Kupuj preko foruma !! Kupuj povoljno preko webshopa KLIKNI ME
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
-Pa ja mislim da se VX i vrti vise inace od VXR-a... To je tako inace zbog struje ili onog CDI-a ili sta vec kontrolira to -Triba pricekat nekog 'ko se razumi da kaze zasto je tocno tako
-Ma ne treba ja mislim teze rolice... bitno je samo da se ne privrtava a dok ide, i radi motor sve super
da da to sam i mislio da vx vrti malo vise ali ako mi neko moze rec na koliko vrti org ili dali je previse sta mi vrti na 9
tvornički vxr se vrti oko 8500 rpm, a vx 9,750 rpmznači nije previše da se vrti na 9000 rpm
ako mislite na CDI oni su u potpunosti isti!razlika zasto se vrti vise vx su sljedece:Manji magnet(laksi pa ga lakse zavrti) Nema pune polutke na radilici(opet lakse vrti)Nema kavez preko variomata(opet olaksana vrtnja)i trece i najvaznije nema toliki promjer klipa i kompresiju pa se lakse vrti tj ima manju disipaciju okretaja prilikom neradnih taktova)
cdi vx/vxr nisu isti. ja sam na svoj motor stavio cdi od vxr-a i nisam mogao razviti brzinu veću od 42 km/h. probajte i vi pa ćete vidjeti da nisu isti.
Pod isti sam mislio na sljedece:niti jedan nema blokadu okretajaniti jedan nema retardaciju iskre prilikom odredenih okretaja u odnosu jedan na drugi!
ha???