Znam da je prahistorijska tema al da bez veze ne otvaram novu...
Jel netko zna koliki su točno fi one dvije rupe na unutarnjoj pregradi u malom pia airboxu,navodno postoje dvije ili čak tri verzije ovisno o modelu i jel ac ili lc,znači podatak sa novog runnera ili powera mi je bitan,znam da bi bilo najlakše da ga otvorim i izmjerim,al airbox mi se raspada,jedan stupić je puknut,a pol šarafa se vrti u prazno pa ga zato ne bi otvarao jer onda može u đubre
Zanima me zato jer sam još prije dok sam montirao dr evo na njemu izvana probušio dodatnu fi9mm rupu,koja u kombinaciji sa lulicom koja je fi14mm ima istu površinu ko te dvije rupe unutar boxa - tada sam se navodio po postovima od Alfe koji je tvrdio da je zbroj površine tih rupa jednak jednoj rupi od 16-17mm,a neki mi sad navode da je zbroj površina tih rupa(jedna 9.5mm,druga 16.5mm) jednak jednoj rupi od 19mm kaj nije baš isto(213mm2(uzeo sam srednju vrijednost fi16.5mm) vs. 283mm2)
Stvar je u tome da sam odčepio tu rupu(do sad sam se vozio samo na lulici) čisto da vidim jel hoće bit kakve razlike i da se 17.5 karb bolje iskoristi,ak je zbroj površina tih rupa stvarno jednak ko jedna rupa od 16-17mm onda je to taman jer mu je pregrada usko grlo,al nju ne bi dirao i mesario po boxu,a da opet bolje diše nego samo sa lulicom
Za sada sam probao sa diznom 62 koju vozim već godinama,čak se i ne guši jako(samo povremeno),al osjeti se da nije to to i probat ću izbunarit diznu 68 koju imam negdje u šteku
Ak je netko probavao(Rade ti ne moraš pisat 2X
) slične kemije na pia 50 al isključivo na 50ccm cilindru nek se slobodno nadopiše