Naime imam problem sa navedenim gore.Skuter je skoro pa nov,znaci sto se tice kompresije,lezajeva i ostalih stvari,sve pet.Ima skoro 3000 kilometara na satu(2009) godiste.Neki dan stavim LeoVince ZX,serijski variomat sam imao,sa ZX-om sam dobio 4.3 grama rolice i zute opruge za kvacilo.Stavim sve to,medjutim skuter kad startam,navlaci brzinu(mada rupa sitnih ima) i kazaljka skoro 92-95 se penje.Medjutim imao sam problem kad se krecem i spustim se na brzinu od 10 km/h do jedno 35 km/h vukao se,da bi nakon toga jednostavno poludio.Tu sam odmah sumnjao na rolice.
Medjutim odem i kupim Polini HI-speed vario za minarelli.Posto sam ovuda dosta trazio koje rolice i federe,onda sam pokusavao svasta,ali nisam zadovoljan nikako sta sam god probao.
Karb je 12 i dizna u njemu trenutna je 62,smjesa je na 1.5 krug i malossi red sponge stavljen.
Prvo sto nisam htio stelati sa serijskim variomatom,tako da njega sam sa strane stavio.
Danas svakakve kombinacije pokusavao,ali nikako da ustelam.Cijelo vrijeme sam stelao sa polini variomatom i rolicama 3.8 grama.Zute federe takoder na kvacilu ostavio,ali skuter na startu kao da mi kvacilo do 30 km/h proklizuje i onda prilicno fino ide.Stavim plavi centralni feder,jako male promjene.Nakon toga stavim i polini plave opruge,skoro pa dobar start,medjutim krajnja katastrofa.Poslije 70 km/h sporo navuce na 80 km/h i onda dalje stoji.
Skinem plavu centralnu oprugu i sad je trenutno na tome.Krajnja se je povecala malo,medjutim nije opet to sto bih zelio.
Da li trebam mozda vecu diznu staviti od ove?Smjesu za zrak mozda povecati?
Nazalost trebao sam dobiti kevlar malossi remen(ali mi ovaj zaboravio poslati kad je auspuh slao) i da li je bez njega katastrofa minarelli skuter ustelati?
I jos mi fali mnogo obrtomjer,pa da vidim kako se ponasa.Malo po zvuku vidim da sad do 20 km/h krene i onda se nakon toga promijeni,ali za nijasnu.
Polozaj remena na zadnjim polutkama je bezveze,nikako da ga dobijem da bude skroz gore.Stavio od peugeota jedan remen,koji je malo duzi,ali siri.Uvijek se skoro isto ponasao.
Trenutno imam na njemu 3.8 grama rolice,vario polini,plave federe kvacila i serijski centralni.Evo slika polozaja remena:
Jedino sto jos nisam probao da vidim kako ce ici kad stavim kevlar remen,jer trenutno na startu malo zeza,ali krajnja je bas premala.Navuce 80 km/h i onda dalje skoro pa i nece.Je li moze biti problem i zadnje polutke?
Nadam se da ce neko pomoci