Eh ovako prije 7 dana ja ofarbo skuter na novo ,KTM naradzasta i alfa romeo crna ....i sutra dan zaputio se poslom nekim na put od 150 km u jednom smjeru,iso sam putem koji je pun krivina (jer sam stavio nove Dunlop Run scoot gume) pa reko da probam malo po krivinama, i zagrijem ja gume prvo malo i cijelo vrijeme bas ko manijak iso do granica guma i gume odlicno drze,ja zodovoljan sav sretan,reko super su gume za sad ,vidjet cemo za 1000 2000 km kako ce drzat....eh osto sam tamo 2 dana i u povratku me na pola puta ufati kisa i ajde reko necu se glupirat ,bolje polako vozit i stic zdrav i ziv kuci i mirna bosna,i tako ti vozim ja po tim krivinama po mokrom ono 40 50 iza mene kolona auti i ispred mene ,gume lijepo drze ali nisam iso vise od 50 jer sam svjestan da je klizavo a cesta je na nekim dijelovima nikakva,i jedna krivina gledam na sat idem 42km/h i usporim na 30 posto je krivina ostra(pratio brzinu auti) i osjetim zadnji kraj mi zaplesa a nisam u toj krivini diro ni gasa ni kocnice i nije mi jasno i sljedeca krivina u kontra stranu (ako je uopste mozemo nazvat krivinom jer je vise pravac) iso sam po satu 32 ...krivina je lijeva bila ali vise pravac nego krivina znaci nisam diro ni kocnicu ni gas...samo osjeti zadnji kraj ode u stranu i to ode mi ispred prednjeg kraja
i ja kontra prednji dio reko da se izvucm ali djabe prednji tocak kao da sam na ledu samo prokliza i sljedece sto sam vidio jeste skuter kako ispred mene klizi na boku i ulazi u krivinu ispred mene,zaustavio se jer je centralna nogara strugala od cestu a ja na ledjima prolazim pored skutera i klizim jos dalje jedno 15 20 metara i nije mi jasno nikako ,kao da sam sjeo na najlon na kakvom ledu i spustam se niz brdo i stanem i ja ,ustanem brzo i do motora da ga ugasim,jer je radio i digo sam ja skuter ,ljudi stali iz auta i nije im jasno sta se desilo jer smo isli oko 30 i sad nije ni meni jasno sto su gume popustile na tako blagoj krivini i pri toj brzini....i stanem ja prosirenje sa strane ,pregledam sebe ,sve oke ,pregledam skuter(pao na stranu nogare bocne) pogrebana nogara samo centralna i ralica na donjoj strani i to je to.Eh sad meni nije bilo jasno sta se desilo i cekam ja da svi prodju i gledam u cestu ne vidim nista..sagnem se malo vidim po sredini desne trake trag (dugine boje ) vjerovatno od goriva kako je nekome curilo i to ide po cijeloj desnoj traci tako trag sirok jedno metar ...stanem na nejga nogama i pocnem se klizat niz brdo ali bukvalno kao da sam na ledu...eh i onda mi je postalo jasno sto i kako sam upo ,onako na glup nacin i ne mojom greskom ali eto....poslije toga 2 minute nailazi auto i ulazio malo brze u krivinu i lik bas tu poso malo da prikoci i baci ga lik se okrenu na cesti za 360 i staje pored mene i nije mu jasno isto ,i objasnim mu i lik se smije i govori j**** ti drzavu ovakvu
..eto moja mala prica xD...
P.S: jel ko kad slicno sta dozivio ?? mislim da je na mokroj cesti stao na trag od goriva ili tako sta ??