Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Stukao mi frend motor, neka zakonska pitanja  (Posjeta: 10047 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mark

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Derbi GP1 50 Open
Odg: Stukao mi frend motor, neka zakonska pitanja
« Odgovori #40 : 05 Travanj, 2009, 23:29:44 »
A ježi ga majstore, meni je žao kada vidim koliko pišeš... Jedini izlaz iz ovog, ako ne rješiš ništa s "frendom", je kemijanje sa osiguranjem i to preko kaska kako sam ti i napisao pošto tamo nikog neće previše zanimati kako se polomio skuter i da li si ga vozio ti ili netko drugi, samo što je to na žalost veoma komplicirana i pomalo skupa investicija. Još ima izlaz da porazgovaraš malo sa njegovim starcima i dovedeš svjedoke ako treba pa da se to rješi na miran i razuman način. Puno jeftinije i lakše rješenje ;) Nema razloga da ostaneš bez vozila zbog tuđe krivice  :icon_thumright:

Offline petarpan

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #41 : 06 Travanj, 2009, 09:54:46 »
mislim da je najbolje popricati sa njegovim starcima il ak si mladji nek tvoji starci stisnu malo njegove starce..imas svjedoke i na tu foru ih probat malo "zastrasiti" da posteno srede stetu

Offline Rossi

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Tuzla
  • Moj Skuter: Gilera Runner ST 200
« Odgovori #42 : 06 Travanj, 2009, 10:10:34 »
ja ti imam najbolje rijesenje...lijepo ufatis ga ...i lomis mu prst po prst..krenuvsi od lijeve ruke....jedna po jedan..sve dok ne kaze i potpise ,platit cu ...jer ljudi su djubrad i nikad drugcije neces naplatit stetu...i da tvoji roditelji odu kod njegovih...bice prica..on je dobrovoljno nasem sinu dao skuter vako nako ovo ono i opet nista ....ako si slabiji od njega skupis ekipu ,par vas i lijepo ga nagazite negdje u mraku....i tako sveke sedmie po jednom...ili mu zaprijetis ako ima auto....da ces mu polupat sve...ako se nastavi pravit glup lijepo ...uzmes i poskidas mu i gume i felge..da auto nadje na 4 komada drveta...sljedeci put mu porazbijas stakla ..i tako...znam da sam malo pretjero..ali bez nasilja nista nema ....barem je tako na balkanu....svakom si dobar dok ima koristi od tebe...cim tebi treba pomoc ili nesto slicno...odma ko te jebe...
Valentino Rossi 46!!!!!

Offline BlackNaranča

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zadar
  • Moj Skuter: Peugot SF2
  • MojSetup: Stage6 Pro Racing
  • MojSpuh: TP Nardo
« Odgovori #43 : 06 Travanj, 2009, 13:52:39 »
Možeš privatnom tužbom, ali to bi moglo trajati, trajati i trajati. S time da je pitanje da li ćeš išta dobiti na kraju.
Jedini način da izvučeš novce je uzeti isti takav skuter(dakle marka i boja), ako si u mogućnosti i ako uspiješ tako nešto naći... Nakon toga ga osiguraš kasko i preseliš većinu dijelova sa staroga na ovaj, osim onog gdje ti je broj šasije tj. rame najvjerojatnije i prijaviš na osiguranje. Tu se još povlači dosta troškova i ima zezancije, ali ako ti je u planu uzimati drugi i novi skut, onda uzmi isti pa probaj nešto izvući. Drugih solucija teško da ima jer sumnjam da će ti netko dati 15% sa svoje police da si pokriješ troškove, ako se ne radi o većoj naknadi ili ako nemaš nekog u osiguranju...

dakle trebao bi za 15500kn uzeti isti takav motor, osigurati ga kasko sto je jos dosta novaca, i onda da ga ovi u osiguranju zamjene s ovim mojim, dali bi mi novac novog motora, sto bi znacilo da bi imao 2 ista motora, prodao bi drugi za 14000 kao novo vozilo, a stari bi popravio sto bi dobio od osiguranja...   hmm jako komplicirano i trazi dosta novaca..
jedino da vozim motor i da se namjerno zabijem negdje da me netko pokupi.. :S

Offline alfist159

• Tržnica : (+27)
  • forumski skuteraš
  • Honda Helix
  • Moj Skuter: Honda Helix CN250
  • Moja Kaciga: Zaštitna
  • MojSetup: Bude...
  • MojSpuh: Sadomazođubrilović
« Odgovori #44 : 06 Travanj, 2009, 18:25:59 »
Ova tema već vječno traje a ti nisi stavija ni slike togatvoga karambola da ga procijenimo, a i ja sam ti blizu pa sam ti moga procijeniti kolika je šteta, možda nije strašno kao što izgleda jer za totalku bi se i vozač mora malo spi*kati a izgleda da mu nije ništa (mada bog budale čuva), aj ti lipo slikaj to i stavljaj slike tu jer ne virujem da ima baš 10000 kn štete, ima rabljenih dijelova koliko pćeš i pežoa po oglasima za 500€.

Offline skky

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Karlovac
  • Moj Skuter: Yamaha aerox
  • Moja Kaciga: HJC CS-14
« Odgovori #45 : 06 Travanj, 2009, 21:26:08 »
ja ti imam najbolje rijesenje...lijepo ufatis ga ...i lomis mu prst po prst..krenuvsi od lijeve ruke....jedna po jedan..sve dok ne kaze i potpise ,platit cu ...jer ljudi su djubrad i nikad drugcije neces naplatit stetu...i da tvoji roditelji odu kod njegovih...bice prica..on je dobrovoljno nasem sinu dao skuter vako nako ovo ono i opet nista ....ako si slabiji od njega skupis ekipu ,par vas i lijepo ga nagazite negdje u mraku....i tako sveke sedmie po jednom...ili mu zaprijetis ako ima auto....da ces mu polupat sve...ako se nastavi pravit glup lijepo ...uzmes i poskidas mu i gume i felge..da auto nadje na 4 komada drveta...sljedeci put mu porazbijas stakla ..i tako...znam da sam malo pretjero..ali bez nasilja nista nema ....barem je tako na balkanu....svakom si dobar dok ima koristi od tebe...cim tebi treba pomoc ili nesto slicno...odma ko te jebe...
potpis
Život je previše kratak da bi bio shvaćen previše ozbiljno!

Offline BlackNaranča

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Moj Skuter: Peugot SF2
  • MojSetup: Stage6 Pro Racing
  • MojSpuh: TP Nardo
« Odgovori #46 : 06 Travanj, 2009, 23:21:23 »
u pocetku je majstor rekao da moze do 10000 ici kuzis, sada je na kraju ispalo 2500 kn djelovi, farbanje 1500

kostur i vilice treba naknadno testirat kad se stavi vodena pumpa, aupuh i nosac motora kako bi uopce mogo radit kako treba..

Offline Mr J

• Mudrost je vrijednija od brzine.
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: HD V-Rod
  • Moja Kaciga: Schuberth R1
  • MojSetup: Uvijek spreman!
  • MojSpuh: Protočan :)
« Odgovori #47 : 07 Travanj, 2009, 10:47:31 »
Vidim naslov teme "zakonska pitanja", nadalje citam i vidim da se tu prica o nekakvim prevarama osiguranja i krivicnim djelima. Forum je javne prirode i lijepo bih Vas zamolio da izostavite sve oblike krivicnih djela i prevara.

Osteceni, u ovom slucaju "BlackNaranča" ce ostati bez vase pomoci u ovoj temi jer ju ja zakljucavam a njemu bih predlozio da situaciju rijesi sa roditeljima decka koji je vozio njegov skuter prilikom nezgode uz pomoc svojih roditelja, jer kada se takve stvari dogode onda odrasli trebaju to rijesiti jer djeca samo jos vise zakompliciraju stvari.

To neka ti bude pouka, najgore stvari se uvijek dogode kada posudite vozilo :(
Žena ti kaže "Idi k vragu!". Ti odeš, a ona te i tamo dočeka!