Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Peugeot SF2 tesko pali  (Posjeta: 17444 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline speedfight 2

• Tržnica : (+6)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Vinkovci
  • Moj Skuter: Aprilia SR 70
  • Moja Kaciga: Takachi TK-110 (zeleno-crvena)
  • MojSetup: Malossi Sport
  • MojSpuh: Laser x pro chrom
Odg: Peugeot SF2 tesko pali
« Odgovori #20 : 17 Svibanj, 2010, 22:44:36 »
ako vec mozes i pravis veliki servis raskopaj skroz masinu nove lezajeve,semeringe i brtva i radilicu ako je osla i onda je miran s tom masinom puuuno km...
Speedfight in memory,Aprilia SR in garage...

Offline Jandro

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bjelovar
  • Moj Skuter: Nista
« Odgovori #21 : 18 Svibanj, 2010, 09:19:06 »
to ak se to sranje cuje, klipnjaca dolje, onda treba lufta imat osjetnog? kad ju primim za klipnjaču i maznem odozgo, zvonit ce ak je to to

a nist, izgleda da cu ju raskopat i gotovo

a ovo sta sam za karb napiso, to je ok?

dali mozda postoji gdje kakav manual za tu masinu?
..::4T Powaa::..

Offline speedfight 2

• forumski skuteraš
« Odgovori #22 : 18 Svibanj, 2010, 10:31:31 »
ne smije on puno goriva pri paljenu bacati van i mora paliti bez zatvaranja rukom dovod zraka nesto nije u redu tu,meni je jako tak bacao kada sam imao glivu i nepostelan karb i naravno dok mi cok nije bio ispravan tako da moze biti i do coka...

Offline Jandro

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #23 : 18 Svibanj, 2010, 13:01:01 »
a cok radi dok ga spojim na aku
izade van igla nakon nekog vremena?

Offline speedfight 2

• forumski skuteraš
« Odgovori #24 : 18 Svibanj, 2010, 13:08:36 »
meni je bacao gorivo tako kada je bilo preotvoreno sa zrakom tj nije s gljivom htio upaliti ...

Offline Jandro

• maxi forumaš
« Odgovori #25 : 18 Svibanj, 2010, 13:10:20 »
meni je bacao gorivo tako kada je bilo preotvoreno sa zrakom tj nije s gljivom htio upaliti ...

a onda i ovaj vjerojatno baca jel nije bilo filtera zraka gore
dok stavim filter, nebaca valjda mislim, ali opet svejedno s rukom moram zatvorit rupu da upali i kad počne krepavat opet malo zatvorit rupu i onda opet digne okretaje

Offline paux

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: okolica Osijeka
  • Moj Skuter: Luna Vision 2
« Odgovori #26 : 18 Svibanj, 2010, 13:55:14 »
što se tiče okretaja, već ti je rečeno da ti negdje vuče zrak. provjeri airbox da nije negdje oštećen. ja sam imao jedva primjetnu rupicu na spoju i tu je vukao falš. obrtaji variraju, skut se guši u vožnji.. a ovo za uljnu pumpu naznam dali možeš riješit, kod mene nekad zna kapnuti ulje ovdje(na slici) kad skut stoji par dana ali to me ne brine puno..
« Zadnja izmjena: 18 Svibanj, 2010, 15:06:12 paux »

Offline Jandro

• maxi forumaš
« Odgovori #27 : 20 Svibanj, 2010, 17:17:24 »
sad bas malo prckao oko karba, izvadim cok, zacepim rupu s prstom i skuter upali iz prve, samo radi na nizim okretajima
dok mu zacepim rupu onda je kao da je cok iskljucen, a taj skuter je uvijek imao dosta nizak ler gas, dignem malo ler gas mu i super, jos bolje pali, fino prima okretaje,dobro radi i sve 5

stavim cok nazad, upali dobro i nakon par sekundi okretaji skoce puno i nemirno radi tak da je to do coka, a cudno mi iz tog razloga sto cok kad spojim na acu, radi, tj. izduzi se za kojih 2-3mm

sta je ono ispod kud ide ona zelena zica od coka? na onaj komadic metala izned dekla?

Offline samdes

• forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #28 : 20 Svibanj, 2010, 18:25:00 »
Provjeri usisnu lamelicu. :)

Offline Jandro

• maxi forumaš
« Odgovori #29 : 20 Svibanj, 2010, 19:25:15 »
Provjeri usisnu lamelicu. :)

e, a kako skinut ona dva ''sarafa'' s prirubnice prednja sta su jel su konusni i okrugli , nemoguce ih je uhvatit
a odnaprijed su normalni, za ključić 10
il ima neka šema?

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #30 : 20 Svibanj, 2010, 19:37:26 »
jaoooo ti pezoi  :toothy11: :toothy12: :toothy12: :toothy12:
imaju ti na prirubnici 3 sarafa 10 i na toga konusnoga zarezes za obicni odvijac crtu i odvijes, uglavnom, na pezoima spuhovi vole proizvoditi taj zvuk, skoro 90% su takvi...
da baca dosta goriva kada nema filtera zraka, slabije pali jer je ler prenizak, lagano stegni pa vidi jel bolje,, cok novi za gurtnera je pun rac love koliko znam..
ona zelena zica za cok je mislim za masu ide negdje na blok ili ramu, nezz ni ja, ali ako je serijala ne skidaj, ja sam odmah stavio 19 karb pa nisam to nikada ni trebao...
ulje ti iz uljne pumpe slini, na svakome je to prisutno kao i slinjenje na samome spoju sa rezervarom ulja... to je tako reci normalno i ne brini se zbog toga previse..
i provjeri jel sline semerinzi i rukom lagano radilicu promrdaj , ako ima lufta ili se vidi ulje ili benga oko semeringa  mijenjaj, ja sam ih zamijenio bez rastavljanj a blokova i sve je bilo ok, a lezaji , mislim da bi trebali biti ok, jer je na mome bivsem serijska radilica i sve, nardo i mhr replica bili 8000 km ,i iza nardo 12000 km, a vrtio je na oko 11 tisuca i sve je bilo jos u redu..
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline Jandro

• maxi forumaš
« Odgovori #31 : 20 Svibanj, 2010, 19:59:11 »
jaoooo ti pezoi  :toothy11: :toothy12: :toothy12: :toothy12:
imaju ti na prirubnici 3 sarafa 10 i na toga konusnoga zarezes za obicni odvijac crtu i odvijes, uglavnom, na pezoima spuhovi vole proizvoditi taj zvuk, skoro 90% su takvi...
da baca dosta goriva kada nema filtera zraka, slabije pali jer je ler prenizak, lagano stegni pa vidi jel bolje,, cok novi za gurtnera je pun rac love koliko znam..
ona zelena zica za cok je mislim za masu ide negdje na blok ili ramu, nezz ni ja, ali ako je serijala ne skidaj, ja sam odmah stavio 19 karb pa nisam to nikada ni trebao...
ulje ti iz uljne pumpe slini, na svakome je to prisutno kao i slinjenje na samome spoju sa rezervarom ulja... to je tako reci normalno i ne brini se zbog toga previse..
i provjeri jel sline semerinzi i rukom lagano radilicu promrdaj , ako ima lufta ili se vidi ulje ili benga oko semeringa  mijenjaj, ja sam ih zamijenio bez rastavljanj a blokova i sve je bilo ok, a lezaji , mislim da bi trebali biti ok, jer je na mome bivsem serijska radilica i sve, nardo i mhr replica bili 8000 km ,i iza nardo 12000 km, a vrtio je na oko 11 tisuca i sve je bilo jos u redu..

semeringe mogu sam iscupat s necime van? iglu svinem, zakvacim ga i povucem van? ili ide on teze? ali mislim da netreba jel su suhi

Offline samdes

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #32 : 21 Svibanj, 2010, 12:46:56 »
Trebo bi to sve poslikat pa stavi slike da vidimo.Ovako možemo samo nagađati,a iz ove slike se ne vidi baš najbolje.A nogara zna biti i od antifriza masna,to je bilo kad mog frenda.Kod mene je bacalo čađu na spoju auspuha i cilindra.Isto je od naprijed sve bilo masno.A kod drugog frenda je ulje izbacivalo na pumpici.Što se tiče toga tu imaš 3 verzije kvarova.Što se tiče lamele ako je dobra provjeri paljenje.Najgore je to ako je neko drugi prije tebe šta čačkao pa smrdo i nešto drugo.Staviš slike pa riješimo.

Offline Jandro

• maxi forumaš
« Odgovori #33 : 21 Svibanj, 2010, 15:58:24 »
Trebo bi to sve poslikat pa stavi slike da vidimo.Ovako možemo samo nagađati,a iz ove slike se ne vidi baš najbolje.A nogara zna biti i od antifriza masna,to je bilo kad mog frenda.Kod mene je bacalo čađu na spoju auspuha i cilindra.Isto je od naprijed sve bilo masno.A kod drugog frenda je ulje izbacivalo na pumpici.Što se tiče toga tu imaš 3 verzije kvarova.Što se tiče lamele ako je dobra provjeri paljenje.Najgore je to ako je neko drugi prije tebe šta čačkao pa smrdo i nešto drugo.Staviš slike pa riješimo.

na masini nikad do sad nije ni jedan sarafic diran
sve jos tvornicki

nabavio sam neki cok pa prvo to idem vidjel jel pase

Offline Jandro

• maxi forumaš
« Odgovori #34 : 21 Svibanj, 2010, 17:03:40 »
rastavio sam cok sad i prebacio ovo iznutra iz drugog ispravnog coka, presmirglao metalne kontakte i sad je ok
a i taj cok, sumnjam da se moze ''strgat'' jel se nema sta strgat, jedino da oksidiraju spojevi pa da zato zeza
ako grijesim, neka me slobodno netko ispravi

skuter sad dobro upali, ok prima gas, skoro pa super, ali gorivo curi ko ludo iz ove cijevcice iz karba, preljeva ga valjda?

i iz pumpe isto lagano curi gorivo, slini skroz lagano, ali gorivo, ne ulje  ???

sta moze bit karbu da curi gorivo tolko? sa filterom i sa svime gore, i curi? da ga rastavim, ocistim il sta?
a ovo iz uljne sta curi gorivo, skinut pa gumice promijenit ako ih ima ili sta?

Offline Jandro

• maxi forumaš
« Odgovori #35 : 21 Svibanj, 2010, 19:42:03 »
sam sa sobom se dopisujem :D

skinuo karb, ocistio ga malo makar nije smeca bilo, usisne lamelice ok, sastavio, upalio, ali gorivo vise necuri van
valjda neka mrvica necega uletila tamo na iglu pa to zezalo

sad sutra moram uljnu skinut i vidjet jel ima kakvih gumica tamo pa da i to zamjenim da neslini vise, ond asamo da dode remen i klizaci i moze test drive
ako bog da nebude bilo bespotrebnog rastavljanja blokova

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
« Odgovori #36 : 21 Svibanj, 2010, 19:54:47 »
znaš da mokro od benge može biti samo ako pušta na spoju blokova...
ili ispod uljne pumpe brtva..

Offline Jandro

• maxi forumaš
« Odgovori #37 : 21 Svibanj, 2010, 20:17:40 »
znaš da mokro od benge može biti samo ako pušta na spoju blokova...
ili ispod uljne pumpe brtva..

vidi se da nije sa spoja blokova, nego od ispod uljne pumpe lagano se slijeva
vidi se na trecoj slici

Offline samdes

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #38 : 22 Svibanj, 2010, 12:33:50 »
Dobro si riješio karburator.zna se igla tako zaglaviti od prašine. :)

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #39 : 22 Svibanj, 2010, 18:54:58 »
uh, stari nemam net bas, pa ti nemogu odgovarati.. uglavnom sve sam to vec prosao.. to sto ti je karb preijevao je sto gurtner voli smece pa se zacepi stalno, negdje je blokiralo plovak ili tako nesto pa iglica koja zatvara dovod iz rezervara nije radila ok i na odusak je pustalo bengu, na njima ti jos na casici voli pustati bengu, taj donji vijak na plasticnoj casici preko kojega se ispusta benga, unutra brtva vjerojatno popusti pa onda to zapunis diht masom ili necim i zavijes ponovno da ne pusta  :icon_thumright:
gle, oko coka ti iskreno nemam pojma bas puno, ali nemas tu sto strgati... vjerojatno se malo zaprljao neki dio pa je malo losiji kontakt
to sto ti curi oko uljne benga, propisalo ti je , skini uljnu, imas 2 sarafa inbus 4 mislim,  skini, stavi komad klingerita kao dihtung i zavij natrag...
ako jos sto bude zezalo samo javi..
ako imas multivar slucajno, ili bilo koji, malossijeve klizace ne stavljaj, serijski su puno bolji, tj malossijevi se pojedu jako jako brzo, polinijevi idu malo teze, ali nema veze to jer rade normalno a traju najduze, tj nesto duze od serijskih...
ako je serijsko sve, ja bi stavio 7.5 gr rolice u variomat, i kuplung narezao lagano, tako da se nebi potpuno zagladio jer ce onda ti oslabiti start...
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta