26.7. kad sam isao na more na brzini cca 95km/h sam cuo neki cudan zvuk iz masine i brzina mi je naglo pala na 80km/h. Kako sam bio na autoputu (zaobilaznica oko zg-a) nisam imao gdje stati nego sam morao vozit sve do prvog izlaza i zaustavljanja. I tak mi stanemo na semaforu i ja pitam kolegu koji se vozio iza mene dali je sta cuo, a on meni veli da nije nista cuo, al da je iza mene odjednom bacilo oblak dima. E onda sam se vec malo bolje zabrinuo. I pokusam ja krenuti (jos se uvjek nemam gdje zaustaviti) i opet taj zvuk se cuje iz masine i skuter jedva krece. I tak konacno dovrpoljim ja do prvog skretanja i tu se ubacim i stanem. Toplo sam se nadao da je puknuo remen. I tak ja restepem deklo kraj ceste, prijenos sav citav. Pokusam opet upalit skuter i on upali ali se nakon nekog vremena sam ugasio i vise nije mogao opce upalit.
Inace sam se vozio na onom Valvoline polusintetic ulju kojeg je ruku na srce motor volio unatoc tome sta smrdi za popizdit. Za more sam si kupio Ipone s mirisom jagode. Natocio sam na bengi 5l goriva i to izmjesao sa malo jacih deci tog ulja. Ovaj kvar mi se desio na nekih 70-75km od kad sam tankao. (neznam dali je do ulja, pa dajem tu informaciju).
Tek sam danas skuter dopelao doma u 21,00h, ali mi vrag nije dao mira i prvo sam isao skinut usisne lamele. One su cijele, al je bila neka fina špena na ulazu u blok. I tak idem ja dalje skidat cijeli cilindar i imam sta vidjeti. Na neku fintu cilindar je netaknut, bez ijednog risa. Klip je ostecen po gornjim rubovima, komad auspuha (dio koji ide u cilindar) također komadic otkrhnut. Unutra sve masno (mislim na klip, cilindar, glava) i to neka siva boja.
Temperatura mi je bila skroz u normali. Brtve su cijele.
Sutra cu stavit slike jer sam ovo sad sve na brzinu napravio...
Ako ima itko kakve ideje, molim vas da me prosvijetli od cega se to opce desilo, sta sad napravit (novi klip, karike....)
Hvala