eto ja ću ti nešto napisat, pošto se bavim također iznajmljivanjem, ali ne skutera nego glisera.
po mojem iskustvu, rađe uzmi manje komada i novo nego više rabljenih.
pošto je meni trebao puno veći kapital jer jedan prosječan fisherman dođe 15-20000 eura, i mi smo krenuo s rabljenim gliserima, ali kako ide vrijeme sve više vidim da je novo novo i sljedeću sezonu planiram uzet 2-3 nova broda na leasing,pa godinu dvije kasnije još dva, a paralelno rješavat starije, jer mi je dosta popravaka i servisiranja, i kvarova usred sezone.
i ja sam mislio da je bolje 5-6 godina staro pa malo uložit i super, ali ulaganja ima previše, a da ne kažem koliko to košta živaca kad gostu nešto rikne usred rente
koliko god ti se činilo da nema što otić na 5 godina starom skuteru, sve će polako krenut, a ti moraš računat amortizaciju kroz najmanje 5 godina, a onda će to već bit 10god stari skuteri i na izmaku snaga.
moja preporuka ti je da rađe uzmeš nešto kvalitetnije i provjereno, poput typhona, sportcity, kymko agility ili slično, i obavezno novo.
i računaj da ti blokade ostaju na mjestu jer se s rentom nesmiješ zajebavat jer u slučaju nesreće ćeš najebat ako ih nema, osiguranje ti je skuplje dosta kad je renta u pitanju, i preporučan ti kasko jer ćeš imat puuuno padova.
i još nešto, neznam iz kojeg si mjesta, ali kod nas na rabu je prosječno dnevni najam skutera 180-200kn, pa neznam koliko možeš računat na 300, pogotovo ako ima konkurencije, a u tom slučaju prvo provjeri njihove cijene...
uglavnom dobro još jednom stavi na papir koliki su ti troškovi i koliko možeš zaradit, i ne zaboravi troškove obrta ako ga još nemaš koji su ti u slučaju sezonskog obrta oko 2500kn mjesečno