ovak, znaci radi se o gileri runner sp 125 2001 godina sve dosad u savrsenom redu, 21tkm ima
jucer sam primjetio da "nesto curi" poviše centrale nogare, "ispod klipa" negdje, na prvi pogled.., no onako, 1 kap u 1 sat padne.. no dobro, zanemario sam posto mi se nije cinilo kao velik problem.
danas dodem doma, pokupim par stvari i odma gibam na kavu (u kuci sam bio svega 5 minuta), izadem van, kad ono .. 1dcl tekučine iscurjelo.. ništa, bilo je friško, uzmem na prst, kad ono, voda.
nije više curjelo, i onda sam nastavio dalje, nakon par sati, idem ja prema doma, kad ono, na relaciji od 2km, motor zakuha i to brutalno, temp se digla na 70% cca, a nikad nije preslo cca 25%,.. pogledam tekucinu, destiliranu.. kad ono, ni kapi.. nalijem ja unutra pola litre, kad ono, ni kapi.. nalijem ja jos pola litre, kad ono, nije bilo tekucine ni na "minimumu" u onoj posudi za tekucinu za hladenje.
i nista, krenem ja pregledavat gdje to tocno curi, no nista se nije vidlo, skinem ja prvo lijevu stranu svih plastika, jos nista ne vidim, skinem desnu, nista, skinem ja i sic i sve plastike do kraja,.. sve kompletno pregledavam, spojim akumulator, upalim motor, dodam gasa, kad ono na dihtungu glave klipa, malko niže od mjesta gdje ulazi svjećica, točno na šarafu klipa, doslovno tekla je tekućina, kad sam dodao gasa malo vise..
eh sad, moze kakova pomoc? mjenjat dihtung? mozda je u necem drugom problem? kako sta?
Hvala unaprijed!