zanima me jel sigurno u moju masinu stane 1.2 deca ulja?jucer sam skinija kolo,i odvida one dvi vide,bile su za ulje..pise na njima olio,i vidi se kad se ociste..na donju sam ispustija manje od pola deca ulja(0.3-0.4deca),onako dosta crnog..kad sam isa ulit ovo ulje,zavida sam donju vidu,i napravija si bocicu sa probijenim cepom i cjevcicom koja se dala zavidat u rupu u navoj..pa sam u bocicu ulija 1,2 deca ulja..s pocetka se livalo jednostavno..pritiskom na bocicu ulje se ulijevalo..cim bi pustija pritisak,kroz cjevcicu bi se vraca zrak..dok nije doslo do nivoa vide..tad bi se vracalo ulje..tako da sam na kraju stisa bocu,istresa sta je u njoj,iscupa gumenu cjevcicu,i nabrzaka zavida gornju vidu..u tom postupku,mi se prolilo nazad nekih 0.2 deca,mozda malo manje..e sad,logika govori da ulja triba bit do gornje vide..a ja sam na ovom forumu negdi bija procita da se u neke skutere uliva 0.8 dl ulja..pa bi i moj teoretski moga toliko drzat..pretpostavija sam da bi sredina tribala zadovoljit obje solucije,i da nebi tribala izbit ulje na semering,jer ovdi se ne radi o visku motornog ulja ispod klipa,pa da ga klip izbije..nekako bi getriba tribala radit normalno i s mrvu vise ulja..ulija sam 90tku,drugo nisam nasa na pumpi,a ducani su mi jucer popodne bili zatvoreni..koliko je za pretpostavit da je ulja bilo dovoljno za rad do tada (tih cetvrt deca)i da su mi u getribi lezaj i semering ostali uredni?gleda sam zupcanike,kroz rupe od vidi,cine se nedirnuti,ka iz tvornice..u bubnju se vidilo samo mrvu neke masnoce na osovini koja drzi kolo(moguce i od vide,kola)..sad cemo vidit kakav je semering,jer dosad je bilo moguce,da nije bilo dovoljno ulja da pusta na semering..lezaj se ne cuje,pari uredan,po zvuku u voznji..ako pusti semering,na>eba sam!!to ce zamazat pakne,a prva kocnica mi blokaje,cim ju ista stisnem,jer su mi gume koma..sad nisam pri lovi,al prva ce mi investicija bit prva guma..iako sam se vec odvika od kocenja prvom,sta sam prije uvik prakticira..e,da znas li sokole koliko tocno ulja ide u moju getribu?jesu li mi pretpostavke o visku tocne?