Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Hrvatska će zabraniti motore iznad 100 konja?  (Posjeta: 3836 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • .
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ri
  • Moj Skuter: NRG 180
Odg: Hrvatska će zabraniti motore iznad 100 konja?
« Odgovori #20 : 09 Kolovoz, 2009, 10:56:28 »
svake godine ce fino kad ide na tehnicki ic i na dyno i morat ce bit blokiran na 100ks ako oce regat

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #21 : 09 Kolovoz, 2009, 11:32:56 »
svake godine ce fino kad ide na tehnicki ic i na dyno i morat ce bit blokiran na 100ks ako oce regat

Odlično. Još malo pa ćemo morat ograničit aute na 130  :dontknow:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • .
  • Mjesto: Ri
  • Moj Skuter: NRG 180
« Odgovori #22 : 09 Kolovoz, 2009, 11:35:00 »
ionako nesmijes nigdje vozit vise od 130.. :icon_biggrin:

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #23 : 09 Kolovoz, 2009, 12:31:53 »
po meni je taj zakon cist ok.......a vi mozete pricat kaj god ocete al ja rezem jaja ak neko moze u gradu i okolici iz r-ova od 1000cc izvuc vise 30% potencijala samog motora tak da je i 100ks previse.......
u pravu si, zato lijepo uzmem rs 250 ili cr 500 i miran... trenutno nabavljam 2 gilere mxr 125 2t pa ce bit iskoristenog potencijala... :laughing7:
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline Aleksandar

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: C650 Sport, T-Max560
« Odgovori #24 : 09 Kolovoz, 2009, 12:35:07 »
MotoGP vozaci su prije 3 godine trazili smanjenje snage na svojim motorima,jer je tih 225 ks+ koje su razvijali jednostavno puno bilo(Capirossi se prvi pozalio da motor tako ubrzava da nikako ne moze pratit oznake sa strane piste,Rossi se slozio,pa su slijedili i ostali),i onda su ih smanjili na 200(147 KW da budemo precizniji).
A tih 147 KW je nekih 10-ak KW vise od danasnjih R motora koje vidamo na cesti svaki dan...
Rossiu previse snage a nasim rajderima fale power commanderi i Akrapovici da im motor prodise...

Hrvatska prepuna ekstremnih talenata,sta na 2,sta na 4 kola,ali eto,nitko to nije uocio...shteta,imali bi prva 2 mjesta u svakoj auto-moto disciplini u svijetu.

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #25 : 09 Kolovoz, 2009, 12:41:31 »
MotoGP vozaci su prije 3 godine trazili smanjenje snage na svojim motorima,jer je tih 225 ks+ koje su razvijali jednostavno puno bilo(Capirossi se prvi pozalio da motor tako ubrzava da nikako ne moze pratit oznake sa strane piste,Rossi se slozio,pa su slijedili i ostali),i onda su ih smanjili na 200(147 KW da budemo precizniji).
A tih 147 KW je nekih 10-ak KW vise od danasnjih R motora koje vidamo na cesti svaki dan...
Rossiu previse snage a nasim rajderima fale power commanderi i Akrapovici da im motor prodise...

Hrvatska prepuna ekstremnih talenata,sta na 2,sta na 4 kola,ali eto,nitko to nije uocio...shteta,imali bi prva 2 mjesta u svakoj auto-moto disciplini u svijetu.

Ko kaže da bi se broj pogonulih smanjio sa ograničavanjem snage/brzine?  :dontknow:

Uvijek će se nać netko koji će sa 130 na sat ući u zavoj pod 90 stupnjeva u naseljenom mjestu. I isti qrac opet  :headbang:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline Aleksandar

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #26 : 09 Kolovoz, 2009, 12:45:28 »
normalno da ce se uvijek nac debili. ginu ljudi i sa bicikla.

sumnjam da ce tako ista postici smanivanjem snage no cinjenica je da razlika od 100 i 190 ks je ogromna

prije 3 dana sam imao na 4 sata E92 sa 340 ks i jednostavno malo jaci stisak gasa PRELETIS oznaku od 130 kmh a ja sa svojim od 150 ks trebam duplo vise vremena.

puno konja te jako lako ponese pa i oni koji nisu debili pa imaju neku blokadu se lako zanesu

Vani je (u njemackoj) R1 sa 172 blokirana na 125 ks. a kome nije za grad dovoljno 125 ks na 172 kg neg ide radije pješke
« Zadnja izmjena: 09 Kolovoz, 2009, 12:52:57 Aleksandar »

Offline Biker(ss)

• maxi forumaš
  • Live to ride, ride to live.
  • Mjesto: Sisak
  • Moj Skuter: SF2 , GSXR 1000 k5
  • Moja Kaciga: HJC IS-17
  • MojSpuh: Yoshimura
« Odgovori #27 : 09 Kolovoz, 2009, 15:12:52 »
 ??? ??? ???

obićno stoji da se u što manji prostor i što manju težinu strpa što više konja...a ovo... :nono:
———-/´¯/)——--(\¯`\
———/—//———--\\ —\
——--/—//————-\\- -\
—-/´¯/—/´¯\———/¯`\—\¯`\ -/-/--/—/—/-|_—-_|-\---\—\—\  (-(—(—(—/-)--)--(--(-\—)—)— ) -\————\/--/— \—\/————/ --\———— /—— -\-————/ —\-———-(———-)———- / —-\———-\——---/——-- /   :D

Offline Lugburz

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Rukovodioc-pijanac
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Mjesto:
  • Moj Skuter: MojSkuter:
  • Moja Kaciga: Moja Kaciga:
  • MojSetup: MojSetup:
  • MojSpuh: MojSpuh:
« Odgovori #28 : 09 Kolovoz, 2009, 21:46:12 »
ako taj zakon stvarno dode ja vec vidin likove koji hitno prodaju ili mjenjaju svoje 100ks+ pile za slabije pa obilaze auto-otpade i traze turbine od una turbo:toothy12:
Rock out till your life is at an end

Offline sfreak

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Jadranovo
  • Moja Kaciga: Shark S800
« Odgovori #29 : 09 Kolovoz, 2009, 22:07:38 »

hm, neznam bas koliko je to tocno (ne kazem da nije, ali volio bih da mi das neki link ili nesto di to pise)...

jer onda ne bi novi zx-10 od 200ks imao smisla a kamoli aftermarket tuning dijelovi bla bla...sto se tice brzine moto gp motori su po 30-40 kg laksi...

tesko mi je u to povjerovat jer bi prema tome novi zx-10r imao isto konja kao i moto gp bike, a SBK isto ima jace masine od serijskih...

uostalom, nasao jesam da ducati za 2008 ima 200, yamaha 210, a suzuki 225+...koliko je to tocno ne znam...

Offline Aleksandar

• maxi forumaš
« Odgovori #30 : 09 Kolovoz, 2009, 23:14:30 »
ljestvica snage uvijek ide gore
a aftermarket dijelova ce uvijek bit hrpetina

recimo za M5/M6 se nudi G power kit za 730 ks..

za RS6 kit na 780 ks
hebiga takvim stvarima nema kraja

isto i za motore sa 200 ks uvijek ce bit tuning i aftermarket dijelova jer ce uvijek bit onih kom je 500 ks u autu malo il na motoru 200 ks

« Zadnja izmjena: 09 Kolovoz, 2009, 23:21:13 Aleksandar »

Offline R3nchi

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Osijek
  • Moj Skuter: yamaha xmax 300
  • Moja Kaciga: hjc f15
  • MojSetup: StoCk
  • MojSpuh: StoCk
« Odgovori #31 : 10 Kolovoz, 2009, 01:13:36 »
(Capirossi se prvi pozalio da motor tako ubrzava da nikako ne moze pratit oznake sa strane piste,Rossi se slozio,pa su slijedili i ostali),i

cuj ljudi koji ga voze po gradu nemoraju citat oznake na cesti..
Sad ukrstene rijeci ne mogu da rjesim, ne pitaj me nista kilo granja lesim...