lol sli složit na matičnoj koja ima sve ukupno 20 pci expres lanova kaj če ti druga grafička radit 4 pci express , i amdove matične ne podržavaju sli za one naravno tko znaju ,nove intelove matične podržavaju od x58 chipseta i sli i crossfire dok amdovi chipseti samo crossfire , i ati jebe majke nvidiji več godinu dvije i catalyst su i stabilniji i bolji driveri od nvidie ja svako malo imam problema i svako malo rikavaju
Jbt, nisam znao da su atijeve ploće takvo smeće da imaju samo 20 pcie lejnova. Jbg, na svim intelovim pločama koje imaju 16x-16x il 16x-8x lejnova se da složit sli, bez obzira jel piše da ga podržavaju il ne
dok crossfire samo one koje ga standardno podržavaju tak da na većini intel ploča se može složit i jedno i drugo.
Bilo kako bilo, još uvijek mi nije jasno zašto smart bbb ide na AMDov procesor, kad mu pare nisu problem, ajde da nema para onda ok, u donjem segmentu se kupuju amd procesori, al u ovom top razredu se neuzimaju amdovi procesori...
@ smart bbb Nisi mi još rekao kakvo imaš napajanje!
evo ti ova matična koju ti ja preporučam i podržava samo crossfire ,intel ti plača za svaku matičnu neku situ lovu da može podržat sli , nvidia ti je kurva samo takva pa to se zna da nvidija nikad nikom nije dala da ima sli osim ako to nije nvidijin chipset ,al je zato intel sad sj#bo nvidiu samo tako ,nisu joj dali certifikat da može radit chipsete na bazirane na i5,i7 procesorima tako da nvidia sad opče nema više svojim matičnih i chipset , samo zato jel joj intel neda da napravi chipset za nove i5,i7 procesore , pa je nvidia napokon morala popustit da ljudi mogu imat sli i prvi put u povijesti dopustila sli na nekom drugom chipsetu osim na nvidijinom i to su sad x58 ,p55 chipseti ,ja ti još uvijek preporučam intel jel tamo možeš i sli i crossfire dok na amdovoj matični samo crossfire , i zato sam ti reko pod obavezno ovaj 890fx chipset i 6870 grafičku jel si kasnije možeš bubnut još jednu 6870 i prfodužit vijek kompjutera bar za dvije godine
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3519#ov
Neznam koliko si upućen, al je moguće instalirat SLI na sve ploče sa intelovim čipsetom koje imaju dva 16x, il jedan 16x i jedan 8x pcie utor!