Ovako, da vas malo spustimo na zemlju. Snaga na radilici je snaga s kojom si možete obrisati guzicu (oprostite na izrazu)
Ovo za podatke u knjižici vozila... kak se kaže: "Piše i na plotu!"
Dakle, prava snaga je mjerena na većini brzinskih motora, odnosno motora sa mehaničkim mjenjačom. Tako recimo Aprillia MX 50 ima na kotaču 4,4 kW pri 7250 okretaja (cca 6 KS) i jača je od svakog 50 ccm serijskog skutera. Meni je u papirima od Roxa (Manualu, ne u knjžici vozila
) pisalo 4,6 kW odnosno blizu 6.5 konja i bili smo tu negdje, osim na startu gdje me dobio jer je bio lakši. I često smo se vozili i uvijek smo bili tu negdje. Jedino na krajnjoj sam ga oprao i to dosta
Tko god je vozio mog roxa i zna kako je išao dok je bio skroz serijala reko je da je to najjači 50ccm skuter kojeg su vozili dotad. Mene nikakva gilera runner nije imala osim par njih i to samo na krajnjoj 2-3 km/h
Danas se takvi skuteri više ne proizvode. I sa skinutim blokadama i sa odblokiranim CDI-jevima nema šanse ni da prismrde skuterima iz onog vremena. A to kaj pišu na benzhou-ove, Špidije i Baotijanere da imaju 3 kW, to je samo varka za zavaravanje kupaca jer ionako nemiju mjerit snagu dok je bez blokada, a svi znaju kakvu snagu imaju skuteri sa blokadama
Drugim rječima, hoću reć da nijedan skuter danas više nema preko 5 konja na kotaču, i ti sa 5 koji imaju su također rijetki
Žalosno je to kaj živimo u vrijeme laži i prevara, a najbolji pokazatelj su kilometar satovi. Na većini auta a pogotovo skutera, oni lažu da je to nekaj strašno! Srećom pa su izumili GPS koji nas sve spusti malo na zemlju.