Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: masina sp 180  (Posjeta: 4572 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline skejo

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Vinkovci
  • Moj Skuter: Gilera Runner 70
  • MojSetup: malossi gus
  • MojSpuh: leovince tt
masina sp 180
« : 02 Lipanj, 2009, 10:46:08 »
zanima me dali je moguce masinu od runnera 180 stavit na stel runnera 50 dali ima puno komplikacija i cijena masine od 180 koliko se krecu, nesta sam cuo da se moraju samo nosaci prevarit, a sto se tice struje? Dali je to netko vec radio i kako se ponasa onda motor dali je stabilan na vecim brzinama pozdrav
Ivan

Offline speedfight 2

• Tržnica : (+6)
  • forumski skuteraš
  • Moj Skuter: Aprilia SR 70
  • Moja Kaciga: Takachi TK-110 (zeleno-crvena)
  • MojSetup: Malossi Sport
  • MojSpuh: Laser x pro chrom
Odg: masina sp 180
« Odgovori #1 : 02 Lipanj, 2009, 10:52:14 »
evo ovako to je moguce samo se mora promijeniti nosac na rami od 50ccm da pase masina od 180ccm i naravno mora ici struja od 180ccm...za vibracije i neznam bas ali naravno da ce biti vece nego sa masinom od 50ccm...stabilnost je oke... ali cekaj jos odgovora ima tu pravih znalaca sto se toga tice...
Speedfight in memory,Aprilia SR in garage...

Offline doritos

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (+6)
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: ZIP SP1
  • MojSetup: grinč mi fkral sve :/
« Odgovori #2 : 02 Lipanj, 2009, 11:02:37 »
imas tu na forumu gro tih tema, pronjuskaj malo i naci ces vec....milion tema

Offline melkiot

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ivani?-Grad
  • Moj Skuter: Piaggio Typhoon 50
  • MojSetup: a mi je srednja
  • MojSpuh: samo što nije otpao
« Odgovori #3 : 02 Lipanj, 2009, 11:41:20 »
meni je isto na umu 180ccm, ali vidim manje komplikacija sa 125 mašinom...

naravno, sve 2T, ali mozda i 4T

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • .
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ri
  • Moj Skuter: NRG 180
« Odgovori #4 : 02 Lipanj, 2009, 13:24:47 »
moras prepravit nosac i stavit nosac selena, struja naravno ide od sp-a, masine se krecu oko 2500kn...ako oces bit siguran u stabilnost onda stavi vilice od sp-a..ako imas runnera 50 sp onda ne moras mijenjati prednja kljesta a ako nemas taj runner onda moras mijenjati...

Offline skejo

• forumski pješak
  • *
  • Moj Skuter: Gilera Runner 70
  • MojSetup: malossi gus
  • MojSpuh: leovince tt
« Odgovori #5 : 04 Lipanj, 2009, 22:01:44 »
ok ako ima jos netko da kaze svoje misljenje slobodno, da imam runnera sp 50, ako to napravim kakve su mi sanse da prodjem tehnicki imam el . blokadu ili da pricekam da ga reg jer mi sad istice pocetkom 7 mj.
Ivan

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
« Odgovori #6 : 04 Lipanj, 2009, 22:10:21 »
nema el blokade za bb masinu ali kad vec imas runnera 50 onda za tehnicki samo stavis masniu 50ccm i kad dodes doma vratis bb i gas...

Offline J.U.R.C.A

• MS Technical support
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • Mobitel: 091 9081 857
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Kawasaki Z1000,Zip 210 2T X Factory Team
  • MojSetup: Ported by X Factory Team
  • MojSpuh: Fabrizi 210
« Odgovori #7 : 04 Lipanj, 2009, 22:27:28 »
nema el blokade za bb masinu ali kad vec imas runnera 50 onda za tehnicki samo stavis masniu 50ccm i kad dodes doma vratis bb i gas...
da samo tako je mjenjat komplet instalacije...
a znas da ce te bez svjetla i struje pustiti na tehnckom

i jos jedna glupost!!!

celjust bila ona od runnera SP 50 ili od bilo cega nije 2 klipna kao u sp 180 i moras celjust zajedno s vilicom promjeniti.

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
« Odgovori #8 : 04 Lipanj, 2009, 22:31:00 »
e sad si ti rekao glupost...celjust od runnera 50 sp je dvoklipna ali ima po jedan klipic sa svake strane a celjust od 180 sp je takoder dvoklipna ali ima obadva klipica na jednoj strani...i meni osobno je draza ova od 50 sp...grijesim?

a ovo za instalaciju imas pravo, zaboravio sam na nju ali ako ce vec napravit takav projekt onda mu i nije neki problem skinut plastike i promjenit instalaciju...

Offline J.U.R.C.A

• MS Technical support
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #9 : 04 Lipanj, 2009, 22:34:42 »
e sad si ti rekao glupost...celjust od runnera 50 sp je dvoklipna ali ima po jedan klipic sa svake strane a celjust od 180 sp je takoder dvoklipna ali ima obadva klipica na jednoj strani...i meni osobno je draza ova od 50 sp...grijesim?

a ovo za instalaciju imas pravo, zaboravio sam na nju ali ako ce vec napravit takav projekt onda mu i nije neki problem skinut plastike i promjenit instalaciju...
ne! broj klipica N je u teoriji isto ali (uvijek postoji ali)

Povrsina kocione obloge kod 180 je 2 ili 3 puta veca. klipici su postavljeni vertikalno jedan naspram drugog.)
nadalje ova tvoja celjust se ponasa kao celjust sa 2 klipica a ova od spa "glumi" celjust sa 4 klipica.

i trece i najvaznije.
celjust sa 50 sp ne moze staviti na vilicu od 180 jer razmak rupa nije jednak na nosacima istih.

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
« Odgovori #10 : 04 Lipanj, 2009, 22:41:27 »
vozio sam se na slozenom renneru 50 sp koji je ajmo recu u najmanju ruku isao kao 180 sp i imao sam njegova orginal brembo kljesta i ja nisam bio nista zadovoljniji kljestima na sp-u 180...znacio ocu rec da bez obzira sto kljesta od 180 imaju vece plocice ja nisam bio niti malo zadovoljniji...a ovo za razmak rupa opet imas pravo i slazem se s tim...ugl. ja ostajem pri svojoj teoriji da mi kljesta od 180 ne koce puno bolje od brembovih kljesta sa 50 sp...

Offline J.U.R.C.A

• MS Technical support
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #11 : 04 Lipanj, 2009, 22:46:50 »
vozio sam se na slozenom renneru 50 sp koji je ajmo recu u najmanju ruku isao kao 180 sp i imao sam njegova orginal brembo kljesta i ja nisam bio nista zadovoljniji kljestima na sp-u 180...znacio ocu rec da bez obzira sto kljesta od 180 imaju vece plocice ja nisam bio niti malo zadovoljniji...a ovo za razmak rupa opet imas pravo i slazem se s tim...ugl. ja ostajem pri svojoj teoriji da mi kljesta od 180 ne koce puno bolje od brembovih kljesta sa 50 sp...
e sad cu ti reci i zasto.

zato jer je pumpa ostala od 50 ccm ... a ta pumpa je predvidena za kiljesta kapaciteta X/Y ml ulja.
posto od 180 ima veci kapacitet sigurno zbog samih dimentija klijesta ta pumpa (od 50 ccm) je nedovoljno jaka odnosno ne druka dovoljno ulja da bi iskoristio jacu/bolju celjust.

Offline Benjamin

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • --Toxic Stunt Team Member--
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb-Sesvete
  • Moj Skuter: Gilera Stalker Tuned
  • Moja Kaciga: Marushin,AGV
  • MojSetup: Top Performance Trophy
  • MojSpuh: Top Performance Nardo
« Odgovori #12 : 04 Lipanj, 2009, 22:49:24 »
kaj da?..to nisam znao...

Ja sam metnul od VXR celjusti i koci pun kufer bolje od orignala..ali je pumpica ostala od 50...ja sam do sad zadovoljan bio...znaci mogo bi izvuc jos snage ....im potraziti negdje pumpicu...pa da si pribavim
Under construction...

Offline fatal1ty

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Bjelovar
  • MojSpuh: CRC tokar sebankovič tuned
« Odgovori #13 : 04 Lipanj, 2009, 22:53:33 »
Pa ja koliko sam primjetio,nisu nešta puno veće pumpe recimo na vx-u koji ima ista klješta iza barem ko sp.Kod mene na aeroxu spojena original pumpa brembo sa SP čeljustima zadnjima i ima malo slabiji tlak nego prednja ali funkcionira odlično.Vjerojatno je razlika u kapacitetu pumpanja ali kod mene očito nije velika razlika.A sam da napomenem od aeroxa zadnja klješta vjerovali ili ne imaju veću kočionu površinu nego od sp-a,vx-a..i to skoro duplo,od spa su klipići samo veći u promjeru možda 2mm,i naravno izbušeni su skroz.

~ Cagiva Mito Evolution 94' ~

Offline J.U.R.C.A

• MS Technical support
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #14 : 04 Lipanj, 2009, 22:55:03 »
kaj da?..to nisam znao...

Ja sam metnul od VXR celjusti i koci pun kufer bolje od orignala..ali je pumpica ostala od 50...ja sam do sad zadovoljan bio...znaci mogo bi izvuc jos snage ....im potraziti negdje pumpicu...pa da si pribavim
nabavi si radijalnu pumpu ili normalnu pumpu od nekog starije R a.... koji ima 2 celjusti ..
to neces smjet stisnut nhahahhaha

Offline J.U.R.C.A

• MS Technical support
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #15 : 04 Lipanj, 2009, 22:57:02 »
Pa ja koliko sam primjetio,nisu nešta puno veće pumpe recimo na vx-u koji ima ista klješta iza barem ko sp.Kod mene na aeroxu spojena original pumpa brembo sa SP čeljustima zadnjima i ima malo slabiji tlak nego prednja ali funkcionira odlično.Vjerojatno je razlika u kapacitetu pumpanja ali kod mene očito nije velika razlika.A sam da napomenem od aeroxa zadnja klješta vjerovali ili ne imaju veću kočionu površinu nego od sp-a,vx-a..i to skoro duplo,od spa su klipići samo veći u promjeru možda 2mm,i naravno izbušeni su skroz.

nije bitna velicina pumpe.bitan je promjer klipica unutar pumpe.a 1 mm igra jako veliku ulogu.
npr dat cu ti primjer
nissin radijalna pumpa
16 mm 18 mm i 19 mm su sve identicne na izgled..
16 mm se koristi kod supermoto
18 kod cestovnih motora (sa 2 celjusti)
a 19 kod trkacih motora sa radijalnim celjustima

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
« Odgovori #16 : 04 Lipanj, 2009, 22:58:02 »
e sad cu ti reci i zasto.

zato jer je pumpa ostala od 50 ccm ... a ta pumpa je predvidena za kiljesta kapaciteta X/Y ml ulja.
posto od 180 ima veci kapacitet sigurno zbog samih dimentija klijesta ta pumpa (od 50 ccm) je nedovoljno jaka odnosno ne druka dovoljno ulja da bi iskoristio jacu/bolju celjust.

ne ne, krivo si me shvatio...imao sam tog nakitanog runnera sa seriskim brembo kljestima a ovaj runner sa kljestim sp 180 je bio sp 180 sto znaci da je pumpa orginal od 180 sp... al dobro nema smisla vodit ovakvu raspravu jer imamo razlicitu teoriju i misljenja nam se razilaze...mozda bi se dalo nastavit raspravljat kad se vidimo pa uz neku pivicu... :laughing7:

Offline Benjamin

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • --Toxic Stunt Team Member--
  • Mjesto: Zagreb-Sesvete
  • Moj Skuter: Gilera Stalker Tuned
  • Moja Kaciga: Marushin,AGV
  • MojSetup: Top Performance Trophy
  • MojSpuh: Top Performance Nardo
« Odgovori #17 : 04 Lipanj, 2009, 23:02:00 »
Moram pogledati...nisam nikad na to obracao paznju...mislim znam da postoje razlike..ali nisam znao da je razlike izmedu 180 i 50.

Ma metnem ja radialnu bez problema..ali necu kocnicu ko kak imaju neki motori da imam onu retardirnau casicu s uljem di sam odseraifm plastinci cep...Trebam neku da ima metlano odnoson alu kuciste da se da zaserafiti s seraifma kakj e orignal..da bas nemre svako prckati...

Jel zadnja pumpica isto drugaicje od 50...od zadnje kocnice pumpica od 180
Under construction...

Offline J.U.R.C.A

• MS Technical support
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #18 : 04 Lipanj, 2009, 23:04:10 »
ne ne, krivo si me shvatio...imao sam tog nakitanog runnera sa seriskim brembo kljestima a ovaj runner sa kljestim sp 180 je bio sp 180 sto znaci da je pumpa orginal od 180 sp... al dobro nema smisla vodit ovakvu raspravu jer imamo razlicitu teoriju i misljenja nam se razilaze...mozda bi se dalo nastavit raspravljat kad se vidimo pa uz neku pivicu... :laughing7:
pazi opet 2 stvari mjesas... Motor sp 180 je sigurno 20 kila tezi od 50...
nadalje...prilikom kocenja ziroskopski efekt je puno izrazeniji kod vecih kubikaza.(ti pocnes kociti a masina ima tendenciju kretanja prema naprijed).

nesmijes i nije dobro da se usporeduje nakitani 50 koji ide kao 180 i 180 prilikom kocenja!!!!

Offline J.U.R.C.A

• MS Technical support
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #19 : 04 Lipanj, 2009, 23:05:32 »
Moram pogledati...nisam nikad na to obracao paznju...mislim znam da postoje razlike..ali nisam znao da je razlike izmedu 180 i 50.

Ma metnem ja radialnu bez problema..ali necu kocnicu ko kak imaju neki motori da imam onu retardirnau casicu s uljem di sam odseraifm plastinci cep...Trebam neku da ima metlano odnoson alu kuciste da se da zaserafiti s seraifma kakj e orignal..da bas nemre svako prckati...

Jel zadnja pumpica isto drugaicje od 50...od zadnje kocnice pumpica od 180
Obicna pumpa od gsxra starijeg,cbra,r6 svi starijeg godista,moze i naked ili bilo kojeg koji nema radijalnu ce zadovoljiti tvoje potrebe.
ima look kao i serijska na skuteru(nema casicu.) a jaci efekt kocenja ces dobiti.