Pozdravi svima
Evo da podijelim neke svoje misli sa puno iskusnijima, a možda mi i otklonite neke dileme..
Danas prvi put sjeo na Lunu, ajmo reći probna vožnja i sve skupa na njoj, oko nje i izdaleka, dojmovi i informacije da bi se iste shvatile su idući:
Vision 2, kao i većina, proizveden 2008. godine, ali nov, ima 30-tak kilometara, nikad registriran, vidi se po boji (crno-crvena) da skuter nije korišten.. Radio prije par dana kada mu je promijenjeno ulje i akumulator, prije toga radio prije više od 6 mjeseci i tada je i napravljena ta sića od kilometara. I sada, prvo paljenje vrti 5-6 sekundi u prazno-ništa. Paljenje kurblom-na prvi zub. Opet paljenje redovnim putem-upali. Stoji tako upaljen na nogarama, čini mi se malo nepravilan rad, bijeli dimcek iz auspuha, ali nakon minute rad motora bitno tiši, nekako pravilniji, bez bijelog dima itd. Dobro ajde, prva faza prošla. Krenem vozit, rade svi prekidači, svjetla, žmigavci, sve ok.. Ali ubrzanje, o jadna ti majka..
Treba mu valjda 300 metara dok ne dosegne 50.. Ima kao na ručici gasa malu prazninu na početku, neznam jel to tako treba bit, nešto kao turbo rupa na dizelašu ako tko ima iskustva.. Ali sporo za popizdit, neznam jel svi blokirani lunatici imaju takva iskustva sa svojima, ali ovo je perverzno sporo, čak iako ne očekujem čudo. I tako ja malo 2-3 kruga ok, vratim se, natrag na nogaru i idem još malo vidjet šta i kako.. Otvaram sjedalo ok normalno, treba ga zatvorit kao malo teže pogađa zub ili sam ja krivo gađao rukom
Dalje, poklopac goriva, malo mi se čini kao razlohano, neznam, ok je, ali nije kao to naj to. Unutra se dobije kao nekakav snop odvijača, ključeva itd, ali nema inbusa ako sam dobro vidio
za podić kadicu sjedala i zamijenit CD i sl.
I tako je više manje na tom i ostalo.. Eh da, kočnice, zube mi od nagle rekacije neće potrgat, to sigurno
Sve u svemu, to su kriteriji od Aprilie primijenjeni na kineski skuter
Jasmo mi je da ne mogu očekivat čuda od kineza, pogotovo za ovu cijenu koju bih trebao platit, ali te neke sitnice, iako sam picajzla, su mi malo čudnjikave..
Šta vi kažete?
prije nego što se ovih dana isprsim i odemo kod bilježnika
(Inače, ne bih ga nešto posebno eksploatirao, nek' on ide 70-tak od mjesta do mjesta, nek' me previše ne hebe i samo neka malo bolje ubrzava, ne tražim previše
)