Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Registracija mopeda na motocikl ( veliku tablicu )  (Posjeta: 10951 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline fatal1ty

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bjelovar
  • MojSpuh: CRC tokar sebankovič tuned
Registracija mopeda na motocikl ( veliku tablicu )
« : 10 Studeni, 2009, 15:41:36 »
Evo pošto je ovih dana na mom faksu ( FSB Zagreb ) dan karijera i tako neke gluposti prikazuju...saznao sam neke stvari koje će vas možda zanimati i 100% su provjereno točne od malo "pametnijih" ljudi doli običnih radnika u stanici za tehnički pregled.Pošto je "štand" imao CVH ( centar za vozila hrvatske ) sve sam se raspitao u vezi mopeda.

Ako vas cijelo vrijeme muči 50ccm i problem s valjcima,zajebavate se s blokadama i zajebava vas policija,uopće nema potrebe za time.Naime radi se o tome da u stanici za tehnički pregled prije registracije mopeda možete zatražiti da vam daju veliku tablicu i da se skuter više nevodi pod moped nego motocikl.Stave scoot na valjke vide da ide više i koliko više,dobijete novu prometnu,vozačku,tablicu i sve šta treba ( malo veći trošak nego 50ccm ) ali caka je u tome šta ne trebate ići na nikakav atest niti homologaciju. E sad pitate se u čem je fora,fora je u tome da ukoliko snaga mašine nije povećavana ( a to oni nemogu znat šta mi je čovjek i sam potvrdio jer oni ne rastavljaju mašinu,govorim o povećanju kubikaže(kitu) ! ), a scooter postiže veće brzine tvornički imate pravo zatražiti veću tablicu,naravno imate trošak veći za osiguranje i kak to sve ide,no fora je da to ide bez ikakvih procedura atestiranja i slično.

Nadalje moped nemora imat pokazivače smjera ali mora imati barem jedan retrovizor i to lijevi ! Oba nemora imati !
Motocikl mora imati pokazivače smjera i oba retrovizora !
Kod mjerenja buke motora nesmiju vam mjeriti buku na većim okretajima nego šta je to predviđeno onom ploćicom zanitanom za određeni dio scoota,primjerice na aeroxu piše 80dB pri 3250okr,ili malo više...tolerancije je 3dB.Tako da se nemojte dat zajebat na pregledima istoga.Auspusi sa homologacijom od proizvođaća,koju možete skinut i s interneta,je potpuno ispravna i moraju vam je priznati na pregledu.

Znam da su stalno bile rasprave u vezi tih stvari pa sad evo znate za sigurno :) tko se neželi zajebavat s policijom i valjcima i nekim blokadama,stalno biti u "strahu" eto ima ovu jednostavnu opciju,tražiti veću tablicu.Trošak ako vas ulove bez blokade pa ponovna rega na kraju vas dođu ko razlika u osiguranju i plaćanju same registracije M - A1 kategorija motocikla,zapravo je i jeftinije regat na motocikl nego plaćati kazne..pa onda po meni je ovo s većom tablicom pun pogodak,manje sranja,manje zajebancije i svi sretni  :icon_thumright:

~ Cagiva Mito Evolution 94' ~

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
Odg: Registracija mopeda na motocikl ( veliku tablicu )
« Odgovori #1 : 10 Studeni, 2009, 15:52:47 »
Evo pošto je ovih dana na mom faksu ( FSB Zagreb ) dan karijera i tako neke gluposti prikazuju...saznao sam neke stvari koje će vas možda zanimati i 100% su provjereno točne od malo "pametnijih" ljudi doli običnih radnika u stanici za tehnički pregled.Pošto je "štand" imao CVH ( centar za vozila hrvatske ) sve sam se raspitao u vezi mopeda.

Ako vas cijelo vrijeme muči 50ccm i problem s valjcima,zajebavate se s blokadama i zajebava vas policija,uopće nema potrebe za time.Naime radi se o tome da u stanici za tehnički pregled prije registracije mopeda možete zatražiti da vam daju veliku tablicu i da se skuter više nevodi pod moped nego motocikl.Stave scoot na valjke vide da ide više i koliko više,dobijete novu prometnu,vozačku,tablicu i sve šta treba ( malo veći trošak nego 50ccm ) ali caka je u tome šta ne trebate ići na nikakav atest niti homologaciju. E sad pitate se u čem je fora,fora je u tome da ukoliko snaga mašine nije povećavana ( a to oni nemogu znat šta mi je čovjek i sam potvrdio jer oni ne rastavljaju mašinu,govorim o povećanju kubikaže(kitu) ! ), a scooter postiže veće brzine tvornički imate pravo zatražiti veću tablicu,naravno imate trošak veći za osiguranje i kak to sve ide,no fora je da to ide bez ikakvih procedura atestiranja i slično.

Nadalje moped nemora imat pokazivače smjera ali mora imati barem jedan retrovizor i to lijevi ! Oba nemora imati !
Motocikl mora imati pokazivače smjera i oba retrovizora !
Kod mjerenja buke motora nesmiju vam mjeriti buku na većim okretajima nego šta je to predviđeno onom ploćicom zanitanom za određeni dio scoota,primjerice na aeroxu piše 80dB pri 3250okr,ili malo više...tolerancije je 3dB.Tako da se nemojte dat zajebat na pregledima istoga.Auspusi sa homologacijom od proizvođaća,koju možete skinut i s interneta,je potpuno ispravna i moraju vam je priznati na pregledu.

Znam da su stalno bile rasprave u vezi tih stvari pa sad evo znate za sigurno :) tko se neželi zajebavat s policijom i valjcima i nekim blokadama,stalno biti u "strahu" eto ima ovu jednostavnu opciju,tražiti veću tablicu.Trošak ako vas ulove bez blokade pa ponovna rega na kraju vas dođu ko razlika u osiguranju i plaćanju same registracije M - A1 kategorija motocikla,zapravo je i jeftinije regat na motocikl nego plaćati kazne..pa onda po meni je ovo s većom tablicom pun pogodak,manje sranja,manje zajebancije i svi sretni  :icon_thumright:

To je sve divno i krasno i jako dobra ideja za ove starije skuteraše. Ali meni konkretno ništa ne znači jer kad bi to napravio, više nebi smio voziti svoj motor  :dontknow:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #2 : 10 Studeni, 2009, 15:58:42 »
mislim da bi bilo dobro da se ovo stavi pod sticky, znam i par osoba koje bas ovo zanima i koji bi mogli ovo uraditi...  :headbang: :headbang:
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline Ensiferum

• maxi forumaš
  • Moj Skuter: Runner SP
  • Moja Kaciga: Klapalossi Šljem
  • MojSetup: Malossi Sport
  • MojSpuh: Malossi Mhr Replica
« Odgovori #3 : 10 Studeni, 2009, 17:26:34 »
ak e ovo istina odmah stavljan veliku tablicu
pa ovo e superrrrrrrrrrrrrrrrrrr  :)
nego samo da pitan, el bolje da pri tome vratim serijski spuh ili ostavin replicu  :icon_scratch:

Offline fatal1ty

• forumski skuteraš
« Odgovori #4 : 10 Studeni, 2009, 17:40:30 »
Ako ti auspuh ima homologaciju za cestovnu upotrebu i imaš papire za njega,slobodno ga ostavi,uzmi papire od njega i s time odi tamo,nemaju ti šta prigovarati.
Bitno je da mašina nije dirana  ;D tj nije povećavana snaga,a kao šta je meni čovjek rekao oni to nemogu znat pa bi sve trebalo proći bez problema  :toothy11:

Offline marko_AeRoX

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: M. Bistrica
  • Moj Skuter: Yamaha YBR 125
  • Moja Kaciga: Nolan N63
« Odgovori #5 : 10 Studeni, 2009, 18:55:56 »
To je sve divno i krasno i jako dobra ideja za ove starije skuteraše. Ali meni konkretno ništa ne znači jer kad bi to napravio, više nebi smio voziti svoj motor  :dontknow:

slazem se... zbog toga nam treba vozacka za A1, A2 ili A kategoriju... koji je onda smisao mopeda? jedva sam cekao da si polozim za auto da mogu skut vozit i sad da mijenjam na motocikl?
Opa, Marko više nije dijete, on je postao muškarac  :laughing9:

Offline x-plorer

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Mob: 092-22-44-33-5
« Odgovori #6 : 10 Studeni, 2009, 19:42:05 »
cek ode mi nije jasna jedna stvar...ako se ima B kategorija a skut je nakitan na 70 ccm sa svim ludostima i ja zatrazim vecu tablicu onda bi to opet bilo A1...ili se varam.... :dontknow:

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #7 : 10 Studeni, 2009, 20:03:25 »
prelaziš u veću kategoriju...za ljude koji nemaju kategoriju veću od one za moped nije riješenje još uvijek
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline x-plorer

• maxi forumaš
« Odgovori #8 : 10 Studeni, 2009, 20:11:07 »
tako sam i mislio...al ako se ima a1 mislim da je ovo super informacija...al jos jedan problem je sta je dosta aupuha jos uvik nehomologirano za cestu...

Offline grbi128

• Tržnica : (+3)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: dt125
  • Moja Kaciga: Airoh dome
  • MojSetup: Mhr replica,m2000,kevlar,delta,top plava,dell19,
  • MojSpuh: Yasuni R
« Odgovori #9 : 10 Studeni, 2009, 20:15:53 »

Nadalje moped nemora imat pokazivače smjera

znaci ja na skutu nemoram imat zmigavce?????? :icon_scratch:

Offline x-plorer

• maxi forumaš
« Odgovori #10 : 10 Studeni, 2009, 20:18:04 »
i mene to zanima....to se odnosi na prenje zmige jeli...

Offline fatal1ty

• forumski skuteraš
« Odgovori #11 : 10 Studeni, 2009, 21:38:04 »
moped uopće nemora imat pokazivače smjera,ni prednje ni zadnje

Offline x-plorer

• maxi forumaš
« Odgovori #12 : 10 Studeni, 2009, 21:44:26 »
cek malo oces rec da ja sada kad bi poskida zmigavce i kad bi me stopala pandurija nebi mi nista prigovarala...a sta je s tehnickim...

Offline shegy

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: PŽ-ZG-KA
  • Moj Skuter: aprilia sr ditek, jogurt, cr250
« Odgovori #13 : 10 Studeni, 2009, 22:08:03 »
@ fatal1ty -a kolko to cirka kosta? npr da si ti napravio da tvoj rox bude pod velikom tablicom
KAD SI GLADAN, NISI SVOJ

Offline fatal1ty

• forumski skuteraš
« Odgovori #14 : 10 Studeni, 2009, 22:49:11 »
glete u zakonu lijepo stoji da moped nemora imat žmigavce,nekuzim u cemu je problem,ja sam prolazio na tehničkom i prije nego šta sam ovo saznao bez njih

@Shegy - košta te nova prometna,nova knjižica vozila,velika tablica i skuplje osiguranje,cca 300-400kn skuplja rega svake godine nego za moped.

Offline kristijanSR70

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • I ti možeš pisati na MojSkuter.com portalu !!
  • Mjesto: NG
  • Moj Skuter: RUNNER VXR 200
  • Moja Kaciga: N61
  • MojSetup: je jedini sisavac prilađođen životu u prirodi, imaju pluća i mogu disati zrak,množe se aktivnošću testisa.
  • MojSpuh: + cijev + 2 šarafa
« Odgovori #15 : 10 Studeni, 2009, 22:57:44 »
zvuči ok, ali kad bi ja to doso kod nas u stanicu i rekao mi e onda bi mi rekli da sam lud

Offline x-plorer

• maxi forumaš
« Odgovori #16 : 10 Studeni, 2009, 23:06:35 »
hmmmm ovo su jako korisne informacije...sutra skidam zadnje zmige....hehehehehe

Offline luna500rr

• maxi forumaš
  • Mjesto: Zmijavci
« Odgovori #17 : 10 Studeni, 2009, 23:17:11 »
hmmmm ovo su jako korisne informacije...sutra skidam zadnje zmige....hehehehehe

Jos skini retrovizore i biceti ljepo kad skreces ljevo, a prestize te auto, jer misli da ionako nemores preko 50 :nono:

Offline x-plorer

• maxi forumaš
« Odgovori #18 : 10 Studeni, 2009, 23:20:46 »
bez retrovizora nikako al bez zmiga zasto ne....mislim stavit cu neke improvizirane jer mi ove kopaju oci...heheheh

Offline luna500rr

• maxi forumaš
  • Mjesto: Zmijavci
« Odgovori #19 : 10 Studeni, 2009, 23:24:18 »
bez retrovizora nikako al bez zmiga zasto ne....mislim stavit cu neke improvizirane jer mi ove kopaju oci...heheheh

hehe to da ;D