sad vec ides u moje podrucje i nebih se htio raspravljati s tobom.
vjerojatnost na neki elektronicki sklop odkaze nakon pocetnog Dt(zbog kojeg se u principu i izdaje garancija) je jako mala do onog dijela kada zavrsava MTBF (Mean time before failure) tj kada pocinje "fizicko " raspadanje samih komponenti a to se broji u desecima tisuca sati ako ne i vise(neda mi se racunati)
uglavnom komponente koje su stare na pc ekspertu 7,8 mjeseci imaju jos uvijek garanciju(prosjek je 36 mjeseci za vazne komponente)poprilicno dugo i to te ne mora zamarati.
neke komponente cak imaju i po 5 godina jamstvo a vjerojatnost da ih iskoristis do maximuma prije nego sto ces ih zamjeniti je ravna nuli ili gotovo nuli u danasnjem svijetu di je rast racunalne opreme tj njen razvoj u eksponencijalnom rastu pa ti ista ta komponenta za 2 ili 3 godine vrijedi ekvivalentno saci kikirikija
da to si dobro rekao samo koja od komponenti je u vrhunskom stanju. večinom sve komponente koje se uvezu u rh su druge klase koje se tu prodaju po cijeni prve klase u EU.
drugo u rh se uvoze komponente sa tvorničkim greškama koje se prodju kao da su bez greški, zašto u rh imaš komponenti koje kad uštekaš pci utor sruše komp, onda imaš nekompatibilnosti na pci utoru takve stvari sam ja doživio.
a kad odeš u dučan tj. kad odneseš u servis govore da je koponenta ispravna. gdje tu ima logike. zar pci utor nije jedinstven za sve proizvođače, zar neki proizvođeči komponenti mogu mijenjati karakteristike svojih komponenti da iste nepašu tj. nisu kompatibilne sa tim utorom.
ima tu štofa za razglabanje, u svojih 20godina vidio sam svega i svačega tako da bih mogao u nedogled o nelogičnostima u pc svijetu.
Ok, ne trebam ni čitat sve a da znam da nisi baš dobil nezasluženo BANANU !
1. Reci koje igre preferiraš i na kojim detaljima misliš igrat.
2. Kolko novca misliš izdvojit (odprilike si rekel 2000kn, ali za kaj?? Jel samo za kutiju ili trebaš APSOLUTNO SVE??)
3. Na kojoj rezoluciji misliš igrat, to je ono najbitnije pri odabiru konfe za igrice!!!
E kad to navedeš mogel ti bum dati konkretne odgovore i cijenu svake komponente i obrazloženje ak te bu zanimalo...a do onda se moreš i dalje navlačit s odgovorima ko do sad i na kraju bu to sve išlo u LOCK zbog spama !
Kak moreš nekaj pitati a da ni ne složiš pitanje? Tj kakav odg onda moreš očekivat?
P.S- i u kojim dučanima kupuješ, jel kupuješ komponente po cijelom ZG ili moraju biti iz jednog dučana....
dancoo drž se ti krapine boljetije.
pročitaj kvalitetno temu pa onda piši.
pozdrav.