evo da i ja predstavim svoj projekt................
početkom sezone mi je jako povoljno uletila mašina od fxr-a 180 tj.čovjek koji iz italije dovozi aute je pokupio i fxr-a na otpadu(prednja kraj bio udaren niš strašno,imao je 16 000km,sve serijala i ništa otvarano,upalio na zub i kad sam čuo zdravi zvuk 2T BB-a to mi je bilo MUST HAVE) i tražio mi 500eura fixno za runnera.......nakon 10-ak minuta cigančenja uspio sam ga nagovorit da mi za 300eura proda:komplet mašinu sa zadnjim kotačem,airboxom,auspohom,nosačem......i naravno zapljenio sam i instalaciju komplet,hladnjak sa posudom i svim crjevima,pumpe od goriva,komplet zadnju kočnicu čak sam uspio odrezat dio rame sa selenom.........u biti imao sve za plug&play............znam da iza nije disk,al u biti zaboli me za disk,te prve oldskuul mašine su mi uvijek bile draže,mada je disk neusporedivo bolji od bubnja!
prva ideja je bila da se dotična mašina ubaci na zipa sp-a ali zbog previše rezanja i varenja sam odustao od toga........
i tu je uletio prijatelj DAVID s foruma i poklonio mi ramu od typhoona 125,i posao mi olakšao u startu-već sam imao selen i nisam morao ništa varit i prepravljat,samo sam kupio novi selen i nove pixne i zamjenio ih uskoro su djelovi praktički počeli sami stizat i ovim pute zahvaljujem:
bratiću na skoro novim prednjim vilicama od piaggio nrg-a mc 3
jockerru s foruma na prednjoj felgi od runnera
bebetu na crjevima vode od aprilie sr
boži iz kvarta na prednjim kliještima brembo od aeroxa
piceku iz kvarta na hrpi sitnica,koje ću mu kad tad platit(yeah right)
čengi iz kvarta na pletenom lajtungu-MUST HAVE
ogyu iz kvarta kojeg sam uspio uvjerit da mu malossi e5 gljiva ne treba i da je bolja ona rms žićana,koju sam ja gle čuda imao u garaži
draletu s foruma na kapicama od ventila.............i na plastikama od typhoona koje mi je obećao još u ožujku.........
najviše hvala DAVIDU na rami i malossi djelovima koje mi je manje više donirao..........
skuter je još uvijek u fazi progresa,i do proljeća je na cesti.....a setup je sljedeći:
malossi multivar i sve što se uz njega dobije(novo)
malossi red valve usis(zapljenjen sa SR-a 150 što sam prodao)
auspuh je gianelli FREE WAY(bio je na bivšem zdravom SP-u kojeg sam prodao,naravno auspuh sam zadržao)
delorto 25mm+ nova prozirna čašica(kolega ga kupio i nije ga imao ni 1000km na svom SP-u,vozio bez zadnjeg blatobrana i kamenčić mu razbio čašicu,i meni ga takvog prodao po simboličnoj cjeni)
malosssi kevlar belt-novo
braking nazubljeni disk
malossi delta clutch
malossi e5 gljiva
malossi rs3 amortizer-novo
za sad.............
što se tiče same makine,skinuti su samo klip i cilindar,david je odradio sqwish,pročagali smo kanale i ispuh ispolirali,malo pero potkresali.......i stavili nove karike,igličasti BGM ležaj i tanju brtvu ispod cilindra(jbga ne mogu se sjetit kolko je mm,uglavnom jedna od one 3 iz RMS-ovog pakiranja a i david je bio zadužen za taj dio posla).......otvaranja makine nije bilo,kad ovaj setup baci kašiku,e onda ide otvaranje blokova i portanje blokova i ostale zaebancie.......i strokanje s radilicom ak bude bilo viška para........i potrošeno je 2 litre ivasola na čišćenje rame i blokova,50kn ostavljeno u samoposlužujućoj autopraonici na vruću pjenu i ispiranje.............
za sad mi je u planu prije zime napokon dobit plastike i obojat ih skupa s felgama,jer prednja je crvena a zadnja plava,ta nekeko natakarit prednji kiler od hexagona..........
zbog drugih planova,projekt je trenutno u fazi mirovanja(dolazi zima i moram obnovit garderobu a adidas old skuul mi je MUST HAVE i nije jeftin,kao ni dresovi za basket,duboke nike-ice(vido sam da ih waynder ima,te smatram da objašnjenja nisu potrebna)i nije bofl što nosi sirotinja)ali kao što sam rekao .ebo me moj pokojni otac mirko ako do proljeća ne bude na cesti
........