I ti možeš pisati na MojSkuter.com portalu !! Pogledaj više tu : UPUTE
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Dovoljno je samo usporediti princip rada na motorima i vecim skuterima, te na ostalim vozilima. Dakle strujanje zraka je uvijek u istom smjeru, po meni je kontriranje apsurdno.
da, upravo tako, znači zrak koji ulazi s prednje strane na kiler prolazi kroz saće i ventilator ga uvlači sa zadnje strane prema vozaču znači...
hoće je na kraju krajeva upuhivao on zrak u kiler ili ga "usisavao", pri istoj brzini ventilatora i u istom vremenu u oba slučaja će jednak volumen zraka proć kroz saće tj. hladit će se jednako...
kopirajte sistem sa automobila, ventilator je iza kilera i uvlači zrak od naprijed prema odozada, znači oponaša prirodno strujanje zraka i pojačava ga..
To znači da kad se upali ventilator dok stojim i nakon toga kad krenem i vozim se 70-80 km/h će temperatura past taj čas
E, samo još jedno pitanje Kako će taj ventilator izdražati kišu ili pranje sa minivašom?
Po meni iza jer kad je napred i ugašen, smeta zraku da dođe do kilera na tom mjestu gdje je on. Netko kaže da kad je iza i upaljen da se kosi otporu strujanja zraka sprijeda. Ali ionako kad se voziš ventilator nema neku preveliku svrhu kad zrak struja kroz kiler jače nego zrak iz ventilatora. Ventilator po meni služi svrsi kad motor na mjestu dugo radi po ljeti (semafori...) pa se zagrije.