Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Mokra cesta i gorivo na istoj xD  (Posjeta: 2165 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Rossi

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Tuzla
  • Moj Skuter: Gilera Runner ST 200
Mokra cesta i gorivo na istoj xD
« : 06 Srpanj, 2011, 12:15:05 »
Eh ovako prije 7 dana ja ofarbo skuter na novo ,KTM naradzasta i alfa romeo crna ....i sutra dan zaputio se poslom nekim na put od 150 km u jednom smjeru,iso sam putem koji je pun krivina (jer sam stavio nove Dunlop Run scoot gume) pa reko da probam malo po krivinama, i zagrijem ja gume prvo malo i cijelo vrijeme bas ko manijak iso do granica guma i gume odlicno drze,ja zodovoljan sav sretan,reko super su gume za sad ,vidjet cemo za 1000 2000 km kako ce drzat....eh osto sam tamo 2 dana i u povratku me na pola puta ufati kisa i ajde reko necu se glupirat ,bolje polako vozit i stic zdrav i ziv kuci i mirna bosna,i tako ti vozim ja po tim krivinama po mokrom ono 40 50 iza mene kolona auti i ispred mene ,gume lijepo drze ali nisam iso vise od 50 jer sam svjestan da je klizavo a cesta je na nekim dijelovima nikakva,i jedna krivina gledam na sat idem 42km/h i usporim na 30 posto je krivina ostra(pratio brzinu auti) i osjetim zadnji kraj mi zaplesa a nisam u toj krivini diro ni gasa ni kocnice i nije mi jasno i sljedeca krivina u kontra stranu (ako je uopste mozemo nazvat krivinom jer je vise pravac) iso sam po satu 32 ...krivina je lijeva bila ali vise pravac nego krivina znaci nisam diro ni kocnicu ni gas...samo osjeti zadnji kraj ode u stranu i to ode mi ispred prednjeg kraja :D i ja kontra prednji dio reko da se izvucm ali djabe prednji tocak kao da sam na ledu samo prokliza i sljedece sto sam vidio jeste skuter kako ispred mene klizi na boku i ulazi u krivinu ispred mene,zaustavio se jer je centralna nogara strugala od cestu a ja na ledjima prolazim pored skutera i klizim jos dalje jedno 15 20 metara i nije mi jasno nikako ,kao da sam sjeo na najlon na kakvom ledu i spustam se niz brdo i stanem i ja ,ustanem brzo i do motora da ga ugasim,jer je radio i digo sam ja skuter ,ljudi stali iz auta i nije im jasno sta se desilo jer smo isli oko 30 i sad nije ni meni jasno sto su gume popustile na tako blagoj krivini i pri toj brzini....i stanem ja prosirenje sa strane ,pregledam sebe ,sve oke ,pregledam skuter(pao na stranu nogare bocne) pogrebana nogara samo centralna i ralica na donjoj strani i to je to.Eh sad meni nije bilo jasno sta se desilo i cekam ja da svi prodju i gledam u cestu ne vidim nista..sagnem se malo vidim po sredini desne trake trag (dugine boje ) vjerovatno od goriva kako je nekome curilo i to ide po cijeloj desnoj traci tako trag sirok jedno metar ...stanem na nejga nogama i pocnem se klizat niz brdo ali bukvalno kao da sam na ledu...eh i onda mi je postalo jasno sto i kako sam upo ,onako na glup nacin i ne mojom greskom ali eto....poslije toga 2 minute nailazi auto i ulazio malo brze u krivinu i lik bas tu poso malo da prikoci i baci ga lik se okrenu na cesti za 360 i staje pored mene i nije mu jasno isto ,i objasnim mu i lik se smije i govori j**** ti drzavu ovakvu :D ..eto moja mala prica xD...

P.S: jel ko kad slicno sta dozivio ?? mislim da je na mokroj cesti stao na trag od goriva ili tako sta ??
Valentino Rossi 46!!!!!

Offline istipa622

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Duga Resa
  • Moj Skuter: NRG MC2 & Hornet 600
  • Moja Kaciga: HJC fg-15
  • MojSpuh: Leo Vince & Akrapovič
Odg: Mokra cesta i gorivo na istoj xD
« Odgovori #1 : 06 Srpanj, 2011, 12:32:30 »
uh zajebano...

ja imam slicno iskustvo... frend i ja smo se vozali isto po nekim zavojima 60-70 km/h, ja sam isao prvi on iza mene...odjednom u desnom zavoju zadnji kraj samo ode ...ja padnem na guzicu i laktove i tako se kližem nekih 10-ak metara,dobro pa je frend iza mene držao dobar razmak pa je izbjegao i mene i motor, imao sam svu opremu pa sam prosao bez ogrebotine, samo par masnica...
isto mi nije bilo jasno kako mi je mogao samo tako pobječ zadnji kraj i onda sam vidio 5-6-7 m dugu crtu pijeska na sredini trake, al bas nadebeli nasipano, 3 cm barem debel sloj i širok 10 cm  :angry7:

i sad ono što me je više šokiralo od samog pada...uza cestu je stajala grupica ljudi koji nisu niti pitali jesi dobro, jel trebas nesto..nego su samo poceli komentirat kako više nije sigurno niti stajat uza cestu ... :angry7: :angry7:
tužno

Offline Rossi

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 06 Srpanj, 2011, 12:36:40 »
uh zajebano...

ja imam slicno iskustvo... frend i ja smo se vozali isto po nekim zavojima 60-70 km/h, ja sam isao prvi on iza mene...odjednom u desnom zavoju zadnji kraj samo ode ...ja padnem na guzicu i laktove i tako se kližem nekih 10-ak metara,dobro pa je frend iza mene držao dobar razmak pa je izbjegao i mene i motor, imao sam svu opremu pa sam prosao bez ogrebotine, samo par masnica...
isto mi nije bilo jasno kako mi je mogao samo tako pobječ zadnji kraj i onda sam vidio 5-6-7 m dugu crtu pijeska na sredini trake, al bas nadebeli nasipano, 3 cm barem debel sloj i širok 10 cm  :angry7:

i sad ono što me je više šokiralo od samog pada...uza cestu je stajala grupica ljudi koji nisu niti pitali jesi dobro, jel trebas nesto..nego su samo poceli komentirat kako više nije sigurno niti stajat uza cestu ... :angry7: :angry7:
tužno
jeben je i pjesak ali se makar moze vidjeti ....ovo je nevidiljvio dok se ne sagnes pa pogledas....a ti ljudi sto su komentirali tako su neki debili ocito...ovi sto su vozili iza mene su stali i 2,3 auta pitali jesi oke ,trebal pomoc kakva  ili sta ...ali eto ima nas svakakvih ..
Valentino Rossi 46!!!!!

Offline Miki-speedy

• Tržnica : (+16)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Nexus 250
« Odgovori #3 : 06 Srpanj, 2011, 13:12:50 »
Tek ofarbao skuter i otreso?  :sad1:

Offline stipe

• Tržnica : (+6)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zadar
  • Moj Skuter: Piaggio Beverly 250
  • Moja Kaciga: Nolan N85
  • MojSpuh: 4road
« Odgovori #4 : 06 Srpanj, 2011, 13:16:57 »
a zasto nisi zvao policiju? nek naprave zapisnik i onda tuzis nekoga tko je odgovoran za te ceste...  uvik se nadje netko odgovoran :D

Offline Rossi

• maxi forumaš
« Odgovori #5 : 06 Srpanj, 2011, 13:34:57 »
a zasto nisi zvao policiju? nek naprave zapisnik i onda tuzis nekoga tko je odgovoran za te ceste...  uvik se nadje netko odgovoran :D
kod nas to ne vrijedi ...bas na tom putu na 2 mjesta imaju radovi na cesti..nikakvog znaka nema niti sta ...ako vidis na vrijeme i zakocis dobro je ...tako da kod nas ti zakoni kao kod vas npr da tuzis hr ceste ili tako nekog ne vrijede nista..
Valentino Rossi 46!!!!!

Offline Rossi

• maxi forumaš
« Odgovori #6 : 06 Srpanj, 2011, 13:35:54 »
Tek ofarbao skuter i otreso?  :sad1:
istinito i zalosno ..ali nije nista bilo puno sreca moja ....jer su ga spasile bocna nogara i centrana pa je samo podero na dn lijevu stranu ralice ..tako da je steta 100 kn max
Valentino Rossi 46!!!!!

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #7 : 06 Srpanj, 2011, 14:41:43 »
U takvim situacijama se zove policija i trazi odsteta od nadleznih za odrzavanje ceste. Bio nedavno slucaj na ulasku na autoput kod Karlovca gdje je decko pao s motora sa curom i zvao policiju koja je napravila zapisnik (bilo je nafte na cesti) i to ce mu biti osnova za trazenje odstete

Offline Rossi

• maxi forumaš
« Odgovori #8 : 06 Srpanj, 2011, 16:22:11 »
U takvim situacijama se zove policija i trazi odsteta od nadleznih za odrzavanje ceste. Bio nedavno slucaj na ulasku na autoput kod Karlovca gdje je decko pao s motora sa curom i zvao policiju koja je napravila zapisnik (bilo je nafte na cesti) i to ce mu biti osnova za trazenje odstete
kod nas toga alfa nema..ja bi najvise volio da ima ....znam jer sam par puta tako pito policiju u vezi toga i kazu nea od toga nista...
Valentino Rossi 46!!!!!

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • how you ride not what you ride
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
« Odgovori #9 : 06 Srpanj, 2011, 18:49:35 »
imao sam i ja takvu slicnu situaciju al bez nafte na cesti nego losa guma + brza voznja + nabijanje gasa u zavoju = driftanje zadnjeg kraja kroz zavoj
bilo zabavno

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #10 : 06 Srpanj, 2011, 19:00:58 »
kod nas toga alfa nema..ja bi najvise volio da ima ....znam jer sam par puta tako pito policiju u vezi toga i kazu nea od toga nista...

Ima i kod vas, al izgleda da treba sudski ganjati

Offline Rossi

• maxi forumaš
« Odgovori #11 : 07 Srpanj, 2011, 01:14:08 »
Ima i kod vas, al izgleda da treba sudski ganjati
pa to ..moras ganjat sudski sve ...i ne tuzis ni ceste niti sta nego opstinu kojoj pripada ta cesta...zamisli da tuzis grad Zagreb radi neke rupe na cesti..eh tako bi kod nas to islo ,sto je i prevelik trosak i mala mogucnost da ces ista postici ..nazalost je tako...
Valentino Rossi 46!!!!!

Offline damirdeluxe

• forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Sym Euro Jet X 50
  • Moja Kaciga: Tudja
  • MojSpuh: LeoVince ZX
« Odgovori #12 : 07 Srpanj, 2011, 01:25:35 »
Govori meni moj stari stalno...Cuvaj se prve kise...Jer se vremenom zaprljaju ulice te od goriva i ulja sto curi iz auta,te od rizle,pijeska itd... I onda kad Padne prva kisa ( mislim na kisu koja padne nakon 10-15 dana lijepog vremena )   sve  se to pomijesa i bude jako rizicno voziti . Pogotovo za motoriste...
A manje je opasno kada kisa pada konstatno 1-2 ili 3 dana onda se to sapere i budu ciste ulice ( donekle) ....

Uvijek imaj ovo na umu ;)  i bit ce sve kosti na mjestu :D

Offline Miki-speedy

• Tržnica : (+16)
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: Nexus 250
« Odgovori #13 : 07 Srpanj, 2011, 01:39:19 »
pa to ..moras ganjat sudski sve ...i ne tuzis ni ceste niti sta nego opstinu kojoj pripada ta cesta...zamisli da tuzis grad Zagreb radi neke rupe na cesti..eh tako bi kod nas to islo ,sto je i prevelik trosak i mala mogucnost da ces ista postici ..nazalost je tako...
Nije mala vjerovatnoca da ces ista postic,vec treba zivaca da izdrzis tu torturu

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: LINIĆTRANS/CIPELCUG
« Odgovori #14 : 07 Srpanj, 2011, 01:39:36 »
pametno ti je otac i rekao. svaka čast takvim roditeljima koji daju djeci dobre savjete!

Offline damirdeluxe

• forumski pješak
  • *
  • Moj Skuter: Sym Euro Jet X 50
  • Moja Kaciga: Tudja
  • MojSpuh: LeoVince ZX
« Odgovori #15 : 07 Srpanj, 2011, 01:54:50 »
Roditelji su uvijek u pravu htjeli mi to ili ne ... iako 90% savjeta kontriramo... zbog cega...neznam :)

Offline Arhont

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #16 : 07 Srpanj, 2011, 08:44:47 »
Je grdo je to, ja sam naletio na naftu kod nas u kružnom toku, isto valjda nekom iscurilo. Vidio sam da je nešto mokro kad sam ulazio u krug pa sam izravnao motor, al svejedno je zadnji kraj klizio, al fala Bogu nisam opao...

Ovo s prvom kišom me je davnih dana savjetovao još instruktor u autoškoli...

Također, sad farbaju pješačke i ostale linije po Bjelovaru, tak da se i tog čuvate, zna bit gadno  :icon_thumright:
"Alea iacta est!"

Offline Loris Ri

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Rijeka---->Kostrena
  • Moj Skuter: Gilera vx 200
  • Moja Kaciga: Held robot,Suomy trek dog
  • MojSpuh: deak hexagonal
« Odgovori #17 : 07 Srpanj, 2011, 09:18:05 »
ma bitno da je sve dobro proslo.....ja sam pred 2 tjedna tako slicno,samo sam ja zid pogodio sa 50-60kmh.....bila je bas lokvica benzina na sredini zavoja,kad sam preso preko nje proklizo mi je zadnji kotac,pa sam se uspio izravnat nekako da ne padnem,al kad sam se izravno sam vidio zid ispred sebe :icon_tongue: :icon_tongue:  al nisam pao,proso sam 4 m po zidu sa rukom i volanom,spustio se nekako sa bankine na cestu i nastavio dalje.......motoru nije bilo nista osim utega volana(izgreban) i retrovizor(izgreban)...ja sam si podero ruku malo i nis...
samo pamet u glavu.... :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright:
-------------------------------------------------
:::::::::::::::  Runner Club Croatia  :::::::::::::::::
::::::::>> http://runner-club.all-up.com/ <<:::::::
-------------------------------------------------

Offline stark1

• maxi forumaš
  • Moj Skuter: Gilera runner 50 sp
  • MojSetup: *
  • MojSpuh: *
« Odgovori #18 : 07 Srpanj, 2011, 10:42:54 »
Govori meni moj stari stalno...Cuvaj se prve kise...Jer se vremenom zaprljaju ulice te od goriva i ulja sto curi iz auta,te od rizle,pijeska itd... I onda kad Padne prva kisa ( mislim na kisu koja padne nakon 10-15 dana lijepog vremena )   sve  se to pomijesa i bude jako rizicno voziti . Pogotovo za motoriste...
A manje je opasno kada kisa pada konstatno 1-2 ili 3 dana onda se to sapere i budu ciste ulice ( donekle) ....

Uvijek imaj ovo na umu ;)  i bit ce sve kosti na mjestu :D

i meni je to govorio moj. kad kisa padne sve se po cesti vidi kao neka bjela pjena