Razmisljam da uz sr172 jos uzmem jedan skuter od 50 kubika (ne mogu vjerovati da idem opet na 50ccm)
Razmisljam o area51. Buduci da sam vec dugo izvan tog 50ccm tuninga,zanima me koji je najbolji setup za te mašine.Dakle zanima me slijedece:
-koji kit da stavim(naglasak mi je najvise na međuubrzanja i okretni moment te naravno na trajnost.Mislim da bi mi najvise pasao neki 70ccm kit sa dvije karike,sad ne znam da li je bolje gus ili alu)
-koji karb i koje velicine (mislim da su najbolji oni karbovi sa plosnatim sliderom,)
-koja radilica bi bila najbolja
-koji variomat
-koji remen
-koji dulji prijenos (primar ili sekundar)
-koji auspuh (najvise me zanima kod auspuha da nije previse bucan ali i da dobijem nesto na performansama sa njime)
-koji usis
-koja prirubnica
-da li treba torq driver
-te koje ostale tuning dijelove preporucate
Malo sam nest citao o tome minarelliju i vecina spominje da serijsko zvono i kvacilo ne valjaju te velicinu zvona od 105mm i 107mm.Sad koje od tih velicina ima area51?
Isto tako vidim da tuning proizvodaci nude alu ventilator variomata i jaci poklopac gdje su smjesteni primar i sekundar.Isto tako netko veli da treba mijenjati cak i torq drivere.Sta je minarelli tako osjetljiva masina da se sve serijsko treba promijeniti za tuning?
Dakle,htio bih u biti neki setup koji ce biti gotovo jednako pouzdan kao i serijski i da ne trebam po skuteru sarafat svaki dan.Takoder bih htio da skut bude sto tisi dakle,ne bih stavljao gljivu niti bih volio da se kit vrti na 20000okretaja
Cijena nije toliko bitna,ali ipak bih htio dobiti najbolji omjer ulozeno/dobiveno