Nakon mnogo špekulacija, Mercedes Grand Prix danas je službeno potvrdio kako je potpisan ugovor s Michaelom Schumacherom za iduću godinu.
Otkako je napustio najpopularniji automobilistički sport, Nijemac je ostao blizak s Ferrarijem, za kojeg je malo radio kao ambasador, malo kao savjetnik i u nekoliko navrata kao test vozač. Mogućnost povratka se prvi put spomenula nakon teške nesreće Felipea Masse u Mađarskoj ovoga ljeta, no planovi povratka za upravljač bolida su pali u vodu zbog ozlijede vrata, koju je zadobio prilikom pada s motora početkom ove godine.
"Mislim da je motivacija prilično jasna," rekao je Schumacher. "Osjećao sam se super kad sam primio poziv Rossa [Brawna] krajem studenog u vezi mogućnosti vraćanju utrkivanju, s Mercedesom u cijeloj priči.
Nikada nisam napustio stazu. Bio sam umoran od F1 krajem 2006. godine, ali tijekom tri godine izostanka, vratila mi se sva energija. Malo sam se igrao s motorima i sada se osjećam spremnim za ozbiljne stvari."
Sedmerostruki svjetski prvak, sada potpuno oporavljen od ozlijede koja mu je zadnji put spriječila povratak, bit će momčadski kolega sunarodnjaku Nici Rosbergu u Mercedesu, s kojim je 1990. i 1991. nastupao u automobilističkim utrkama.
http://www.f1-hr.com/clanak/potvrden-schumacherov-povratak