I ti možeš pisati na MojSkuter.com portalu !! Pogledaj više tu : UPUTE
0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.
..ako vergla,onda nije riknio akumulator... ..promijeni svječicu za početak....
..stavi aku par sati na punjač i onda probaj....ili probaj sa kablovima na aku od auta....mora kresnit...
ili aku na punjac ili ga prek kabla od auta upalial definitivno je aku prazannakon 1 sata ga skini s punjaca i vidjet ces da ce upalit bez frke
jep to ti je super kombinacijaskut dugo se ne vozionda ga se upali i ostavi na hladnocii aku se ispraznisad ga fino donesi u kucu na sobnu temperaturu deni na punjacako je onaj s kiselinom pogle dal ima dovoljno vode, odsrafi kapice i lagano punit sat vremena i nakon sat vremena imas dovoljno da vidis dal ce upalita mozes ga ostavit 3-4 sata da ga kompletno napuni
znam gdje sam ga shebo prošli tjedan otišao do frenda bio kod njega jedno 4, 5 sati a motor stajao ispred kuće i to po noći zima bila ubitačna i to ga je iscrpilo garant?
Nisam ni ja izvadio aku preko zime! Nema to veze,mal ga nadopunis i dobro! Ne kazem da nebi bilo bolje,al ne mora se!
Apsolutno se ne slazem s tobom!Ako se skuter ne vozi dulje od 10 dana onda treba skinuti kleme s akumulatora i po potrebi/mogucnosti isti staviti u prostor cija temp. nije ispod nule.To su mali akumulatori, malog kapaciteta i vrlo lako se isprazne, te ako se sjecate alfinog komentara vezanog za napon akumulatora, ako padne ispod odredjenog napona da se moze baciti. Ne sjecam se koliko je bio kriticni napon to alfa zna... cca 10.2V tako nesto.
to sto si ga ostavio vnai kod frenda ne znaci nista, a to sto nisi izvadio acc preko zime , znaci da si nemaran