Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: aprilia SR 50R  (Posjeta: 8226 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
Odg: aprilia SR 50R
« Odgovori #20 : 24 Siječanj, 2008, 16:07:07 »
...dizna 64..koju bi ti svakako trebali staviti nakon skidanja blokada (spuh, vario, limic s karba)

To mu u servisu sigurno nece raditi jer su prelijeni. Ali to svakako treba napraviti inace postoji rizik od ostecenja termo grupe

Dakle, ovo bi bila moja preporuka setupa za originalni cilindar:
-Leo Vince ZX kromirani spuh
-staviti federe koji se dobiju sa spuhom na kuplung
-Malossi Multivar2000 + rolice 6,1g (ostaviti serijski centralni feder)
-diza 64-68 u fergazer i vadjenje limica sa usisa na karbu
-spuzva filtera zraka Malossi Red Sponge

Offline crni23

• forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #21 : 24 Siječanj, 2008, 16:23:41 »
dobro...super...i imas li mozda predodzbu otprilike koliko moze kostati takva igra tog stavljanja?
i daj mi reci jel uopce dobro to nabrijavanje, jel trpi onda motor i jel preporucljivo ga nabrijavati zbog njegove kvalitete i izdrzljivosti, ako razumijes sto mislim!!

Offline charnel

• Tržnica : (+11)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Šibenik
  • Moj Skuter: Ukraden
  • Moja Kaciga: nolan n84
  • MojSpuh: sp 180
« Odgovori #22 : 24 Siječanj, 2008, 16:42:24 »
dobro...super...i imas li mozda predodzbu otprilike koliko moze kostati takva igra tog stavljanja?
i daj mi reci jel uopce dobro to nabrijavanje, jel trpi onda motor i jel preporucljivo ga nabrijavati zbog njegove kvalitete i izdrzljivosti, ako razumijes sto mislim!!

mozda da ostavi serijske federe kvacila pa ce mu kretat s manje okretaja, pa i masina duze traje. ovisi di ga vozi, ako je stani kreni, stani kreni -nek ostavi serijske federe.

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zagreb
« Odgovori #23 : 24 Siječanj, 2008, 16:48:50 »

mozda da ostavi serijske federe kvacila pa ce mu kretat s manje okretaja, pa i masina duze traje. ovisi di ga vozi, ako je stani kreni, stani kreni -nek ostavi serijske federe.

:sign020:

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #24 : 24 Siječanj, 2008, 16:51:30 »
1500-1800kn
Mashina ce ti biti zahvalna jer se nece muciti sa zastopanim ispuhom zbog kojeg su termicka opterecenja veca. To sto ce se vrtiti za nekih 1000 okretaja vise ne znaci nista - ocekuj trajanje kao i sa potpuno serijskim motorom (ako ne i vise).
Zapravo, zbog Multivara ces pri brzini od 80 km/h na vise imati cak i manje okretaja nego sa serijskim variomatom jer serijski "radi" do nekih 75-80 km/h, a veca brzina se postize samo visim okretajima sto kod multivara nije slucaj.

Zapamti, vrlo je bitno da hladan skuter ne tjeras u visoke okretaje jer to unistava motor. Kad se on jednom zagrije, radi mu sto hoces.

mozda da ostavi serijske federe kvacila...

Nema motor u tom slucaju dovoljno snage jer se snaga pocne razvijati na visim okr. To sto ce kretanje biti na 6000-6500 okr. ne utjece na trajanje motora.
« Zadnja izmjena: 24 Siječanj, 2008, 16:54:08 3alfa3 »

Offline Mr J

• Mudrost je vrijednija od brzine.
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: HD V-Rod
  • Moja Kaciga: Schuberth R1
  • MojSetup: Uvijek spreman!
  • MojSpuh: Protočan :)
« Odgovori #25 : 24 Siječanj, 2008, 17:14:13 »
@alfa : nisam znao za taj aspect ratio (postotak)... bio sam uvjeren da je to visina u mm... Hvala!  :icon_thumright:
Žena ti kaže "Idi k vragu!". Ti odeš, a ona te i tamo dočeka!

Offline X-Thug

• maxi forumaš
  • Osobni Text?
  • Mjesto: Zadar
  • Moj Skuter: BMW E91
« Odgovori #26 : 24 Siječanj, 2008, 17:41:54 »
ja iman novu srku i jako sam zadovoljan jedino šta je mali prostor ispod sica pa more stat samo neka berlava kaciga,naprid na volanu ti je za ulje tako da ces morat odvidat dvi vide da bi uliva ulje,zadovoljavajuće ubrzanje (isto ka i runner i nrg i derbi) nemas brojac okretaja i u pocetku kad skines blokade negdi do 2000 km ce ti trosit oko 3.7 litara mozda malo vise a ovo posli i do 4.3/4.5 rezervar je 7 litara,bocna nogara je mene dosla sa ugradnjom 350 kn mislin,odma stavljaj utegice e i kazaljka ti pokazuje samo do 80 km/h tako da kad te neko pita koliko ides ti reci 80 ne lazes ti a ni sat  :laughing7: ,ovo sta je neko reka da ti cudno ulazi u zavoje,neznam lakse udjem sa njim nego sa runnerom,valjda jer san navika sad...ja sad iman 7000 km i standardne gume koje drže kako im pukne,to ces isto mislin minjat...nes falit ako je kupis...pozdrav
...........1...........8...........7...........

Offline crni23

• forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #27 : 24 Siječanj, 2008, 17:57:49 »
HVALA VAM SVIMA
sutra zovem jednog decka i narucujem si ju!!!!! mislim da ce mi cijena biti oko 16000 i jos uzmem na firmu -22% hehehe
dobra usteda....taman za kacigu, jaknu a poslje i sve ove nadogradnje
ova stranica je odlicna, i ljudi koji hoce pomoci  :icon_thumright:
ej alfa...od kuda si i kolko imas god???

Offline crni23

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #28 : 24 Siječanj, 2008, 18:14:43 »
e da X-Thug daj mi reci samo normalna kaciga ne stane njega??? :sad3: :sad3: :sad3: :sad3:

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #29 : 24 Siječanj, 2008, 23:27:05 »
ej alfa...od kuda si i kolko imas god???

ZG (Remete), 34

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #30 : 25 Siječanj, 2008, 10:09:27 »
@alfa : nisam znao za taj aspect ratio (postotak)... bio sam uvjeren da je to visina u mm... Hvala!  :icon_thumright:
175/65-14
širina gaznog sloja gume u mm/visina gume u mm od ruba koji se vidi do gaznog sloja u % širine/promjer cijele gume u colima

Offline crni23

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #31 : 25 Siječanj, 2008, 11:45:30 »
ma da???remete..ja sam iz rima...... PA DI SI SUSED  :icon_thumright:

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #32 : 25 Siječanj, 2008, 18:52:23 »
sta mislis da je 125-ica sranje????
Apsolutno. Ugrubo, 4T mora imati barem 2 puta vecu zapreminu od 2T da bi isao isto, a i to je upitno. Tek 250ccm idu fino.
a sada mislim kupiti apriliju...skinuti blokade...a mozda negdje na ljeto kupiti novi spuh!!!!
i mislis da ce to biti dosta da bude motor ok??
Ako je ikako moguce, odmah stavi spuh jer sa serijskim samo zagusujes mashinu.
a koliko kitovi kostaju cca za apriliju, i koliko motor dobije s njima???
Kitevi kostaju oko 1200-1600 kuna, ali traze i neke druge stvari. Bolji remen (koji krace traje), serijski fergazer je dovoljan samo za najslabije kiteve itd.
Je li zx najbolji za serijski cilindar ili ce dobro raditi i na base kitu ???

E da, OBAVEZNO nabaviti Multivar2000 - variomat koji je puuuuuno bolji od serijskog.
Dakle, trebalo bi napraviti ovo cim prije:
-rezo spuh (kromirani ZX npr, dobar za serijski cilindar, a ne hrdja i lijepo izgleda)
-multivar2000 + 6,1g rolice (tezina rolica zapravo ovisi o spuhu, ali to je oko 6,1g najcesce)
-tvrdje federe kuplunga

Federe kuplunga dobijes sa spuhom ako nabavis Leo Vince ZX spuh, a ako nabavis neki drugi, onda ih moras odvojeno kupiti. Preporucam Malossi bijele ili zute (u kompletu dobis crne, bijele i zute).

To bi bio ulog od 1500-2000 kuna, ali vrijedi svake lipe.
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline lucky_boy

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Osijek
  • Moj Skuter: Runner 50 SP
  • MojSetup: Trophy u planu...
  • MojSpuh: Leovince TT
« Odgovori #33 : 25 Siječanj, 2008, 21:13:01 »
i u pocetku kad skines blokade negdi do 2000 km ce ti trosit oko 3.7 litara mozda malo vise a ovo posli i do 4.3/4.5 rezervar je 7 litara

Moj runner trosio prije skidanja blokade 4 sad nest manje, 3,8. A kad stavim ovo dvoje: Leo Vince ZX kromirani spuh i -Malossi Multivar2000 + rolice 6,1g, koliko bi mi onda trosio?
...::Bog ?e uvijek svakom dati, samo treba vjerovati::...

Offline X-Thug

• maxi forumaš
  • Osobni Text?
« Odgovori #34 : 26 Siječanj, 2008, 00:40:29 »
onakva ko od baotiana...ova šta ja iman nolan nestane zbog onog kljuna naprid

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #35 : 26 Siječanj, 2008, 01:25:02 »
i u pocetku kad skines blokade negdi do 2000 km ce ti trosit oko 3.7 litara mozda malo vise a ovo posli i do 4.3/4.5 rezervar je 7 litara

Moj runner trosio prije skidanja blokade 4 sad nest manje, 3,8. A kad stavim ovo dvoje: Leo Vince ZX kromirani spuh i -Malossi Multivar2000 + rolice 6,1g, koliko bi mi onda trosio?

nesto sitno preko 4 litre jer trebas i dizu 64-68 (ako je vec nemas)

Offline zoki_NRG

• maxi forumaš
  • Mjesto: Ri-Kraljevic
  • Moj Skuter: Piaggio NRG power
  • MojSetup: Unique
« Odgovori #36 : 27 Siječanj, 2008, 03:00:33 »
to da je teza od runnera ili nrg-a nije istina, ima malo vislje teziste, zato se cini teza po meni je sigurnije voziti runner ili nrg zbog tezista, jos je tank smjesten ipod nogu...sto se tice dizajna, ok je, lijep motorcek...

Offline X-Thug

• maxi forumaš
  • Osobni Text?
« Odgovori #37 : 27 Siječanj, 2008, 16:49:12 »
meni je bas sigurnije kad je tank iza...neznan kolika je težina runnera ili nrg-a al meni u knjižici piše 103 kg praznog vozila

Offline MaLi_OdvALjivAc

• maxi forumaš
  • Mjesto: Grad koji je rekao "NE" spavanju
  • Moj Skuter: Gilera RuNNeR C36 50ccm
« Odgovori #38 : 27 Siječanj, 2008, 17:05:06 »
stari runner 106kg, novi 98kg, s tim da stari ima rezervoar od 12l, a novi 7l
DugA Je uLicA, NoSi kAciGu!! <MF (BS)>

2TOČKA 1ŽIVOT
 *´¨) ¸.·´¸.·*´¨) ¸.·*¨) (¸.·´ (¸.·