Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Kupnja skutera i prijepis  (Posjeta: 10661 )

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Tino22

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG-Sesvete
  • Moj Skuter: Peugeot Vivacity
  • MojSetup: Nemam
  • MojSpuh: Serijski
Kupnja skutera i prijepis
« : 24 Veljača, 2011, 15:05:30 »
Lijepi pozdrav svima, :hello:
ovak, frend prodaje skuter, imam u planu da ga kupim od njega pa me zanima slijedeće:
Taj skuter nikad nije bio regan, znači nema prometne niti knjižice vozila, frend ga je kupio od jednog klinca a nisu napravili prijepis jer je vlasnik stara od tog klinca.. Kad je kupio skut od tog klinca ovaj mu je dao samo račun i još neki papir gdje pišu podaci od skutera.
Ako sam dobro skužio, ja moram napraviti tj. ispuniti kupoprodajni ugovor sa starom od toga klinca i onda ona mora otići kod javnog bilježnika ovjeriti taj  ugovor i onda je skut "legalno" moj ili..??
A dali će me na tehničkom zahebavat što je skut vožen (ima prijeđenih 7 tisuća km) i što nije bio regan ove 4 godine?

Hvala na pomoći :headbang:
« Zadnja izmjena: 24 Veljača, 2011, 19:32:21 3alfa3 »

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Odg: Kunja skutera i prijepis
« Odgovori #1 : 24 Veljača, 2011, 15:08:52 »
ugovor sa onim na koga glasi račun, račun i na tehnički...

Offline Tino22

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 24 Veljača, 2011, 15:16:21 »
ugovor sa onim na koga glasi račun, račun i na tehnički...

hvala na odgovoru... znači napravim ugovor sa onim na koga glasi račun onda ta osoba ide kod bilježnika sa tim ugovorom i računom? A šta ako vlasnik nije u mogućnosti da ode do bilježnika,dali ja to mogu obaviti bez vlasnika, uz neku punomoć ili..?

Offline igor.sb

• igoriiinaaa
  • moderator
  • Tržnica : (+16)
  • maxi forumaš
  • Aj si nemoj zamislit... Nisi? OK!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: JEDE gorivo
  • MojSetup: VRAG U MOTORU
  • MojSpuh: golly k....
« Odgovori #3 : 24 Veljača, 2011, 15:18:35 »
dovoljna je jedna osoba kod javnog, al mora znat tvoje podatke, ime, jmbg, il oib ak ide po novom, blabla

ak moraju bit obje osobe, nek ide kod drugog biljeznika  :toothy11:
It is time for the Beast... the MUSTANG...... Coming soon on your screens ...

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #4 : 24 Veljača, 2011, 15:19:07 »
vlasnik mora potpisati ugovor kod bilježnika, nitko to ne može učiniti umjesto njega... zapravo može opunomoćenik, al punomoć opet mora potpisati vlasnik kod bilježnika.. ovjera potpisa vlasnika se ne može izbjeći..

Offline igor.sb

• igoriiinaaa
  • moderator
  • Tržnica : (+16)
  • maxi forumaš
  • Aj si nemoj zamislit... Nisi? OK!
  • Moj Skuter: JEDE gorivo
  • MojSetup: VRAG U MOTORU
  • MojSpuh: golly k....
« Odgovori #5 : 24 Veljača, 2011, 15:21:19 »
naravno podrazumijeva se da vlasnik koji prodaje mora kod biljeznika
It is time for the Beast... the MUSTANG...... Coming soon on your screens ...

Offline Tino22

• forumski biciklist
« Odgovori #6 : 24 Veljača, 2011, 15:29:46 »
vlasnik mora potpisati ugovor kod bilježnika, nitko to ne može učiniti umjesto njega... zapravo može opunomoćenik, al punomoć opet mora potpisati vlasnik kod bilježnika.. ovjera potpisa vlasnika se ne može izbjeći..

Aha.. malo je komplicirano jer je skut promijenio dva vlasnika a nitko nije kupoprodajni napravio.. Bio sam pitao kod jednog javnog bilježnika i rekao mi je da mora doći vlasnik samo, kupac netreba dolazit, bitan je vlasnik.. A imam problem jer je ta žena koja je vlasnik tog skuta bolesna pa neznam dali ću ju uspjet nagovorit da ode to riješit..
A za tehnički me neće zahebavat ako skut nije nikad regan i što je bio vožen cijelo vrijeme?

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #7 : 24 Veljača, 2011, 15:40:06 »
nema veze jel skuter bio vožen il ne.. u slučaju da ona ne može van, bilježnici dolaze doma al u tom slučaju je skuplje a koliko ne znam..

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
Odg: Kupnja skutera i prijepis
« Odgovori #8 : 24 Veljača, 2011, 19:33:30 »
Potpisujem sve sto je ivanm napisao

Sto se tice vise vlasnika...
Tebi je bitan samo onaj koji ga je kupio u ducanu i ima racun na svoje ime

Offline Tino22

• forumski biciklist
« Odgovori #9 : 24 Veljača, 2011, 22:25:28 »
Situacija je ovakva:
Do vlasnika tj. vlasnice skuta mi nije problem doći, vjerojatno će pristati otići kod bilježnika samnom, ipak se poznajemo :icon_biggrin:
Što se samog skuta tiče, stanje je ovakvo: sve plastike su dobrom stanju, osim prednje koja je izgrebana sa lijeve i desne strane i podnica sa prednje strane je napuknuta malo. Sve ostale plastike su potpuno čitave i neoštećene.Skut izgleda kao da je došao iz tvornice.. Trebam zamijeniti gas sajlu, zadnje pakne,  te još neke sitnice (svjećica, ulje itd.) Skuter je Luna Vision 1, kupljen 2007 godine, ima prijeđenih 8 tisuća km.
Frend ga prodaje iz tog razloga što je dobio veliku kaznu za platiti ( 15 tisuća kn) i ne namjerava se više voziti sa tim skutom a prodaje ga za nikakve novce..

Zanima me dali se isplati kupiti taj skut za 500 kn, iako moram riješiti prijepis i tehnički + kupiti gore navedene dijelove.?
Da čujem neko mišljenje... :)

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #10 : 24 Veljača, 2011, 22:27:32 »
isplati se..

Offline Tino22

• forumski biciklist
« Odgovori #11 : 26 Veljača, 2011, 00:13:39 »
Dali mi netko može reći koliko otprilike košta taj prijepis motora?

Offline B.E.R.O.

• Forumski Ginekolog
  • Tržnica : (+13)
  • maxi forumaš
  • Ja ne patim od ludila,ja uzivam u njemu!!!!!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Žoope SPEEDFIGHTeR
« Odgovori #12 : 26 Veljača, 2011, 00:26:15 »
Ja kad sam prepisivao skuter polovni kod javnog biljeznika prijepis za 50 ccm me izasao oko 50 kn,tako nekako ako se ne varam!!!
Nek se zna da na ovom forumu njegujemo zdravu mušku seksualnost ...!!!

Offline Tino22

• forumski biciklist
« Odgovori #13 : 26 Veljača, 2011, 00:46:57 »
A daj mi reci kad si išao regat skuter dali ovi na tehničkom traže da pokažeš vozačku??
Kad sam išao regati svoj prošle godine, lik je pitao ko je dopeljao skuter na tehnički i dali imam vozačku.. ja rekao da napiše samo ime od mog starog jer on ima i A i B kategoriju..
Neznam dali je tako i sada, jer bi mi bilo glupo kupit skut i prepisat na sebe i da me zbog vozačke neće pustit na tehničkom..

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #14 : 26 Veljača, 2011, 00:50:43 »
A daj mi reci kad si išao regat skuter dali ovi na tehničkom traže da pokažeš vozačku??
Kad sam išao regati svoj prošle godine, lik je pitao ko je dopeljao skuter na tehnički i dali imam vozačku.. ja rekao da napiše samo ime od mog starog jer on ima i A i B kategoriju..
Neznam dali je tako i sada, jer bi mi bilo glupo kupit skut i prepisat na sebe i da me zbog vozačke neće pustit na tehničkom..

Nikad (pa ni sad) nije bila potrebna vozacka za registrirat vozilo. Samo osobna ili putovnica vlasnika

Offline luter

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: buzet
  • Moj Skuter: yamaha spy
  • Moja Kaciga: airoh
  • MojSetup: noup
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #15 : 26 Veljača, 2011, 01:40:41 »
daj covjece kupi taj skuter i ne brljavi dok ti ga neko drugi ne uzme,prijepis je pedeset kn,porez se na njega ne placa,dali imas vozacku ili ne ti ga mozes regati i to je to,sto se djelova tice,sve ces nac.isplati se kupiti ga ako neces ti ja cu ga uzeti. ;D :happy3:
SPY

Offline Tino22

• forumski biciklist
« Odgovori #16 : 26 Veljača, 2011, 18:10:09 »
Pojavio se problem oko računa..
kad je frend dobio račun od klinca koji mu je prodal skut, račun je bio takoreći "nov", ali valjda kako je frend držao račun pod sicem, račun je poplavio.. tj. zamrljan je plavom bojom..valjda zbog vode se logo na računu il nekaj pustilo tu boju. Na računu se vidi šta piše..tko je vlasnik,datum, koji dućan itd.. samo što je zamrljan..
Problem je u tome dali će javni bilježnik prihvatit taj račun kad ga vidi ili neće htjet ovjerit ugovor zbog izgleda računa..
Evo slike:

Uploaded with ImageShack.us

Offline ziloryder

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: Baotian
  • Moja Kaciga: Ixs
  • MojSetup: 72cc, Malossi 5.1g,
« Odgovori #17 : 26 Veljača, 2011, 23:03:49 »
E takvi mi se ljudi gade majke mi ...znas kako mi je skocio zivac..tako neke vazne papire pa to se ostavi u kuci i nedira..a neznam prijo mislim da te nebi triba zezat jer je to jedini racun nemozes stvorit drugi,,uzet takav skut koji je u voznom stanju ma da je djidji mudju isplati se za 500kn..prijepis ti je tocno 48kn neki dan prepisivala stara
Ne brže od života!!

Offline Tino22

• forumski biciklist
« Odgovori #18 : 27 Veljača, 2011, 00:38:44 »
E takvi mi se ljudi gade majke mi ...znas kako mi je skocio zivac..tako neke vazne papire pa to se ostavi u kuci i nedira..a neznam prijo mislim da te nebi triba zezat jer je to jedini racun nemozes stvorit drugi,,uzet takav skut koji je u voznom stanju ma da je djidji mudju isplati se za 500kn..prijepis ti je tocno 48kn neki dan prepisivala stara

da..i meni je skočio živac isto kad sam vidio u kakvom je stanju račun :o..mislio sam da je to neka kopija računa pa ga drži pod sicom a kad sam čuo da je to original račun...još pitam šta da radim s tim računom kad je zamrljan i zgužvan.. Trgovina u kojoj je kupljen skut je zatvorena. Valjda je vlasnik preselio  negdje..Šteta, možda bi tada dobio kopiju računa ili novi račun..Ovak ništa.. Ako će račun biti problem onda neznam šta ću napraviti.

Offline Adler

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kastela
  • Moj Skuter: fly150, fz6s
« Odgovori #19 : 27 Veljača, 2011, 02:04:11 »
Meni nije jasno kako je netko ima muda vozit se svo to vrijeme i napravit 8tkm bez da je taj skut ikad regan. To sta su drzali racun ispod sica me ne cudi posto ako te policija zaustavi moras imat neku potvrdu vlasnistva ali su ga ipak tribali bolje zastitit ili drzat kopiju sa sobom mada je cijela prica sa tim skuterom u banani. Moj savjet ti je uzmi racun i odi u biljeznika pa pitaj a i na tehnicki obavezno. Taj skuter ako platis 500kn na njemu nemozes izgubit bilo da ga preprodas u djelovima ili u komadu(to govorim ako ne rijesis papire).