Ja sam prvo imo neku kacigu made in china ali bila je lijepa pa reko sto da ne ..nisam mislio da treba bolja .....onda jednog dana mi je prico drug kako mu je frend pogino sa nekih 80 km/h sa slicnom kacigom jer bukvalno cim je kaciga dotakla beton se raspala kao da je od papira ....eh onda prve pare koje sam skupio oko 2000kn ...otiso sam i net i trazio neku dobru kacigu za te pare...naso sam par ali kako kod nas imam izbor 2-3 proizvodjaca ..odlucio sam se za Shark S500 Air Miguel Duhamel mat replica ...kaciga je extra..naravno mozda sam mogao dobit neku nolan ili slicno za te pare da je bolja ali jbg kad kod nas nema ...sljedece sto mi se dogodilo jeste da sam primjetio kad god sam proklizo sa kakvim 2tockasem da vecinom ruke nastradaju ...tako da asm odlucio kupit sebi rukavice ...kupio kozne sa protektorima ...onda je na red dosla jakna i uzeo sam IXS sa protektorima za laktove,ramena,ledja i jakna je bas extra..uzeo sam je polovnu od jednog bajkera koji je presto vozit motore....uglavnom extra jakna..uglavnom jaknu oblacim kad je zima malo ovako i kad idem gdje na duza putovanja ...u gradu iskreno slabo kad...ali kaciga ,rukavice....to stavljam cim upalim skuter ...nikad nigdje bez toga....svi me inace cudno gledaju radi toga ...jer vecina njih kao sto se kaze furaju bez kaciga i slicno...ali ja sam dovoljno svjestan i pametan i znam da fali jedna sekunda da u nekim situacijam radi sitnica i gluposti tvojih ili tudjih ostanes invalid ili nedaj boze pogines tako da....evo ove sezone kad pogledam nije bilo ni jednog pada ....ali je bilo kriticni situacija 6-7 sigurno ...sve da nije bilo moje reakcije zavrsilo bi se bog zna kako ...i sto je najzalosnije ni jedna ta kriticna situacija nije uzrokovana mojim djelima ...nego te neki glupan ne vidi pa krene na tebe ili ti sa parkinga izleti na glavnu cestu metar ispred tebea zeleno ti svijetlo na semagoru i slicno ....ali jbg radi takvih stvari treba bit pametan...i kad budem uzimo sta jace sebi poslije ovoga...ice odma i kaciga od 4-5t kn sigurno ....i oprema naravno ostala ....