Kupuj preko foruma !! Kupuj povoljno preko webshopa KLIKNI ME
0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.
Evo sada sm se sjetio necega..recimo kada sam na moru upoznam neke nove ljude i tako malo kroz pricu skuzio sam da nitko od njih nezna šta znači "kadi"..to je nama u Karlovackoj županiji sasvim normalno... Šta vi ostali stvarno neznate šta znači ta riječ ili?? Al fora mi je kada pricam sa nekim,npr iz ZG-a i on onak osav zbunjen pita ... štaa???
kadi --> gdje. Na to misliš? To je naš stari kajkavski
Tako smo mi pricali sa jednim deckom iz mog razreda koji je iz zg-a,. i tako smo nesta pricali o nekim klipama i covijek se totalka zbunio nije skonto o cem pricamo
a slavonski rjecnik Tude-tuNu-gledaj ovoIđe-ideOdsvakale-od svuda Sučim-s čim Me šim-meni se činiOvdan-ovdjeNimi-nije mi joooj koju ti od ovih koristiš ni 1....to koriste stariji ljudi od 70 do smrti
mene isto zagrepcani stalno maltretiraju za jezik, jer ne kuze zagorski bas
kolko god mlatim po Zgu rijetko sretnem purgera, svi neki dotepenci tko zna od kuda i onda mi se tam nešto prave važni, a u biti seljačine...meni je žestok u Ogulinu tuj--->tu(valjda, nije mi jasno žasto taj "j" na kraju)
...al zagorski jezik mi je od svih najbrutalniji i najveci lom... ...sijecam se kad sam u mladjim danima igrao za NK Zagreb i igrali protiv Varteksa i svako malo njihovi igraci se svadili i jebali mater po zagorskom, trener im jebe kevu, e pa to je bila ziva komedija , ja nisam mogel bezat kolko sam se smijal i trbuh me bolil... tog cu se uvijek prisjecati...tribine vriste od smijeha, igraci na klupama, ma lom sam takav...
varaždinci su prezakon ljudi! Međimurski je nekaj posebno za narjecje i treba ga postovat! al da su lomovi za one koji ne razumiju, jesu! i ja bum uvijek zagorski govoril, ak more dalmatinac zake nebi i ja, nesmes se sramit svojega!samo kaj mi je zal kaj se dalmatincima niko ne smije, a svima je zagorski smijesan...nezzz zasto al ok...