Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Jacanje imuniteta  (Posjeta: 5277 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Faba

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Jacanje imuniteta
« : 28 Prosinac, 2010, 23:02:33 »
Iskreno se nadam da medu nama ima neko ko se kuzi u zdravlje  ;D

Naime,(pre)cesto sam bolestan,vecinom su to neke prehladice,virozice koje traju po 2-3 dana i onda mirna maras,ali najvise mjesec dana  :happy8:

moguci razlozi:1.)prije nekih 7 godina sam imao upalu sinusa i od tad ne disem na nos
                    2.)dalje,imam oko 180 i 60 kg,
                    3.)Ne jedem voce,povrce i to

sta bi mi preporucili?vjezbanje,zdravija prehrana,one medove za imunitet...?

svaki savjet dobrodoso  :toothy9:

Offline ivan007

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Gilera ST 200
  • Moja Kaciga: HJC IS-17ARMADA
Odg: Jacanje imuniteta
« Odgovori #1 : 28 Prosinac, 2010, 23:04:38 »
normalno da moras jest voce i povrce to nemoj ni pomisljat da nejedes cemu vjezbanje prvo nabaci koju kilu
đaba se kurčiš i bacas mrki pogled kad upali se zeleno trebat ce ti dvogled .......XD

Offline pralas

• Tržnica : (+17)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Osijek
« Odgovori #2 : 28 Prosinac, 2010, 23:04:51 »
jedi ovo 3. :toothy12:

Offline neven92

• Tržnica : (+18)
  • maxi forumaš
  • 095-542 82 44
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bedekovčina
  • Moj Skuter: runner
  • Moja Kaciga: takachi tk-110x
« Odgovori #3 : 28 Prosinac, 2010, 23:06:54 »
tak sam ti i ja bio,nisam htel povrce jesti,ni voce,ni puno tog,i bio sam u skoli imal vise opravdanih sati nek kaj sam bil prisutan...i na pocetku srednje poceo jesti sve i od onda do sad,a ima vec 4 godine,nisam bil ozbiljnije bolestan....samo mozda koja prehlada,al rijetko...po mojem prehrana najvaznija....
.. bez kocnica u provaliju ide do 120... ako ne zafali provalije...
eto.. sve serijsko.. i mjereno po cajngeru... osim za provaliju.. to je od oka.. cajnger nisam nasao

Offline Gilera_Vk

• Tržnica : (+7)
  • forumski skuteraš
  • Mjesto: Vinkovci
  • Moj Skuter: Runner SP 50
  • Moja Kaciga: MDS
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #4 : 28 Prosinac, 2010, 23:08:14 »
  Slanina, kobasica, da da,voca i povrca, i jebavat redovno  :sex2:

Offline neven92

• Tržnica : (+18)
  • maxi forumaš
  • 095-542 82 44
  • Mjesto: Bedekovčina
  • Moj Skuter: runner
  • Moja Kaciga: takachi tk-110x
« Odgovori #5 : 28 Prosinac, 2010, 23:09:43 »
  Slanina, kobasica, da da,voca i povrca, i jebavat redovno  :sex2:

e da,ovo sam zaboravil  :icon_biggrin:
.. bez kocnica u provaliju ide do 120... ako ne zafali provalije...
eto.. sve serijsko.. i mjereno po cajngeru... osim za provaliju.. to je od oka.. cajnger nisam nasao

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
« Odgovori #6 : 28 Prosinac, 2010, 23:36:32 »
fali ti voće i povrće u prehrani od čeg i ide imunitet (vitamini itd)
češnjak limun med (obični je dobar isto)
ja nisam godinama imal virozu ni gripu..prehlade isto tak..
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)

Offline matas damir

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • RED
  • Mjesto: Raša
  • Moj Skuter: Gilera Runner Racing Replica 2003
  • Moja Kaciga: MT Helmet
  • MojSetup: Malossi+ECU
  • MojSpuh: LeoVince ZX
« Odgovori #7 : 28 Prosinac, 2010, 23:51:57 »
Ja također godinama nisam bio bolestan a i volim znati šta jedem, nutricionizam mi je nešto kao hobi.
Za jačanje imuniteta su odlični orasi, bademi i slični orašasti plodovi, med(svaki je zdrav-cvjetni, kestenov, polenov...), crna čokolada, banana, zeleni čaj, čaj od metvice, crveno meso, češnjak... Dostupno u svakoj trgovini ti je BioActiv LGG koji je fenomenalan.

Frende, počni jest povrće i voće i ništa ne odbacuj, ali smanji ugljikohidrate, masti i šećer, a počni unositi više vitamnina i proteina u sebe i obavezno vježbanje tako da izbaciš toksine iz sebe.Ako sada imaš problema, kako će ti biti kada budeš stariji jer pad imuniteta zna pozvati i tumor???

Još nešto-vitamini su preventiva tj. pomažu da tjelo funkcionira kako treba

Offline steeef

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #8 : 28 Prosinac, 2010, 23:57:07 »
Ja također godinama nisam bio bolestan a i volim znati šta jedem, nutricionizam mi je nešto kao hobi.
Za jačanje imuniteta su odlični orasi, bademi i slični orašasti plodovi, med(svaki je zdrav-cvjetni, kestenov, polenov...), crna čokolada, banana, zeleni čaj, čaj od metvice, crveno meso, češnjak... Dostupno u svakoj trgovini ti je BioActiv LGG koji je fenomenalan.

Frende, počni jest povrće i voće i ništa ne odbacuj, ali smanji ugljikohidrate, masti i šećer, a počni unositi više vitamnina i proteina u sebe i obavezno vježbanje tako da izbaciš toksine iz sebe.Ako sada imaš problema, kako će ti biti kada budeš stariji jer pad imuniteta zna pozvati i tumor???

Još nešto-vitamini su preventiva tj. pomažu da tjelo funkcionira kako treba

to sam mislil samo sam pojednostavil :P..
mlječni proizvodi također koriste..
ja pijem i dosta mlijeka,hehe

Offline matas damir

• forumski biciklist
    • RED
  • Mjesto: Raša
  • Moj Skuter: Gilera Runner Racing Replica 2003
  • Moja Kaciga: MT Helmet
  • MojSetup: Malossi+ECU
  • MojSpuh: LeoVince ZX
« Odgovori #9 : 29 Prosinac, 2010, 00:04:54 »
Mlijeko je odlično i zdravo i obavezno jedi lagano prije spavanja. Idealan bi bio svježi sir koji je jako jeftin pa recimo svježi sir i rajčicu narezanu posoli i to je to-

Offline steeef

• maxi forumaš
« Odgovori #10 : 29 Prosinac, 2010, 00:19:13 »
Mlijeko je odlično i zdravo i obavezno jedi lagano prije spavanja. Idealan bi bio svježi sir koji je jako jeftin pa recimo svježi sir i rajčicu narezanu posoli i to je to-

ja prek ljeta samo jedem povrće,paprika paradajz luk češnjak tikvice patliđani crveno meso
svježi sir vrhnje mlijeko jaja a od voća sve kaj ima,hehe

Offline marko209vx

• forumski skuteraš
  • Moj Skuter: runner vx200
  • MojSetup: prodano
  • MojSpuh: na mjestu
« Odgovori #11 : 29 Prosinac, 2010, 00:29:30 »
glavni razlog je tvoja kilaza s obzirom na visinu...brate sa 60kg ti si ko kostur, organizam ti je slab i normalno da ti tijelo nema snage i energije za borbu protiv raznih nametnika i bakterija...moja preporuka, pocni jest, pocni se bavit nekim sportom i sredi prehranu...ubaci sto vise voca (limuni, narance, kiwi, jabuke), povrca (kelj, brokula, salate sto vise, blitva) i posebice meso (pozeljno je crveno zabog vitamina i kreatina u sebi).
Posebice bi ti preporucio da navecer prije spavanja konzumiras orahe, bademe, kikiriki (obicni ne przeni), suseno voce...
4t

Offline steeef

• maxi forumaš
« Odgovori #12 : 29 Prosinac, 2010, 00:33:05 »
mlad je,brzo se izdužio,heheh
u tim godinama sam i ja bil takav,hehe
al nisam imal problema nikakvih jer sam oduvijel jel dosta voća i povrća

Offline Faba

• maxi forumaš
« Odgovori #13 : 29 Prosinac, 2010, 00:37:52 »
hvala svima na savijetima,probat cu se drzat nekog reda,ali znate i sami,stres,manjak vremena za kvalitetne obroke

glavni razlog je tvoja kilaza s obzirom na visinu...brate sa 60kg ti si ko kostur, organizam ti je slab i normalno da ti tijelo nema snage i energije za borbu protiv raznih nametnika i bakterija...moja preporuka, pocni jest, pocni se bavit nekim sportom i sredi prehranu...ubaci sto vise voca (limuni, narance, kiwi, jabuke), povrca (kelj, brokula, salate sto vise, blitva) i posebice meso (pozeljno je crveno zabog vitamina i kreatina u sebi).
Posebice bi ti preporucio da navecer prije spavanja konzumiras orahe, bademe, kikiriki (obicni ne przeni), suseno voce...

htio bi,nije bas tako lako,oduvijek sam bio mrsav...roden sam 2 mj. prije reda(nedonosce),mjeseci u inkubatoru...mislim da je od tad krenulo  :happy8:

mislim da mi je za neki ozbiljniji sport prekasno,jedino navecer sklekovi,trbusnjaci,malo utezi...
nadam se da ce prehrana pomoc  :icon_biggrin:

Offline steeef

• maxi forumaš
« Odgovori #14 : 29 Prosinac, 2010, 01:02:56 »
bitna ti je fizička aktivnost i rekracija..nemora bit profi sport :P
ja recimo imam sjebanu nogu pa mi trčanje i sportovi koi to uključuju ko i neka skakanja itd neodgovaraju...al zato idem na plivanje...(cepam drva) hahahahah

Offline Faba

• maxi forumaš
« Odgovori #15 : 29 Prosinac, 2010, 01:10:39 »
bitna ti je fizička aktivnost i rekracija..nemora bit profi sport :P
ja recimo imam sjebanu nogu pa mi trčanje i sportovi koi to uključuju ko i neka skakanja itd neodgovaraju...al zato idem na plivanje...(cepam drva) hahahahah
ja sam iso na plivanje (pravo  :laughing7:),ali sam brzo odusto....na tom (zatvorenom) bazenu NIKAD nije bilo friskog zraka,ocito im se nisu davali novci za grijanje,pa su prozracivali svake prijestupne  :angry7: .a mislim da bilo koji sport ne ide bez svjezeg zraka  :-X

Offline steeef

• maxi forumaš
« Odgovori #16 : 29 Prosinac, 2010, 01:32:20 »
ja idem rekreativno plivat..
jbg trebal si uzet boce s kisikom,hehe
i ja idem na zatvoreni bazen al je dobra ventilacija pa se normalno diše

Offline ghostride666

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: Gilera runner VX 125
« Odgovori #17 : 29 Prosinac, 2010, 02:48:03 »
eo ti moj raspored hrane i ostalog (kad nema škole). spavam do 11,12 dignem se, pojedem štrudlu sa višnjama i 2 mafina od čokolade (iz moje pekar), par sati se zajebavam na kompu ili drkam, nakon toga ručak tu se napucam ko životinja (slavonac sam, obožavam meso meso i još mesa), onda crkavam 2,3 sata pa u teretanu, nakon teretane pijem whey sa glukozom, to me ovak digne i otvori apetiti, čim dođem doma jedem dosta...onda oko 20h idem van, prvo se pošteno opet najedem neki fast food, (2 hamburgera ili velika pizza) i onda idem pit i pušit sa ekipom. dođem doma oko 2,3,4,5 odem na komp i trijeznim se i usput jedem nešto, npr 5 sendviča sa pršutom i sirom.........kile idu gore bez beda, nikad skoro nisam bolestan, pametan sam i naočit momak  :frajer:
samo gleda što više jest, a što manje micat kurcem  ;D
ja ti preporučavam da jedeš raznoliko, bavi se nečim (sport ili šah), kad jebeš nek uvijek cura bude na tebi  ;D
meni za vxr-a frajer nudio BMW X5 iz 2007 i neku sitnu nadoplatu....naravno nisam pristao  :dontknow:

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #18 : 29 Prosinac, 2010, 08:54:00 »
roden sam 2 mj. prije reda(nedonosce),mjeseci u inkubatoru...mislim da je od tad krenulo  :happy8:
tak sam i ja počeo život... rođen ko pile, jedva preživio prva 2-3 mjeseca, kasnije stalno neke bolesti, i sad se krpam sa svačim itd..
sinusi me redovito kolju zato evo ti jedan sistem za ispiranje sinusa (jednom mjesečno 2-3 dana ponavljaš)
kupi u ljekaqrni pola litre fiziološke otopine, špricu od 25cc i neku deblju iglu.. izvuci iglom punu špricu, iglu ostavi zapiknutu u bocu a punu špricu uzmi u ruku..
legni na leđa na neki dvosjed i to tako da ti glava visi dolje ono gledaš plafon i zid iza.. prinesi špricu prema jednoj nosnici i štrcaj polako u nos otopinu, otprilike pola šprice u svaku.. i to tako što ćeš špricnuti pola cm npr i onda malo nagni glavu u desno, pa onda pola cm u lievo, pa pola ravno i tako i s drugom stranom... kad si naliješ tu otopinu svu u sinuse leži tako pola sata, možeš okretati glavu lijevo desno da ti se otopina pretače ali se nemoj dizati iz tog položaja da ne progutaš otopinu... ako ti počne curiti u grlo zabaci glavu jače, ona mora napuniti sinuse, šupljine oko nosa očiju i u čelu i sljepoočicama. zatim začepi rukom nos i stvori pritisak u glavi onako ko da ćeš puhnuti nos ali nemoj poštati da ti na nos ide nego bude ti počelo puštati na uha.. kad to počne, onda si uspio stvoriti protok kroz sinuse..
ostani tako još malo pa se možeš ustati i onda će ti otopina početi curiti van  :happy3:
drugo obavezno nabaci na masi, al ne ono masno luk, čvarci, itd nego normalna prehrana sa svim uključeno.. jedi velike obroke, prisili se na to, očito si i podhranjen..
nabavi neke dodatke vitamina abc plus od natural wealtha ili neke bodybuilderske vitamine, universal, weider itd..pij i be kompleks vitamina oni jačaju apetit.. još su dobre kapsule sa ekstraktom echinacee, za jačanje imuniteta..  http://www.belupo.hr/Default.aspx?sid=8008 
imaš tih preparata, piješ to mjesec dana pa onda pauza itd.. kad se još nekaj sjetim, napišem :drunken_smilie:

Offline kresimir17

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Osijek
  • Moj Skuter: najlošiji runner s pomoćnim motorom na forumu
  • Moja Kaciga: Marushin 888
« Odgovori #19 : 29 Prosinac, 2010, 11:33:13 »
tak sam i ja počeo život... rođen ko pile, jedva preživio prva 2-3 mjeseca, kasnije stalno neke bolesti, i sad se krpam sa svačim itd..
sinusi me redovito kolju zato evo ti jedan sistem za ispiranje sinusa (jednom mjesečno 2-3 dana ponavljaš)
kupi u ljekaqrni pola litre fiziološke otopine, špricu od 25cc i neku deblju iglu.. izvuci iglom punu špricu, iglu ostavi zapiknutu u bocu a punu špricu uzmi u ruku..
legni na leđa na neki dvosjed i to tako da ti glava visi dolje ono gledaš plafon i zid iza.. prinesi špricu prema jednoj nosnici i štrcaj polako u nos otopinu, otprilike pola šprice u svaku.. i to tako što ćeš špricnuti pola cm npr i onda malo nagni glavu u desno, pa onda pola cm u lievo, pa pola ravno i tako i s drugom stranom... kad si naliješ tu otopinu svu u sinuse leži tako pola sata, možeš okretati glavu lijevo desno da ti se otopina pretače ali se nemoj dizati iz tog položaja da ne progutaš otopinu... ako ti počne curiti u grlo zabaci glavu jače, ona mora napuniti sinuse, šupljine oko nosa očiju i u čelu i sljepoočicama. zatim začepi rukom nos i stvori pritisak u glavi onako ko da ćeš puhnuti nos ali nemoj poštati da ti na nos ide nego bude ti počelo puštati na uha.. kad to počne, onda si uspio stvoriti protok kroz sinuse..
ostani tako još malo pa se možeš ustati i onda će ti otopina početi curiti van  :happy3:
drugo obavezno nabaci na masi, al ne ono masno luk, čvarci, itd nego normalna prehrana sa svim uključeno.. jedi velike obroke, prisili se na to, očito si i podhranjen..
nabavi neke dodatke vitamina abc plus od natural wealtha ili neke bodybuilderske vitamine, universal, weider itd..pij i be kompleks vitamina oni jačaju
sinusi su zaj... kada se zanemare ... Ja završio na operaciji,nebih je poželio dušmanu svome ... koji bolovi ...
« Zadnja izmjena: 29 Prosinac, 2010, 11:38:15 kresimir17 »