upravo krivo da ja tebe educiram, 5 serija čučnjeva sa svojom težinom trši više kalorija nego
45 trčanja na orbitreku ili bicikla (jedino ako je opterećanje 10+)
vidim da nisi upoznat sa treningom jer da jesi nebi pisao ovakve gluposti, slobodno dođi do mene
i odradimo jedan trening samo sa olimpijskom štangom(20 kg) bez dodatnih opterećenja jedno 50 min,
prnijenit ćeš 2 majce a 2 dana nećeš moći hodati i to je još početnički tempo
dobro jesi ti svjestan sta govoris.. sam sebi usta uskacem jer san reka da necu pisat nista al ovakve nebuloze i dezinformacije nisan nigdi cua..
momce jesi upoznat s mehanizmom energetske regulacije?
dakle misici koriste adenozin trifosfat(koji cijepanjem daje energiju) kao gorivo... toga u misicima ima pohranjeno za 3 sekunde rada...
dalje prelazimo na fosfagenski sustav koji radi jedno 10-20 sekundi...
nakon toga idemo na sustav glikogen - mlijecna kiselina pri kojoj tijelo moze raditi 2 minute a da ne spusta intenzitet zbog narusavanja ravnoteze uzrokovano povecanjem kiselosti u organizmu...
preko toga energiju dobijamo iz AEROBNOG SUSTAVA i iskljucivo iz AEROBNOG SUSTAVA!!!!!! .....
sveopce je poznato i najvaznije ZNANSTVENO DOKAZANO DA SE MAST GUBI SAMO AEROBNIM TRENINGOM!!!!!!! i to ekstenzivnim ... ne intenzivnim..
(i to kod monostrukturalnih ciklickih aktivnosti, kod polistrukturalnih jedino aerobik funkciolnanog usmjerenja kod kojeg je tesko dozirat opterecenje.. postoje jos neke stvari al pre opsirno da tebi pisem.. a i ne zelim ti prenosit svoje znanje da drugima prodajes price a nemas pojma.)
........ako se ista razumis znas o cemu pricam... a naglasavam i tvrdim da se ne razumis.
Naravno znanstveno je dokazano da organizam 2 sata NAKON ekstenzivnog aerobnog treninga pojacano trosi mast i da se u tom periodu nista nesmi unosit u organizam.
Doda bi jos sta mi je veliki minus sta sam ranije zaboravia napisat... uz ekstenzivne aerobne treninge potrebno je razvijati i repetitivnu snagu u istom ciklusu treninga jer je ona najbolja za hipertrofiju misica.
Proces se ne odvija preko noci i zahtjeva disciplinu vjezbaca.
potrosnja kalorija nije bitna i ti se bavis faktorom koji nije moguce precizno odrediti i koji je individualan.
ti meni tvrdis da ja sa svojom tezinom mogu radit cucnjeve 30 minuta bez stajanja
apsurd!!!
prijatelju molia bi te da ne pises gluposti jer ovo neko ko procita moze uzet zdravo za gotovo... to sta ti pises je zlocin za ljudsko tijelo... a i uzimas posal strucnjacima s podrucja kineziologije koji nesto znaju.
dalje da odgovorim ostatku, trening dobijanja kila i gubljenja masti ne idu skupa i to su 2 skroz razlicite stvari...
i treninzi su toliko razliciti ko da usporedjujete 2t motor i 4t motor...
neznan bil ise smija ili bi plaka al na ovakve izjave ljudi mi se dize kosa, studenti kineziologije s prve godine mogu pobit sve tvoje argumente... toliko o tvom znanju.. ne zelim se kurcit al niko od vas nebi isa na operaciju lica kod zidara, nego u kirurga... ti si u ovom slucaju zidar...
da glupo je to da dizanjem utega i to ne gubis kilograme kako je neko reko ...daleko od toga...ja kad sam iso prose god ponovo nakon nekog vremena, samo sam radio na spravama vjezbo i tako to ...nisam dizo prerjerano tegove nego radio grupe misica na ramenima ,prsima,noge ,i ruke ...i pored toga redovno sat vremena udaranje vrece ..sparinga sa nekim pola sata...obuces 2 dukserice i kapu ...itekako se izgubi kg takvim vjezbama...a trake za trcanje ,bicikla i toga nisam ni vidio ....naravno kuci jedes bez hljeba i samo deres bijelo meso i tako to tj dosta proteina i vitamina a malo uglljikohidrata....
s udaranjem vrice sat vrimena pokrenia si aerobni metabolizam i trosis masti, ali oblacenjem hrpe robe i folija preko sebe ne postizes nista jer izbacujes vodu iz sebe koju vratis cim se napijes
.