dakle, stvarno nisam mislio da ce ova instalacija prouzrocit toliko problema, al ahhh...ocito sam proklet!
idemo pocet:
1. problem - u uputstvima proizvodjac preporucuje squish 0.7 mm...KAKO? kad kit namontiran BEZ DIHTUNGA ima squish od 0.8 mm?
2. problem - flanđa auspuha direktno gleda u nosac bloka! spuh sam jedva jedvice namontiral i jos uvijek mi malo sprica na flanđi...spuh je malo napet i dira nosac...
3. problem - nakon svih ovih gore navednih, upalio sam skut iz prve, pustio ga na razradu grijanjem i hladjenjem! nakon sta se zagrijal, puknul je iz spuha (dugo stajanje na leru i moje naglo okretanje gasa)...ugasio sam ga...pustio neko vrijeme da ohladi, ponovno iz prve upalio! nakon 10 min poceo se gusit i ugasio se...nakon toga upalio vise nije! svijecica je bila crna i nalovilo se nesto dihtmase na nju i osla je u 3 pm!
moj pristuo rjesavanju problema: benzina ima provjereno, svijecica stavljena druga koja baca iskru, kompresije u cilindru ima!
promjenio sam i usisno tijelo i lamelice, bobinu koja 100% radi, 3 svijecice, benzin u cilindar direkt...ma SVE!
simptomi: pri kurblanju, nakon sta se zavrti tih 3-4 puta, zadnji "obrtaj" pukne iz spuha! i tako u nedogled! osjeti se skureni benzin, ali ne zeli proradit da ga hebes!
J.U.R.C.A mi je preporucil da si pogledam semeringe, nazalost nisam sad u prilici, tek mogu za vikend...ima ko jos kakve ideje?
blokovi su skoro novi, dihtaju 100%, novi skf c4 lageri, novi corteco oriđinale semerinzi zakucani "do jaja" (radilica pruzala otpor)...
JEL IMA TKO KAKVIH IDEJA JOŠ?
zahvalan sam za bilokakve prijedloge jer sam potrosio 10 sati na pokusaje startanja motora, cak sam sašio i deklo iznutra od kurblanja i razvalio kurblu...