Evo konkretno ja sam to radio cisto eksperimentalno na runneru 2007. Pokazalo se jako dobro, za sad, (nekih300km), piksa je radjena od bronce, obicne, e ali napravio sam piksu po cijeloj duzini variomata! Obican variomat ima 2 pikse, svaku na jednom kraju. Multivar ima po cijeloj duzini pa sam to iskoristio kao sablonu. Mislim, cisto onak laicki ,da se remen vremenom trosi i da sa njega ispadaju razne cestice, pogotovo sa kevlara. E posto te cestice lete svuda okolo mislim da ulaze u onaj prostor izmedju dvije pikse i zabiju se u broncu koja je meksa i tako trose bolcnu koja je napravljena od kaljenog materijala, znaci sama bronca ju nemre potrosit jer je meksa. Za sad se vozim tak i sve je ok, bumo vidli kaj bu nakon 1000 km kad se na serijskom variu pocelo sve stopati. NAPOMENA SVIMA KOJI TO MISLE RADITI, OBAVEZNO PIKSU DOVESTI DO BLIZU MJERE, ONDA UPRESATI U VARIOMAT I SVE ZAJEDNO STAVITI U AMERIKANER, POCENTRIRATI PUPITASOM DO +-0,01MM TE ONDA FINO ISTOKARITI NA MJERU +0,07 OD BOLCNE!!!!!!!!!!!!!!!!!