Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Polini Corsa--HEBO Manston Replica za Aerox !?  (Posjeta: 14550 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline danc00

• Tržnica : (+19)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Krapinske T.
  • Moj Skuter: ZX-6R
  • Moja Kaciga: Airoh Pit-OneX
  • MojSetup: XD
  • MojSpuh: Akrapović
Odg: Polini Corsa--HEBO Manston Replica za Aerox !?
« Odgovori #20 : 07 Srpanj, 2011, 11:45:35 »
Evo kaj piše za Hebo M.R, izgleda da je kolega potpuno u pravu  :icon_thumright:

Citat:
The port areas are enlarged and the timings are increased that makes the Manston Replica a very strong pulling cylinder kit without loosening too much bottom and mid range power. All the same the Manston Replica revs easily up to 10.000 rpm. That makes Manston replica engines very well responding to the slightest throttle action.

The original crankshaft is anything else than suited for this kind of power and massive increase in revs. A hint is our bgm Evolution racing crankshaft that sustains the power of the Manston Replica easily.

Vrti se oko 10T da je i oko 11T meni paše, dobra je na nižim okretajima kao i na srednjim te ide bez problema na serijskoj radilici  :icon_thumright:

Uz sve to jeftinija je dosta od Polini Corse, Airsal nemam u ponudi, kakav je to kit alu sa dvije karike? Kak on radi?

Hebo će onda biti vjerojatno best buy... znači kvaliteta je neupitna kod Heba, i klip je dobar, ko ga proizvodi?
2006.-2012.Yamaha Aerox 46, by danc00
2012.-2013 Gilera Runner VXR
2013- Kawasaki 636

Offline luna500rr

• Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zmijavci
« Odgovori #21 : 07 Srpanj, 2011, 12:02:10 »
Ma hebo, modular glava, alu cilindar, okretaji su pristojni bez obzira na jednu kariku...
Corsu nemoj nikad uzimat, radije modular glavu i das nekom dr eva na operacijski stol...

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #22 : 07 Srpanj, 2011, 12:15:53 »
Evo kaj piše za Hebo M.R, izgleda da je kolega potpuno u pravu  :icon_thumright:

Vrti se oko 10T da je i oko 11T meni paše, dobra je na nižim okretajima kao i na srednjim te ide bez problema na serijskoj radilici  :icon_thumright:

Uz sve to jeftinija je dosta od Polini Corse, Airsal nemam u ponudi, kakav je to kit alu sa dvije karike? Kak on radi?

Hebo će onda biti vjerojatno best buy... znači kvaliteta je neupitna kod Heba, i klip je dobar, ko ga proizvodi?
Da si preveo dobro kljucan dio teksta shvatio ni da pise "serijska radilica je sve samo ne prikladna za snagu ovog cilindra itd itd" dakle treba ti jaca a oni preporucuju bgm il sta vec
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline marin18

• Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: RIJEKA
  • Moj Skuter: Gilera Runner SP
  • Moja Kaciga: Suomy
  • MojSetup: Polini Alu 70
  • MojSpuh: Yasuni c16 city
« Odgovori #23 : 07 Srpanj, 2011, 12:16:05 »
iz iskustva ću ti reć, polini corsa je za dlaku jača od dr evo na istom auspuhu, čak i jačem, to malo pjeva za puno para, za te novce athena sporting ili neki slabiji midrace, heno uopće nije loš, taman je toliko dobar da izbaci corsu iz igre, vjeruj mi ;)
to i ja govorim....imao sam na minareliu Corsu i r-a i nije nis posebno neki gus kit se bez beda dotjera ko corsa....previse para kosta a malo muzike.....to se ne odnosi na piaggio,Corsa je na piaggiu masu jaca,zato i dolazi s modularom
« Zadnja izmjena: 07 Srpanj, 2011, 12:18:58 marin18 »

Offline danc00

• maxi forumaš
« Odgovori #24 : 07 Srpanj, 2011, 12:32:07 »
Da si preveo dobro kljucan dio teksta shvatio ni da pise "serijska radilica je sve samo ne prikladna za snagu ovog cilindra itd itd" dakle treba ti jaca a oni preporucuju bgm il sta vec

Imaš pravo, nisam temeljno pročital, preletel sam ključne riječi  :sad1: , dobro ionak ću stavljat tu BGM evolution!

Znači Hebo sa modularnom glavom bi bil pun pogodak!?
2013- Kawasaki 636

Offline zoksi

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Moj Skuter: Sprint grizzy 50 2t
  • Moja Kaciga: Shiro
  • MojSetup: Hebo M.R. tuned by M.M.
  • MojSpuh: Athena Racing
« Odgovori #25 : 07 Srpanj, 2011, 12:43:53 »
Odlican klip dolazi sa Hebom - Vertex.Ja sam kada mi je prvi put zalepio stavio Athenin za Sport pro a sada drugi put Airsal T6.
« Zadnja izmjena: 07 Srpanj, 2011, 12:55:03 zoksi »

Offline marin18

• maxi forumaš
  • Mjesto: RIJEKA
  • Moj Skuter: Gilera Runner SP
  • Moja Kaciga: Suomy
  • MojSetup: Polini Alu 70
  • MojSpuh: Yasuni c16 city
« Odgovori #26 : 07 Srpanj, 2011, 12:47:28 »
Odlican klip dolazi sa Hebom - Wortex.Ja sam kada mi je prvi put zalepio stavio Athenin za Sport pro a sada drugi put Airsal T6.
mahle klip ti se zaljepio ili?

Offline zoksi

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #27 : 07 Srpanj, 2011, 12:57:37 »
mahle klip ti se zaljepio ili?
Prvi put je Vertex zalepio a drugi put Athena klip.Sada se vozi sa Airsalom T6 klipom.

Offline zoksi

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #28 : 07 Srpanj, 2011, 13:07:28 »
Evo slika kada je prvi put zalepio.Tu sam morao da honujem cilindar.

Drugi put je bilo dovoljno dva minuta vodenom smirglom da bi cilindar bio ko nov.
http://svet-skutera.rs/forum/index.php?/topic/15-sprint-grizzy-50-2t/page__st__200

Offline B.E.G.A

• maxi forumaš
  • Mjesto: Novska
« Odgovori #29 : 09 Srpanj, 2011, 23:23:21 »
Prodam ti ja svoj ItalKit,radio je super sa Yasuni R-om,išao je pun k...c bolje nego sa Polini Sportom i Yasuni R-om,neusporedivo.

The Hebo Manston Replica is version of the high-end Hebo Manston cylinder. This aluminium cylinder is also equipped with a bridged exhaust port and a modular cylinder head. More bottom-end power than Italkit, which results in more torque but top performance isn't that high. The finish is really beautiful: very tidy ports.
« Zadnja izmjena: 09 Srpanj, 2011, 23:31:01 B.E.G.A »

Offline pralas

• Tržnica : (+17)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Osijek
« Odgovori #30 : 09 Srpanj, 2011, 23:26:55 »
Prodam ti ja svoj ItalKit,radio je super sa Yasuni R-om,išao je pun k...c bolje nego sa Polini Sportom i Yasuni R-om,neusporedivo.

Nemojte bit smiješni,Hebo Manston Replica je midrace kit i to dosta jak,ima dvodjelni ispuh što mi se jako sviđa,i htio bi ga kod sebe  :(
uzmi moj prerađen metrakit,ima da budes glavni u novskoj i dalje ;)

Offline danc00

• maxi forumaš
« Odgovori #31 : 10 Srpanj, 2011, 00:19:59 »

The Hebo Manston Replica is version of the high-end Hebo Manston cylinder. This aluminium cylinder is also equipped with a bridged exhaust port and a modular cylinder head. More bottom-end power than Italkit, which results in more torque but top performance isn't that high. The finish is really beautiful: very tidy ports.

Hvala na ponudi....no sad idem na more  ;D, pa poslje mora ide kit, ovo sam pital da znam kaj ću uzet i za kaj da malo po malo odvojim na stranu. Jer kad se nekaj radi u zadnji čas večinom se napravi nepromišljeno, ovak hoću biti siguran u ono kaj bum zel i za ono kaj mi treba!

Neču ko Pralas, on si složil avion i sad nemre po cesti, ja oču mali MIDRACE za cestu i da paše na R i 19mm dellorto, i da se mogu peljat a da ide donekle  :icon_thumright:  A zajključili smo da je HEBO M.R  taman !

Ne znam kakav je tvoj Italkit  :dontknow:
2013- Kawasaki 636

Offline wonderkid

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Spol: Ženski
  • Moja Kaciga: !
« Odgovori #32 : 10 Srpanj, 2011, 06:17:24 »
italkit nesto kao due + samo alu,cc 12konja na radilici uz popratni setup

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #33 : 10 Srpanj, 2011, 08:20:30 »
i italkit i hebo to su sve prejaki kitevi za yasuni R.. ja bi na tvom mjestu preradio dr.evo i vozio se normalno...
mislim imat alu kit s jednom karikom, dvodjelnim ispuhom i na to yasuni R koji radi do 11000okr max.. po meni nema smisla.. mislim može vozit al sve je to duboko ispod okretaja predviđenih za te kiteve.. prvo izmjeri širinu grane na kitu, pa usporedi sa širinom grane na spuhu..

Offline animatrix

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Vukovar
  • Moj Skuter: Luna Vision II
  • Moja Kaciga: Vemar TAI2K
  • MojSetup: DR Evo 70cc AC
  • MojSpuh: TT
« Odgovori #34 : 10 Srpanj, 2011, 12:05:03 »
pa dr. evo i yasuni r si pasu ko budali samar, ovi cilindri o kojima se prica su prejaki za R-a.. preraditi dr. evo, samo u sirinu izvuci transferne portove i malo ispusni i to je to. moze bit kakav god bijesan kit ali ako R vrti od 9 do 11K tu je i snaga bez obzira na cilindar..
Built Not Bought // Preradjujem cilindre

Offline danc00

• maxi forumaš
« Odgovori #35 : 10 Srpanj, 2011, 12:17:19 »
 :dontknow:

Evo čak i u onoj temi iz "svet-skutera" je M.R vožena sa slabijim spuhovima i piše da se vrti do 11T a R to more podnesti! Bedasto mi je kemijat po DRevu, ak nedaj Bože ne dobim željene rezultate kaj sam ondam ovak ga mogu prodat pošto je zasad bez crtice a nadam se bić će i do zime, te malo dodam i eto.

A ko to turpija a da ne računa pravo bogatstvo? I kolko se uopče može dobit, 1-2KS ili sam i to puno rekel? :dontknow:
2013- Kawasaki 636

Offline pralas

• Tržnica : (+17)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Osijek
« Odgovori #36 : 10 Srpanj, 2011, 12:20:58 »
auu dr evo se moze bolesno preraditi,da corsa bude igracka naspram njega ;)
ja imam jednog dr eva ported by M.F. TEAM koji je raden za yasuni c16 onda ti ne moram nista pricati...
najpametnije bi ti bilo da rastvoris blokove i da se oni prerade zatim druga radilica pa si miran e onda dolazi cilindar na kojem bi ja ovo napravio ako ide na yasuni r:
-digo ispuh 1-1.5 mm
-eventualno bi ga mozda malo prosirio
-poliran ispuh
-skracena pera cilindra da se prilagode bloku
-preraditi usisne

ako ti ikada to bude trebalo napraviti od bloka do cilindra sam javi pa cemo se dog ;)

Offline animatrix

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Vukovar
  • Moj Skuter: Luna Vision II
  • Moja Kaciga: Vemar TAI2K
  • MojSetup: DR Evo 70cc AC
  • MojSpuh: TT
« Odgovori #37 : 10 Srpanj, 2011, 12:37:17 »
TP trophy AC ima 180/114 tajminge, podic to na 185/125 i ispusni prosiriti na 60-65% promjera cilindra, ma islo bi to ko smuk
Built Not Bought // Preradjujem cilindre

Offline doritos

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (+6)
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Moj Skuter: ZIP SP1
  • MojSetup: grinč mi fkral sve :/
« Odgovori #38 : 10 Srpanj, 2011, 13:07:55 »
al opet, prerada gus cilindra koji ce nakon prerade biti ajmo reć 2,3ks uz POPRATNE dijelove , tipa nardo/shot-c16, automatski računaj na pregrijavanje sa tim serijskim hladnjakom!!!

o tome nitko ne govori niti ne vodi računa! to je gus i svakih 100-500okretaja znači i dosta pregrijavanja ako se nema veći hladnjak u koji više rashladne tekućine staje, ili eventualno 2 hladnjaka iskemijati . Opće poznato da gus na večim okretajima voli cvikati (due+) jer treba dosta dobro hladjenje da radi dobro( nekih 75c) da bude stalno...

Po meni prodaš tu termogrupu i pređeš na Aluminijsku termogrupu tipa MHR Replice-Hebo M. Replica ili TPR  :icon_thumright:

ako ti se neda puno jebat oko stalnog nekakvog štelanja i ako već imaš yasuni r, onda Malossi MHR Replicu uzeti, malo presloziti mrvicu i bit ce super sa tim tvojim spuhom!  najbolje tako, jer za italkit Alu, Heba i slićne ti treba bar:

RMS RACING radilica
Nardo/shot ili C16
19/21 frga    

i još neke stvari kojih se sada nemrem sijetiti.  uglavnom, treba para imati i znanja da se slozi nesto jače A DA NE CVIKNE!  :icon_thumright:
« Zadnja izmjena: 10 Srpanj, 2011, 13:09:35 doritos »

Offline danc00

• maxi forumaš
« Odgovori #39 : 10 Srpanj, 2011, 13:13:59 »
al opet, prerada gus cilindra koji ce nakon prerade biti ajmo reć 2,3ks uz POPRATNE dijelove , tipa nardo/shot-c16, automatski računaj na pregrijavanje sa tim serijskim hladnjakom!!!

o tome nitko ne govori niti ne vodi računa! to je gus i svakih 100-500okretaja znači i dosta pregrijavanja ako se nema veći hladnjak u koji više rashladne tekućine staje, ili eventualno 2 hladnjaka iskemijati . Opće poznato da gus na večim okretajima voli cvikati (due+) jer treba dosta dobro hladjenje da radi dobro( nekih 75c) da bude stalno...

Po meni prodaš tu termogrupu i pređeš na Aluminijsku termogrupu tipa MHR Replice-Hebo M. Replica ili TPR  :icon_thumright:

ako ti se neda puno jebat oko stalnog nekakvog štelanja i ako već imaš yasuni r, onda Malossi MHR Replicu uzeti, malo presloziti mrvicu i bit ce super sa tim tvojim spuhom!  najbolje tako, jer za italkit Alu, Heba i slićne ti treba bar:

RMS RACING radilica
Nardo/shot ili C16
19/21 frga    

i još neke stvari kojih se sada nemrem sijetiti.  uglavnom, treba para imati i znanja da se slozi nesto jače A DA NE CVIKNE!  :icon_thumright:

Da, pa malo sam si razmišljal oko tog hlađenja i gusa, nisu bez veze cilindri od Al kad se radi o višim okretajima :icon_thumright:

Kaj se tiče te crne MHR replice, kolko ona nova košta? Jer za nju onda imam sve, radilica bude serijska ok uz nove ležajeve, frgu imam sad novu 19mm S6 BE i R je ok! I kolko onda daje KS ? To je Al sa 2 karike?
2013- Kawasaki 636