eto ,puknula me popodnevna dosada i napravio sam nesto sto sam i planiro.....posliko sam i snimio kratki video otvaranja blokova... dosta me ljudi pitalo kako s cim itd.. pa cu tu pojasnit od skidanja masine pa do otvorenih blokova s tim da cu poslat clanu IVANM slike i molio sam da ih on stavi u temu posto ja bas i nemam iskustva s tim!!! ... razlog rastavljanja je zamjena seriske radilice radi proglodanih zupci ventilvara i promjena lagera i semeringa
1 korak:
SKIDANJE MASINE:
otpojite 2 deka koja idu na masinu 1 su namotaji a drugi je alnaser
skinite auspuh da lakse dodete do cijevi od rashladne tekucine
skinete selne s cijevi gornje koja ide na cilindar i donje koja ide na vodenu pumpu pomogucnosti sacuvajte rashladnu tekucinu (osim ako je voda)
skinite zadnju felgu i skinete celjust
gas sajlu oslobodite s karba i ako imate na uljnoj pumpi u ovom slucaju imam na oba mijesta
otpojite benzin i vakum s karburatora i prirubnice
otpojite dovod ulja na uljnu pumpu u cijev stavite saraf da nepusta ulje ili stavite cijev u bocu da ulje necuri bzvz po podu il necem
otsarafite amortizer
otsarafite motor s rame (štela)
2 korak
kad je masina dole stavite je na radni stol i pocnite lagano skidat sljedece navedene dijelove
1 dekl
ventilvar ,remen variomat
2 vodenu magnet namotaje
prirubnicu zajedno s usisom i frgazerom netreba posebno osim ako neko ima volju
termogrupu klip cilindar karike
kada su blokovi spremni za rastvaranje uzmete radapciger (ima jedna vidljiva slika) namijestite ga na radilicu (sredinu) i na 2 dovoljno cvrsta dijela na bloku da slucajno blok nepukne... i polako sarafite radapciger i otvarate blok
3: otvoreni blok
kada je blok otvoren ponekad povuce i lagere a poneka ostanu na radilici u ovom slucaju su ostali u bloku
stavite maticu na mijesto ventilvara al na nacin da nije dokraja stegnuta da neplupate po radilici
uzmete gumeni cekic i laganim udarcima ispresajte radilicu van!!
kada je radilica vani uzmete nesto sto vam pase na mjesto (VELICINU) semeringa (U OVOM SLUCAJU IDU NOVI PA MI SE FUCKA ZA STARE SEMERINGE I LAGERE) i npr ja sam uzo gedoru i opre namjestio i ispresao s laganim udarcima semering i lager van tako ucinite i s kontra strane i imate sve vani i gotovo...postupak rastavljanja je gotov prije montaze obavezno detaljno pranje blokove uznuta i izvana radi spene blata itd... moj blok je jako prljav sto se vidi po slikaama...
savijeti:
1:kada rastavite blok obavezno ocistite prenosnik uljne pumpe od garezi jer se i on podmazuje uljem od mjesavine i napuni se garezi on ima svoje vodilice za ulje s kojim podmazuje sam sebe to se zna napunit garezi pa steka i zajebava!
2:ako mislite cuvat stare semeringe i lagere i mjenjate radilicu samo iz nekog razloga a semeringe i lagere ne nemojte ih ni skidat..
3:obavezno sve da bude cisto i prije montaze sve spremno da se nestaje na pol sklopitog bloka
4: pazite da neostetite namotaje kod skidanja magneta ja nisam imo radapciger mali za to pa sam skido metodom zica i lupkanja cekica po magnetu... namotaji se samo otsarafe najcesce se ostete kod skidanja magneta..
tolko od mene bit ce jos kro koji dan dok stignu lageri i semerinzi...pa polako kako se sastavlja!!