Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Distancer amortizera  (Posjeta: 3251 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aerox92

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Gilera Vxr 200
Distancer amortizera
« : 17 Travanj, 2009, 16:52:52 »
da li je istina da se distancer amortizera ne moze stawit ako mi motor ima fabricku nogaru?? :)

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
Odg: Distancer amortizera
« Odgovori #1 : 17 Travanj, 2009, 16:56:52 »
moze, jedino sam je ja trebao malo pobrusiti jer je falilo mrvicu...
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline aerox92

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 17 Travanj, 2009, 16:58:17 »
moze, jedino sam je ja trebao malo pobrusiti jer je falilo mrvicu...
??ne shvatam??

Offline andy

• Tržnica : (+17)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #3 : 17 Travanj, 2009, 17:23:07 »
Ako staviš distancer na motor a imaš original nogaru, znači onu središnju nećeš moć stavit motor na nogare jer čim staviš distancer iza kotač je više prema dolje odnosno zadnji kraj ide više u zrak.. Tak da će ti nogara bit u prazno kad je spustiš il malo dodirivati pod.. Ja sam njega skinuo nakon par dana, bezveze je meni to :icon_thumright:

Offline aerox92

• forumski skuteraš
« Odgovori #4 : 17 Travanj, 2009, 17:25:33 »
Ako staviš distancer na motor a imaš original nogaru, znači onu središnju nećeš moć stavit motor na nogare jer čim staviš distancer iza kotač je više prema dolje odnosno zadnji kraj ide više u zrak.. Tak da će ti nogara bit u prazno kad je spustiš il malo dodirivati pod.. Ja sam njega skinuo nakon par dana, bezveze je meni to :icon_thumright:
hmmm...neko kaze da ce se motor nagnut na stranu(ako imam distancer) ako motor stawim na nogaru(onu weliku(fabricku)) ?

Offline andy

• Tržnica : (+17)
  • maxi forumaš
« Odgovori #5 : 17 Travanj, 2009, 17:31:40 »
hmmm...neko kaze da ce se motor nagnut na stranu(ako imam distancer) ako motor stawim na nogaru(onu weliku(fabricku)) ?

Pa ne, nego zaključi sam logički... Kao da sad digneš zadnji kraj u zrak malo i spusti nogaru dolje i vidi kak će sjest.. plesat će u zraku al dodirivat tlo al ne bit u čvrstom položaju..  :icon_thumright:

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
« Odgovori #6 : 17 Travanj, 2009, 17:32:34 »
nece se bas nagnuti, ali meni je bio naslonjen na gumu a ne na nogar tako da malo stoji ukoso.. tako da kada ga dizes sa tog nogara trebas ga malo ukoso nagnuti i onda ga spustiti, tzato jer kada ga nakosis jedna od 2 poluge nogare se drzi asfalta i onda se tek vrati natrag...

Offline aerox92

• forumski skuteraš
« Odgovori #7 : 17 Travanj, 2009, 17:34:28 »
e pa ok...ako se nece nagnut....mene bi samo to nerwiralo..a toshto ti drnda kazesh..ako mi bude tako..obrusit cu i ja malo.. hvala  :icon_thumright:

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
« Odgovori #8 : 17 Travanj, 2009, 17:42:28 »
a slusaj, to sto je nagnut, meni je jedno vrijeme bila centralna skinuta i samo je imao bocnu, pa sam je sada opet vratio.. uglavnom i to bi se trebalo moci nekako rijesiti... mozda spustanjem cent. nogare prema dole ili nesto tako...

Offline RimSo

• maxi forumaš
  • ako me trazis onda me trazi na cesti
    • THEBOXHOSTING
  • Mjesto: Doha - Qatar
  • Moj Skuter: Quadro 350D
« Odgovori #9 : 17 Travanj, 2009, 17:43:51 »
Ne kužim kakve veze ima centralna nogara koja je na rami sa distancerom zadnjeg amortizera koji je na deklu il mašini..neka neko pojasni..slikovno ako može ?

Offline aerox92

• forumski skuteraš
« Odgovori #10 : 17 Travanj, 2009, 17:48:28 »
Ne kužim kakve veze ima centralna nogara koja je na rami sa distancerom zadnjeg amortizera koji je na deklu il mašini..neka neko pojasni..slikovno ako može ?
nzm..al ja sam od nekih cuo da ce motor nagnut kad je na fabrickoj nogari..a neki kazu da nece...pa nzm?

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
« Odgovori #11 : 17 Travanj, 2009, 17:50:48 »
nemam sliku, ali je logicno da sa distancerom blok hoce ici prema dolje... pokusati cu naci neke slike pa ces vidjeti razliku.. i ako je na bocnoj nogari sa distancerem ti je 30% nagnutiji nego bez njega...

Offline aerox92

• forumski skuteraš
« Odgovori #12 : 17 Travanj, 2009, 17:52:31 »
nemam sliku, ali je logicno da sa distancerom blok hoce ici prema dolje... pokusati cu naci neke slike pa ces vidjeti razliku.. i ako je na bocnoj nogari sa distancerem ti je 30% nagnutiji nego bez njega...
al meni nije bitno na bocnoj nogari...ja nemam bocnu..nego onu fabricku! :)

Offline zipst

• Tržnica : (+12)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: split
  • Moj Skuter: na hrpi
  • MojSetup: trkeci
  • MojSpuh: probusen
« Odgovori #13 : 17 Travanj, 2009, 17:55:01 »

zato sta je centralna (koliko ja znam) najcesce na deklu (masini), a bocna je na rami..... :frajer:
covjece jos da je nastavio i bez karba radit,pa ti bi se djabe vozio

Offline ichko

• maxi forumaš
  • Mjesto: Kotor, Montenegro
  • Moj Skuter: Generic xor and custom project
  • Moja Kaciga: AGV K Rossi zoo
  • MojSetup: Malossi sport 70
  • MojSpuh: Polini 4race
« Odgovori #14 : 17 Travanj, 2009, 17:55:51 »
hohoho pa dje vam je logika ljudi, kad stavi amortizer komplet masina zajedno sa tockom se naginje da kazem, tj tocak ide prema dolje, i kad se motor stavi na nogaru ona je kratka i tocak i dalje dira zemlju (opet sve zavisi koliki je distancer u pitanju) i posto je kratka motor ce se nagnuti na jednu ili drugu stranu ( u zavisnosti gdje ga ostavis, tj koliko je neravna zemlja gdje ga stavis)..Zato je najbolje i najsigurnije rjesenje produzavanje stope za 2-3 cm, i onda ce opet motor kad se stavi na nogaru normalno stojati, tj zadnji tocak ce biti u vazduhu...

Offline aerox92

• forumski skuteraš
« Odgovori #15 : 17 Travanj, 2009, 17:57:23 »
hohoho pa dje vam je logika ljudi, kad stavi amortizer komplet masina zajedno sa tockom se naginje da kazem, tj tocak ide prema dolje, i kad se motor stavi na nogaru ona je kratka i tocak i dalje dira zemlju (opet sve zavisi koliki je distancer u pitanju) i posto je kratka motor ce se nagnuti na jednu ili drugu stranu ( u zavisnosti gdje ga ostavis, tj koliko je neravna zemlja gdje ga stavis)..Zato je najbolje i najsigurnije rjesenje produzavanje stope za 2-3 cm, i onda ce opet motor kad se stavi na nogaru normalno stojati, tj zadnji tocak ce biti u vazduhu...
shvatam...al opet neki kazu suprotno! :) :)

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
« Odgovori #16 : 17 Travanj, 2009, 18:00:53 »
i zipst i ickho su u pravu, na cent. stoji jako malo ukos, skoro neprimjetno... ali se osjeti na stabilnosti skutera kada je na nogari, a bocno je nagnutiji zato jer se automatski rama podize stavljanjem podizaca tako da se vise skut treba nagnuti da bi stao na podlogu...
a to za kotac zasto dira pod na cent. najlakse je objasniti ovako.
amortizer iam ulogu da odvaja ramu od bloka, sa podizanjem mi povecavamo njegovu razliku, i amortizeru je manji napor gurnuti blok prema dolje nego rep prema gore, a posto se blok moze gurati gore dolje ovisno o opterecenju, njemu je neoptereceno manji napor gurnuti blok dolje nego blok zadrzati, a rep podignuti... eto nadam se da ste shvatili...

Offline ichko

• maxi forumaš
  • Mjesto: Kotor, Montenegro
  • Moj Skuter: Generic xor and custom project
  • Moja Kaciga: AGV K Rossi zoo
  • MojSetup: Malossi sport 70
  • MojSpuh: Polini 4race
« Odgovori #17 : 17 Travanj, 2009, 18:02:20 »
Opet ti kazem logika, posto je nosac masine prema prednjem kraju skutera, a zadnji dio masine je u vazduhu (samo ga amortizer drzi,da odsarafis amortizer tocak ce pasti na pod) i onda cim postavis nesto izmedju bloka i amortizera pravis vecu duzinu toga dijela koji drzi masinu i ona mora ici prema dolje, zato sto osovina na nosacu masine nije fixirana nego se moze okretati, zato ti zadnji kraj skutera radi dolje gore kad ides neravnim putem...Na slici je to tesko prikazati ali kad namotiras vidjeces razliku :

Original:

http://img146.imageshack.us/my.php?image=dsc00021gd9.jpg

S distancerom:

http://img249.imagevenue.com/img.php?image=46966_Slikica924_122_581lo.jpg

Offline aerox92

• forumski skuteraš
« Odgovori #18 : 17 Travanj, 2009, 18:04:56 »
kad stawim distancer guma ce dodiriwati tlo..a motor ce se nagnut na stranu?al koliko??

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: LINIĆTRANS/CIPELCUG
« Odgovori #19 : 17 Travanj, 2009, 18:08:37 »
1. ako staviš duži amortizer ili taj distacer pritišćeš kopleta zadji kraj dolje.
2. nagut će se malo ali ti treba dobar prdalac i skuter je na podu.
3. jedio rješeje je ako baš hoćeš taj distaner koji jesam po sebi nepotreban onda produži centralnu nogaru za istu tu dužinu koju dobivaš sa distancerom.