svak ima pravo na smoje misljenje, al smatram da si u krivu...
Ma el. auti su smeće i NIKAD neće moći zamjeniti benzinca/dizela...
nikad? pa naravno da nece kad su puno bolji od njih... doslovno u svemu (osim u baterijama, al i to ce se uskoro rijesiti)
kad se samo sitim, vani 0 stupnjeva, sjedam u svoj hladni auto, dizel, palim ga, probudim pola susjedstva, sidim u njemu i cekma da se zagrije, pa laganim okretajima krenem...
auto na baterije - upalim grijanje na daljinski, nakon 5 minuta sjedam u toplo auto i po gasu, bez ikakvog cekanja...
ruzni su
onakvi su kakvi se naprave, a to sad nema veze sa nicim... i dacija je ruzna a ima motor... to nema veze...
skupi
da, za sad, dok se stanje sa baterijama ne popravi...
dugo se pune
citaj ovo iznad
spori su
u pravilu su puno jaci od dizela i benzinca
elektroauto sa cca 60tak konja ima cca 200tinjak Nm okretnog momenta...
koliko ima benzinac? a dizelas?
cuju se ko mikser
tu si u pravu... zvuk je ocajan...
jedini plus je sto ne zagaduju okolis,big deal ionako auto ima malu ulogu u ukupnom svjetskom stvaranju co2 I naravno,struja kojom se pune ti "auti" dolazi iz elektrana koje zagaduju vise nego auti.
to si isto u pravu... al opet kad gledas, struja uvijek triba, tako da sad nije bitno hocu li huhati juhu ili puniti auto...
Naravno postoje i wannabe sportski auti
zasto wannabe? i sa drzanjem ceste, i sa ubrzanjem i sa kocenjem pariraju skoro svakom autu... sportskom u klasi, naravno...
...poput tesle koji je precijenjeno smece,plus tog se puni 16h i baterija traje puno manje neg sto navode (ako se naganja baterija istrosi se za manje od 100km )
naganja? to je auto za svakodnevnu upotrebu...
sto se svi mi naganjamo cijeli dan? pa 99% voznje je u normalnim uvjetima, tu i tamo se stisne, ono, reda radi, ne stiska se cili dan pobogu...
ne triba biti zadrt nego triba na sve gledati otvoreno...
po meni su takvi ljudi u kukumaru, kao i oni sto komentiraju, kako ono, plin je za kuhanje, dizel za grijanje a benzin za voznju? pa jebate, di se taj rodio sto je to rekao? u bukovici?
sto smo svi mi jebeni ektremni trkaci pa nam triba svaki gram snage iz automobila?
sto se mene tice, jedino sto mi fali kod elektroautmobila je zvuk, sve drugo mi ide u prednost elektroautomobilu...
i odrzavanje, i ubrzanje, i max brzina...
samo je pitanje kad ce se baterije rijesiti, a kad se to rijesi, e onda ce procvjetati autoelektroindustrija...
jedva cekam, samo da propadne jebena INA