Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: koju polir pastu?  (Posjeta: 13342 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
koju polir pastu?
« : 08 Veljača, 2011, 10:42:04 »
farbane su plastike ali ima sitnih grešaka na laku pa bi sad to trebalo ispolirati... koju polir pastu da uzmem, koja je naj za tak nešto (pretpostavljam da nije svejedno poliraš li izbljedio lak od godina ili sitne nepravilnosti na novoofarbanom..)
btw, kakve su one paste u boji, konkretno trebam crnu..
« Zadnja izmjena: 08 Veljača, 2011, 10:46:01 ivanm »

Offline Deny

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Odg: koju polir pastu?
« Odgovori #1 : 08 Veljača, 2011, 10:47:14 »
uzmi 3m pastu malo skuplja al definitivno najbolja
ride it your way !

da imam pare odma bi ga uz'o !

Offline ivanm

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 08 Veljača, 2011, 10:47:50 »
malo skuplja? čuo sam da je urnebesno skupa, možda ima neko mini pakovanje?

Offline Edy46

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • Mjesto: Sibenik
  • Moj Skuter: Gillera Runner 50 SP 2004, Zip 2T
  • Moja Kaciga: Airoh
  • MojSetup: netriba kad postoje naljepnice za brzinu
  • MojSpuh: SC08, LeoVince ZX
« Odgovori #3 : 08 Veljača, 2011, 10:52:49 »
jeli pokriva ta pasta 3m i ogrebotine manje od pada  :icon_scratch:
Italian Power Only !!!!

..ok,sam pitam...ima ljudi koji misle da skuter ima brzine,ne brini... redface icon_biggrin icon_biggrin hahahaha ajme :D

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #4 : 08 Veljača, 2011, 10:58:19 »
nemam pojma valjda da ako je u boji laka..

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #5 : 08 Veljača, 2011, 11:03:00 »
Za skinuti "curke" laka trebas jako abrazivnu pastu i trebas to strojno ispolirati jer na ruku neces to kvalitetno napravit. Mafra ima takvu pastu u piksi i mislim da je 30tak kuna cijena.

Nakon toga bi bilo pozeljno to preci nekom blagom tekucinom za poliranje da se vrati sjaj na polirano mjesto, iako, ako ce se polirat strojno, vjerojatno ce nakon Mafre povrsina biti sjajna dovoljno da se ne vidi razlika od nepoliranog dijela.

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #6 : 08 Veljača, 2011, 11:04:37 »
jeli pokriva ta pasta 3m i ogrebotine manje od pada  :icon_scratch:

Ogrebotine koje nisu skroz probile lak "skida" svaka pasta. One u boji su marketinski trik. A ako je zguljeno tako da je lak probijen, naravno da osim lakiranja nista nece vratiti lak na to mjesto, ali poliranjem se moze ostecenje svesti na minimum

Offline Deny

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
« Odgovori #7 : 08 Veljača, 2011, 11:11:18 »
malo skuplja? čuo sam da je urnebesno skupa, možda ima neko mini pakovanje?
kod nas je 30 e 1l ,ali u radnji boja i lakova ona se moze uzimat na 50-100-150 gr itd
ride it your way !

da imam pare odma bi ga uz'o !

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #8 : 08 Veljača, 2011, 11:15:56 »
Za skinuti "curke" laka trebas jako abrazivnu pastu i trebas to strojno ispolirati jer na ruku neces to kvalitetno napravit. Mafra ima takvu pastu u piksi i mislim da je 30tak kuna cijena.

Nakon toga bi bilo pozeljno to preci nekom blagom tekucinom za poliranje da se vrati sjaj na polirano mjesto, iako, ako ce se polirat strojno, vjerojatno ce nakon Mafre povrsina biti sjajna dovoljno da se ne vidi razlika od nepoliranog dijela.
strojno, hmmm
nisu velika oštećenja, neko smeće se uhvatilo dok je lak bio još mekan... mislio sam ručno, male su plastike u pitanju (zadnje) i di da kupim mafra pastu negdje blizu tu kod nas?

Offline vanjossi

• Tržnica : (+12)
  • maxi forumaš
  • 2T 098 593 105
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Pula
  • Moj Skuter: Gilera Runner SP 180
  • Moja Kaciga: airoh
« Odgovori #9 : 08 Veljača, 2011, 13:35:35 »
probaj pitati u trgovini boja i lakova, 3M pastu prodaju na gramažu, barem je tako kod mene bilo, moze se i granulacija birati ovisno o oštećenju laka

strojno ti nije problem, kupis si spužvu koja se montira na bušilicu i kupiš krpu, smanjis okretaje i deri
Cuje se ovako "tok tok tok tok toktok tok tok tok toktok tok tok tok",naravno,ako je auspuh sa katalizatorom,ako je bez katalizatora onda se cuje "tak tak tak taktak tak tak

Offline storm@80

• forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Vtc
  • Moj Skuter: Piaggio Typhoon 80 2T
  • Moja Kaciga: kajitotrebam?
« Odgovori #10 : 08 Veljača, 2011, 15:36:54 »
Da definitivno 3M polir pastu ali isto tako ti nije svejedno koju 3M pastu uzeti jel ima ih vise vrst...

znaci ovako ti trebas 3M ovu pastu (jajasta crna boca sa BIJELIM cepom) ni slucajno uzimati sa zutim cepom ili okruglu bocu sa bijelim cepom to bi bila katastrofa

mjesta na koja ti je pala prasina na "vrh" laka znaci prasinu koju nisi zalakirao sa jos jednom rukom laka i curke ako imas prvo tretiras sa 800 VODOBRUSNIM papirom i to cisto lagano da priblizno poravnas rubove nakon toga uzimas 1500,2000 i finish sa 3000 trizacom takodjer 3M-ov i tek nakon toga posusis povrsinu i zapoliras da vratis sjaj.
posto su to sve male povrsine netreba ti nikakvo strojno poliranje ili sl. ja i puuuuno vece stvari na autima rijesavam rucno i bez strojeva(polirke)

ovo ti vrijedi i djeluje samo na akrilnim lakovima koji imaju postojani sjaj cijelom dubinom nanosa a ako si farbao sa nekin kwazi autolakovima ili uljnim ili kaj ja znam nekim jeftinjarama iz spreja ...onda nemoj ni pokusavati polirati

e da kod rada sa ovim "papirima" 800,1500,2000........ koristi tvrdu gumu ili ravan pluto kao drzac papira i normalno ne nest prevelko da moras cijeli dio kasnije polirati
ja kad ima trun neki koristim cca fi8 mm podlogicu na koju samo cickom ljepim papire a sad sve zavisi od ostecenja/gresje u laku

malo sam zakomplicirao al vald ces skuzit ak sta zapne slobodno pitaj to mi je struka i to radim maltene svaki dan unazad 15ak godina :)

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #11 : 08 Veljača, 2011, 16:33:44 »
hvala puno na trudu, vidi se da imas materiju u malom prstu al brijem da je ovo nitro lak. S čim da onda radim. Ne treba sad to ni izgledat ne znam kako kao da je iz tvornice, samo da nije ovak neravno i sa točkicama.

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #12 : 08 Veljača, 2011, 18:34:09 »
strojno, hmmm
nisu velika oštećenja, neko smeće se uhvatilo dok je lak bio još mekan... mislio sam ručno, male su plastike u pitanju (zadnje) i di da kupim mafra pastu negdje blizu tu kod nas?

Strojno je ravnomjernije. Na ruku nemres dobit isti pritisak na povrsinu velicine kutije cigareta koliko tebi treba. Al probaj na ruku. Nemoj jako stiskat nego poliraj dugo i lagano.

Ne znam gdje da kupis - zaboravio sam.
Al probaj Molydon. Nazovi da ne ides badava...

Offline Lumpri

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: Mašingevera
  • Moja Kaciga: FM
  • MojSetup: Top Trophy
  • MojSpuh: Top Nardo
« Odgovori #13 : 08 Veljača, 2011, 20:05:32 »
ja koristim pastu od 3m-a zelenog čepa predzadnja naj veča gradacija i extra je veče pakovanje čini mi se al jbg 200kn je ta šta ja uziman...i da mogu se sa njon maknit MALA oštečenja

edit:

ako ostanu tragovi tj kao neko presijavanje to obrišeš pamučnon krpon i ako triba opereš taj komad šta si ga polira i to je to treba bit super...btw preporučam poliranje u 3-4 ruke
« Zadnja izmjena: 08 Veljača, 2011, 20:10:52 Lumpri »

Offline Edy46

• forumski biciklist
  • Mjesto: Sibenik
  • Moj Skuter: Gillera Runner 50 SP 2004, Zip 2T
  • Moja Kaciga: Airoh
  • MojSetup: netriba kad postoje naljepnice za brzinu
  • MojSpuh: SC08, LeoVince ZX
« Odgovori #14 : 09 Veljača, 2011, 22:32:59 »
onda mi nema pomoci jbg necu ga ni piturat ko ga hebe ogrebana je malo prednja plastika na runneru 2004.god nakon pada nedavno ima san manjih slucajeva na cesti naravno nije moja krivica oduzeta mi prednost  :sad1:
Italian Power Only !!!!

..ok,sam pitam...ima ljudi koji misle da skuter ima brzine,ne brini... redface icon_biggrin icon_biggrin hahahaha ajme :D

Offline hrca

• Tržnica : (+3)
  • forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Osijek
  • Moj Skuter: Gilera runner vx
  • MojSetup: eno pliva u moru
  • MojSpuh: Serijalović
« Odgovori #15 : 10 Veljača, 2011, 11:53:10 »
3m (zelena) je dosta gruba pasta i ona se koristi za poliranje poslije šmirglanja i poslije nje obavezno ici sa nekom blazom pastom preporucam 3m (plavu) ja radim s njima,profesionalno se bavim poliranjem i mogu reci da sam prezadovoljan sa 3m-om ;)

Offline Jump33r

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Brale
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #16 : 10 Veljača, 2011, 14:03:52 »
3m (zelena) je dosta gruba pasta i ona se koristi za poliranje poslije šmirglanja i poslije nje obavezno ici sa nekom blazom pastom preporucam 3m (plavu) ja radim s njima,profesionalno se bavim poliranjem i mogu reci da sam prezadovoljan sa 3m-om ;)

Nisan uopce zna da ima u razlicitin bojama ta pasta.. Ja iman bijelu za sta je ta.. :icon_scratch:

Offline hrca

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #17 : 10 Veljača, 2011, 14:43:43 »
zuta je naslijedila tu bijelu ;)  to je neka sredina

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #18 : 10 Veljača, 2011, 15:09:51 »
farbano je kak je i ima neke razlike u nijansi između blatobrana koji je original i ovoga, malo je svjetlije, pa sam brijao uzet tu pastu u crnoj boji nebih li izjednačio te razlike u nijansama..

Offline hrca

• forumski biciklist
« Odgovori #19 : 10 Veljača, 2011, 16:16:35 »
to nemos napravit jer blatobran je potamnio od vremena i od sunca ja znm kad sam skinuo naljepnice sa crvene maske a ono ispod naljepnice svijetlo crveno a tamo di nije bila naljepnica tamno crveno hahahahah