Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Matica na radilici  (Posjeta: 3592 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline veka84sb

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Slavonski Brod
  • Moj Skuter: - bez skutera
  • Moja Kaciga: HJC Phoenix FG-14
  • MojSetup: -
  • MojSpuh: -
Matica na radilici
« : 10 Travanj, 2009, 07:31:58 »
Kako ja nemam srece sa tim glupim, jadnim ,deblinim maticama!!!! Kad god hocu skiniti maticu sa variomata svaki puta neke komplikacije.
Svaki skuter isti problem. Uglavnom ,kupio kompresor ,pistolj i sve ,pomislio da sam rijseio problem kada jucer iznenadjenje ... Idem skiniti maticu ,pistolj tuce ko lud ,kompresor na max pritisku , pistolj podesen na max i nema sanse da skine,.... nakon par pokusaja pocnu se kidati komadici matice od trzaja pistolja!!! Uglavnom matica je zadobila druzni oblik ,ostatak je zavrsio kao piljevina.

Koliko ste matica na radilici do sada unistili?  :angry9:

Offline PROOF

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • aj ne seri jeate
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varazdin-Vratno
  • Moj Skuter: ide u blokadu đitn vu-vu
  • Moja Kaciga: head inside
  • MojSetup: cul sam nekaj o kitu ali neznam,on zivi u vodi jel?
  • MojSpuh: kaj si njim?ja mislim da imam,moram pitat mamu
Odg: Matica na radilici
« Odgovori #1 : 10 Travanj, 2009, 08:20:46 »
i kak si ju skinul??
ĐITN ĐITN......
FUCKING ZAŠIKJENIC :ajdeajde:
PIČKIN PRDEC
KALAFUNĐIJA RULZ :pottytrain4: We are the best, Fuck all the rest

Offline Beneli

• Tržnica : (+2)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Benelli 491 LC
  • MojSetup: Dell 17.5,redsponge
  • MojSpuh: R1200
« Odgovori #2 : 10 Travanj, 2009, 08:41:00 »
ne se iživljavat na alatima  :sad3: . prvo se matica i šaraf malo ugriju da se malo užare i polije se vodom. pištoljem nikad odvijat nešto što je tako stegnuto ili rđavo itd. nego uzet ključ i jednu cjevku od metar,metar ipo. ne baš ključ gedora nebi izdžala najbolje nešto zavareno home made. na gedoru zavarit običnu šipku

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #3 : 10 Travanj, 2009, 08:57:00 »
niti jednu slomio nisam do sada, uvijek patent ruckom i gedorom odvijam  :icon_tongue:
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline veka84sb

• maxi forumaš
« Odgovori #4 : 10 Travanj, 2009, 09:31:03 »
ne se iživljavat na alatima  :sad3: . prvo se matica i šaraf malo ugriju da se malo užare i polije se vodom. pištoljem nikad odvijat nešto što je tako stegnuto ili rđavo itd. nego uzet ključ i jednu cjevku od metar,metar ipo. ne baš ključ gedora nebi izdžala najbolje nešto zavareno home made. na gedoru zavarit običnu šipku

E zaboravi na grijanje ,jer ce se otopiti ventilator koji je od plastike isto na radilici...

Jos nisam skinio ,sada sa na poslu ,kada dodjem kuci idem skiniti.

Prosli slucaj koji se nije dao odsarafiti niti jednom metodom ,rijesen je rezuckanjem matice da popusti ,znaci brusilica i pomalo dok integritet matice ne popusti.

Offline veka84sb

• maxi forumaš
« Odgovori #5 : 10 Travanj, 2009, 09:37:01 »
Home made alata imam puno ,komplet smo pravili kolega i ja ,..sve uvlakace i skidace radilice ,lezajeva . Samo sa maticama nema srece i to onim na radilici. Magnet ide dole isto posebnim alatom bez problema ...

Imao sam jedan slucaj matice na radilici kada mi se gedora cijela pomotala i nije htjela dole.

Sto se tice zasto toliko drzi nemam pojma ,nema hrdje ,stegnuto umjereno jako ,stanje super nije bilo ostecenja navoja ili necega... naspricao wd prije skidanja...

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #6 : 10 Travanj, 2009, 10:56:14 »
niti jednu maticu, ni na zadnjoj osovini di je kvačilo ni na radilici, stežem na ruku onako po osjećaju svaki put, a otpuštam bez problema isto. Neznam kako svi imate takvih problema s time :(
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline Mr J

• Mudrost je vrijednija od brzine.
  • MS počasni član
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: HD V-Rod
  • Moja Kaciga: Schuberth R1
  • MojSetup: Uvijek spreman!
  • MojSpuh: Protočan :)
« Odgovori #7 : 10 Travanj, 2009, 11:29:56 »
neznam kako sa pistoljem (8bara tlak) nisi uspio skinuti maticu sa radilice... Jesi li mozda stavio preveliku gedoru pa je samo lizala maticu?! (valjda nisi toliko smotan da to ne primjetis)

Jos mi se nikada nije dogodilo nesto slicno... :)

Ubuduce kada skines ovu maticu sa nareznicom prodji navoj po radilici i sa ureznicom prodji navoj po matici onda tek rukom zasarafi maticu i samo dovrsi sa pistoljem ali ne opet prejako zavrtati... Kod skidanja pistoljem nemoj spricati sa wd-om!
Žena ti kaže "Idi k vragu!". Ti odeš, a ona te i tamo dočeka!

Offline neer

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • Spol: Ženski
    • jizzhut
  • Mjesto: šmićanci
  • Moj Skuter: Tvojskuter
« Odgovori #8 : 10 Travanj, 2009, 17:38:33 »
a kontra navoj ???? ja sam neki dan skidao s morini masine polutku variomata i imala je kontra anvoj na railici i naravno sj#bo sam cijelu polutku polomio sva rebarca ,malo prouci navoj moze biti da je kontra  :icon_thumright:
« Zadnja izmjena: 10 Travanj, 2009, 17:41:28 neer »

Offline b_l_a_c_k

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Gračanica
  • Moj Skuter: Nexus 500
« Odgovori #9 : 10 Travanj, 2009, 21:52:14 »
dakle prvo provjeri navoj a poslije ak si skroz zaj#bo navrtku probaj ovo sto sam ja...obrusio sam ju za otvor vilastog kljuca  15 (ti mozes neki drugi ali najbolje je da stijenka ostane sto manje debljine..znaci mozes i za drugi otvor kljuca brusit) ali pazi da ne zbrusis navoj na radilici  :nono: ...

navrtka ce se zagrijati i dobit ces na tolerancijama (dakle navrtka ce se sasvim malo prosirit)..evo slika moje navrtke poslije odvijanja...

http://img148.imageshack.us/my.php?image=photo0019x.jpg

sretno
« Zadnja izmjena: 10 Travanj, 2009, 21:54:31 b_l_a_c_k »

Offline veka84sb

• maxi forumaš
« Odgovori #10 : 12 Travanj, 2009, 20:25:19 »
Nije problem u kontranavoju ,to je pia masina .... Nije problem u stezanju ....problem je sto se matica sama dotegnila od voznje i nekako nepojmljivo uhvatila... naravno skinuta je jos prije 2-3 dana ,ali nisam bio na forumu jer sam jucer bio sa efz , kizom i vuk_om na picu u VK ,a danas na susretu u NG kod hac_a ,uglavnom za 2 dana ,napravio 318km... :icon_biggrin:

Za skiniti maticu bez da ostetim navoj trebalo je cca 2h natezanja i zaje.. jer nije htijela popustiti ,,...ali na kraju pametni popusta.

Evo deformirana do neprepoznatljivosti i tek je u ovakvom stanju popustila sa radilice!

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #11 : 12 Travanj, 2009, 20:32:14 »
Ja u svojih 70 tisuća km nisam sj*** niti jednu jedinu maticu. Još uvijek je tvornička gore  :laughing7:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • .
  • Mjesto: Ri
  • Moj Skuter: NRG 180
« Odgovori #12 : 12 Travanj, 2009, 20:32:43 »
care ovo samo ti mozes od matice napravit... :toothy12: salim se... imao sam i ja takvih problema ali od tad uvijek kljucem skidam i od tad nikad problema... :dontknow:

Offline veka84sb

• maxi forumaš
« Odgovori #13 : 12 Travanj, 2009, 20:35:20 »
Prirodno sam talentiran za sje**** matica  :icon_biggrin: ,ali kao sto se vidi ,navoj radilice nije taknut a matica izgleda kao da je imala susret sa terminatorom.

dhorvat , ako nisi unistio ni jednu maticu ,onda nisi nista ni radio.

Offline Luka 0101

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: na stolcu
  • Moj Skuter: nema ga... gone.. wushhh.... just like that
  • Moja Kaciga: prisutna
« Odgovori #14 : 12 Travanj, 2009, 20:36:39 »
Ja u svojih 70 tisuća km nisam sj*** niti jednu jedinu maticu. Još uvijek je tvornička gore  :laughing7:
kaj nemaš TP radilicu gore
taj sam

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
« Odgovori #15 : 12 Travanj, 2009, 20:37:52 »
nije horvat ni stigao nis radit, treba napravit 70tkm u 8 godina na skuteru... :laughing9:  

sad ti radilica vise nije u balansu... :icon_biggrin:

kaj nemaš TP radilicu gore

ima malossi

Offline veka84sb

• maxi forumaš
« Odgovori #16 : 12 Travanj, 2009, 20:41:35 »
sad ti radilica vise nije u balansu... :icon_biggrin:

Greska, po radilici nije lupano ,udarano i nista toga tipa sile primjenjivano... skut je dobio nove lezajeve i sve sastavljeno ,u zadnja dva dana napravio 318km bez problema i pri tome stalno gazen koliko ide...

Po satu od runnera brzina sa ZX i 4,8 rolice i seriskom termogrupom sa 25,000 km ide 100-105km/h

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
« Odgovori #17 : 12 Travanj, 2009, 20:44:21 »
ma nisam ja ni mislio da si nabijao po radilici nego si brusilicom malo zarezao na par mjesta ovaj krug za kurblu... :icon_biggrin:

Offline veka84sb

• maxi forumaš
« Odgovori #18 : 12 Travanj, 2009, 20:45:18 »
ma nisam ja ni mislio da si nabijao po radilici nego si brusilicom malo zarezao na par mjesta ovaj krug za kurblu... :icon_biggrin:

e to jesam....a cuj bolje nije moglo....a bolje malo i to zarezati nego da sam slucajno navoj na radilici

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
« Odgovori #19 : 12 Travanj, 2009, 20:48:16 »
ma znam...to se nece osjetit al mogo bit to onim metalom iz tubice pokrpat i posmirglat ljepo i onda je sve cakum pakum...