije bilo), ali sam ipak dobio pare nakraju
rab

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
« Odgovori #5 : 17 Kolovoz, 2011, 13:06:58 »
Ako si slao kao pismo mozes se j
Ako si slao kao paket,ispunio onaj pspiric i kopiju imas kod sebe mozes ispunit potraznicu za paketom. Ako ga ne nadju dobit ces novce za slanje,potraznicu,i vrijednost natrag
u tome i je problem.

Offline marin-w

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: SPEEDFIGHT 2 X-FIGHT
  • Moja Kaciga: LAZER VERTIGO ZEBRA
  • MojSetup: /
  • MojSpuh: ARROW EXTREME
« Odgovori #6 : 17 Kolovoz, 2011, 13:27:59 »
u tome i je problem.

E,sad ako je kupac rekao da tako saljes onda on snosi rizik. Ako si sam tako odlucio zmog manje postsrine sam si kriv.
Imas makar racun od markica i slanja?  Iako ni to ne dokazuje nista. Uglavnom nemoj vise tako slat jer se ne isplati i nemas nikakvog dokaza da si poslao niti da je isporuceno.

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
« Odgovori #7 : 17 Kolovoz, 2011, 13:30:38 »
on me je pitao dali bi sat išao za 80 kuna a u oglasu je bio za 100!
oko poštarine i načina slanja ništa nije dogovoreno.

Offline cosa_wp

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Sb
  • Moj Skuter: Gilera gp 800
  • Moja Kaciga: Suomy
  • MojSetup: Limited edition
  • MojSpuh: Akrapović
« Odgovori #8 : 17 Kolovoz, 2011, 13:38:20 »
Možeš se pozdraviti sa satovima gamad u pošti sve što šalješ "pismom", a nešto je veće unutra gamad pokupi sebi jer im se ne može ući u trag. Odeš u poštu i oni će ti reći da on laže da je paket 100% primio. Tako sam ja slao retrovizore od vxr-a stariji model u vrijednosti 200 kn samo sam se dogovorio s dečkom kad stignu da će mi platiti. I tako sam posalo "pismom" retrovizore i niti para niti retrovizora mogo sam se hebat eto kakava ti je naša pošta. Tako da dečko nije puno ni popušio 95kn jbg. uvijek slati bar preporučeno to je ja mislm 9kn i jbg onda ti dobiješ onu ceduljicu da si poslao paketi ovaj kad primi mora potpisati i ti u svako doba možeš ući u trag paketu. Eto to ti je škola nikad ništa više "pismom" kao i ja.

P.S. najbolje podijelite troškove uplati dečku 50 kn ako si u mogućnosti i to bi bilo najbolje ja mislim iako meni niko nije nadoknadio bar četvrtinu mater im!
« Zadnja izmjena: 17 Kolovoz, 2011, 13:40:26 cosa_wp »

Offline ropee

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: zs250gs
  • Moja Kaciga: SIVA
  • MojSetup: A
  • MojSpuh: SERIJALA
« Odgovori #9 : 18 Kolovoz, 2011, 09:45:33 »
Da, ako nemaš nikakav dokaz da si poslao , nemožeš ništa, a za pakete bez navedene vrijednosti , ukoliko se ne pronađu u cca 15 ili 30 dana od dana potpisivanja potražnice dobiješ nadoknadu u protuvrijednosti oko 35 € , a ako paket ima naznačenu vrijednost onda vrijednost . A ovako je stvar dogovora između tebe i tvog klijenta .
spor i praćen

Offline ive_91

• maxi forumaš
  • Mjesto: mjesto Luka
  • Moj Skuter: je dobar forum i por
  • Moja Kaciga: takachi tk170n
  • MojSetup: malo je 70
  • MojSpuh: zxulja
« Odgovori #10 : 18 Kolovoz, 2011, 17:48:43 »
kako mozes slat kao pismo paket tj. satove pismo je pismo ima markicu i do nekoliko grama i dimenzija ide
paket je vecinom sve ostalo
sad zavisi dal je hp ex ili obican hp paket.
ja kad sam htio slat neku glupost pismom rekla teta NJET. paket ide
postarina je 15 ili 20 kn u jednom smjeru bez otkupnine sa otkupninom od 20-50 kn.
ak si slao pismom vrati decku novce jer je tvoj zajeb ak ih on sigurno nije dobio.. ako te on valja jbg.

ako nemas bas niceg iz poste nikakve potvrde nemas druge nego mu vratit novce jer ti je on platio dio koji nije dobio a ti si se trebao pobrinut za slanje paketa.! tvoja greska kaj si htio i tu jadnu crkavicu od 20 kn ušparat za kutiju cigareta a njemu poslat stiglo nestiglo.
🙈

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
« Odgovori #11 : 18 Kolovoz, 2011, 17:51:07 »
kako mozes slat kao pismo paket tj. satove pismo je pismo ima markicu i do nekoliko grama i dimenzija ide
paket je vecinom sve ostalo
sad zavisi dal je hp ex ili obican hp paket.
ja kad sam htio slat neku glupost pismom rekla teta NJET. paket ide
postarina je 15 ili 20 kn u jednom smjeru bez otkupnine sa otkupninom od 20-50 kn.
ak si slao pismom vrati decku novce jer je tvoj zajeb ak ih on sigurno nije dobio.. ako te on valja jbg.

ako nemas bas niceg iz poste nikakve potvrde nemas druge nego mu vratit novce jer ti je on platio dio koji nije dobio a ti si se trebao pobrinut za slanje paketa.! tvoja greska kaj si htio i tu jadnu crkavicu od 20 kn ušparat za kutiju cigareta a njemu poslat stiglo nestiglo.
u tome i jeste frka.
ja njemu ne vjerujem da nije dobio a on meni ne vjeruje da sam poslao.

Offline sule

• forumski skuteraš
  • Banned!
  • Vedrane, jel se tako nosi kazan ?
    • Find Sexy Girls in your city for night
  • Mjesto: Zbidelj
  • Moj Skuter: Charlessquax
  • Moja Kaciga: Charlessquax
  • MojSetup: Charlessquax
  • MojSpuh: Charlessquax
« Odgovori #12 : 18 Kolovoz, 2011, 18:02:08 »
pa jel mos bit takav steker za 100 kn ? da se tebi to desilo piso bi tu mjesec dana kako ti od 100 kn mozes zivit 7 godina i slicne gluposti

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
« Odgovori #13 : 18 Kolovoz, 2011, 18:08:23 »
pa jel mos bit takav steker za 100 kn ? da se tebi to desilo piso bi tu mjesec dana kako ti od 100 kn mozes zivit 7 godina i slicne gluposti
daj mu ih ti ako imaš viška! poslao sam najmanje 100 pošiljki najobičnijim paketom ili pismom i sve su stigle. sad od jednom IZGUBLJENO!
najviše me čude komentari kupca!
ni jedna poruka nije bila duža od 3 riječi i to uvjek u razmacima od najmanje 7 dana!
mislim, ako sumnjam da me je netko prevario i nije poslao onda ću mu ići svaki dan na živce a ne ovako.

Offline doritos

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (+6)
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Moj Skuter: ZIP SP1
  • MojSetup: grinč mi fkral sve :/
« Odgovori #14 : 18 Kolovoz, 2011, 18:14:04 »

sad moja pitanja:

Isto to mi se bilo dogodilo sa članom Flomo, kada sam mu slao bio due+ cilindar pod obicno PISMO( pod pismo mozes slat do 2kg tezine)

i to mu na kraju nikad nije stiglo. s moje strane nije bilo nista krivo...debili kradu....

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
« Odgovori #15 : 18 Kolovoz, 2011, 18:21:09 »
Isto to mi se bilo dogodilo sa članom Flomo, kada sam mu slao bio due+ cilindar pod obicno PISMO( pod pismo mozes slat do 2kg tezine)

i to mu na kraju nikad nije stiglo. s moje strane nije bilo nista krivo...debili kradu....
1. točno
2. ne samo poša i poštari

Offline Faba

• maxi forumaš
« Odgovori #16 : 18 Kolovoz, 2011, 18:27:20 »
slazem se.

nhf

Offline KEEWAY

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Žakanje
  • Moj Skuter: Gilera Runner
  • Moja Kaciga: kineska
  • MojSetup: polini 70ccm
  • MojSpuh: Yasuni
« Odgovori #17 : 18 Kolovoz, 2011, 22:47:46 »
ja sam kupac, i nebi nekog zaj.. za 100 kuna, nije to enki novac... zvao sam u postu i pitao ih jeli sta bilo stiglo na moje ime ili adresu vele oni da nije nista.

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
« Odgovori #18 : 18 Kolovoz, 2011, 22:50:24 »
i ja sam s moje strane u pošti pitao i banana. niko nezna ništa o paketu!
daj mi pošalji tvoju adresu još jednom na pm da provjerim još jednom

Offline doritos

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (+6)
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Moj Skuter: ZIP SP1
  • MojSetup: grinč mi fkral sve :/
« Odgovori #19 : 18 Kolovoz, 2011, 22:51:23 »
ja sam kupac, i nebi nekog zaj.. za 100 kuna, nije to enki novac... zvao sam u postu i pitao ih jeli sta bilo stiglo na moje ime ili adresu vele oni da nije nista.

Nazalost je paket ziher nestao...netko od djelatnika hp-a ljeva ruka desni djep