Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Stukao mi frend motor, neka zakonska pitanja  (Posjeta: 10046 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline BlackNaranča

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • *
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zadar
  • Moj Skuter: Peugot SF2
  • MojSetup: Stage6 Pro Racing
  • MojSpuh: TP Nardo
Stukao mi frend motor, neka zakonska pitanja
« : 27 Ožujak, 2009, 13:58:57 »
Što ja mogu poduzeti ukoliko mi je frend s 18 godina, s vozackom dozvolom, kacigom, upravljao mojim skuterom koji je uredno registriran i ima tehnicki, ja sam bio s njim na motoru kao suvozac s kacigom...no eto on je vozio skuter divljacki iako sam ga ja upozorio 5 puta da vozi normalno, te je u zavoj gdje je ogranicenje 30 uletio s brzinom od 80 i tako totalno stukao moj skuter.

Radi se o tome da je šteta totalna dakle preko 7000kn, cjeli motor skupa sa kosturom vilicama amortizerima auspuhom je iskrivljen otisla je jos i nosac motora, nogara, vodena pumpa , maske su ostecene dakle...puno novaca..

No on nije zvao policiju na očevid nego se pokupio naravno ja skupa s njim...i otisli doma..
Rekao je da ce pokriti svu štetu..

No posto on nema primanja, jedino ima roditelje koji bi mu mogli platiti štetu...
Ukoliko se odluci da mi odbije platiti popravak ili da mi isplati stetu u novcima..što ja mogu poduzeti zakonski po pitanju toga?
Postoji li sansa da ja sudski dokazem to i dobijem novac od njega?

Ovo dakle pitam samo u slucaju da on odbije meni platiti stetu, da znam sto mi je raditi sljedece...
Inace motor je kupljen nov za 15500kn, star je godinu dana i ima 14000km, dodatno u njega je ulozeno jos 5000kn.
A sada ...nije u voznom stanju i trenutno se nalazi na procjeni štete...

Offline dino_sk

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • 099 /672-1765
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Petrinja
Odg: Stukao mi frend motor, neka zakonska pitanja
« Odgovori #1 : 27 Ožujak, 2009, 14:04:06 »
ista situacija bila meni prosle godine skut bio star mjesec dana ni toliko posudio frendu on pao
al je sve platio sta ej bilo osteceno odnosno njegov stari
sretno  :icon_thumright:

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zagreb
« Odgovori #2 : 27 Ožujak, 2009, 14:04:13 »
Kod procjene stete skuter se gleda kao serijski i procjenjuje se po kataloskoj vrijednosti.

Offline Mr J

• Mudrost je vrijednija od brzine.
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: HD V-Rod
  • Moja Kaciga: Schuberth R1
  • MojSetup: Uvijek spreman!
  • MojSpuh: Protočan :)
« Odgovori #3 : 27 Ožujak, 2009, 15:21:58 »
Kod procjene stete skuter se gleda kao serijski i procjenjuje se po kataloskoj vrijednosti.

Naravno!

A sto se tice naplate stete to ces tesko izvuci ukoliko ne dobijes njegovo priznanje... On moze tvrditi da nije bio s tobom i da si sam skrsio svoj skuter...
To ti je sada dosta nategnuto, trebao si napraviti izjavu koju bi on potpisao i ovjeriti kod javnog biljeznika. (ako bas zelis zakonski cist biti)

Ako ti je dobar frend onda ce vjerojatno pokriti stetu ali to moraju rijesiti tvoji i njegovi roditelji, nema druge... racunaj sa stetom oko 8000 kn...
Žena ti kaže "Idi k vragu!". Ti odeš, a ona te i tamo dočeka!

Offline petarpan

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #4 : 27 Ožujak, 2009, 15:28:30 »
mislim da ces sad vidjeti dal ti je stvarno prijatelj   :dontknow: - OT

Offline kristijanSR70

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • I ti možeš pisati na MojSkuter.com portalu !!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: NG
  • Moj Skuter: RUNNER VXR 200
  • Moja Kaciga: N61
  • MojSetup: je jedini sisavac prilađođen životu u prirodi, imaju pluća i mogu disati zrak,množe se aktivnošću testisa.
  • MojSpuh: + cijev + 2 šarafa
« Odgovori #5 : 27 Ožujak, 2009, 15:35:39 »
Ti si njemu izaso u susret,sad ces vidit kakav ti je frend.
BOLJE da si zvao murju,znam da bi ispo pi*da,al sta je sigurno je sigurno..sad je to gotovo,a za daljna vjestacenja oko toga kako je doslo do nesrece to kosta..tu ima 3 problema..1)pobjegli ste,niste obavjestili murju,tu gubis
2)frend ti je kriv,nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti 30km/h
3)da utvrde 80km/h,to bi te shebalo jer zakonski nesmijes vise od 50,krsis zakonske odredbe..

Offline BlackNaranča

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #6 : 27 Ožujak, 2009, 15:37:53 »
da to je problem, nije mi palo napamet zvat policiju, jer bi to njega skroz sjebalo..
a ovo za javnog biljeznika, izgleda mi naj bolja opcija dok jos sad uvjek tvrdi da ce pokrit svu stetu da potpise..

Offline petarpan

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #7 : 27 Ožujak, 2009, 15:41:47 »
jel imate kakve ozljede? ogrebotine il nesto? da na racun toga mozes probati dokazati da je bio s tobom na skuteru ak on ispadne pi....
mada se iskreno nadam da ce se to sve lijepo prijateljski rijesiti

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #8 : 27 Ožujak, 2009, 15:42:40 »
Zvao muriju ili ne, stetu ti moze nadoknadit samo prijatelj ili ti iz djepa.

Offline Shema

• forumski skuteraš
  • Moj Skuter: Skuta?a
« Odgovori #9 : 27 Ožujak, 2009, 16:08:34 »
Zvao muriju ili ne, stetu ti moze nadoknadit samo prijatelj ili ti iz djepa.

x

Nema tu murija nikakve veze, oni bi napravili spis tek toliko da se vidi da nešto rade i otišli u najbliži birc :laughing7:

Nisi se ti stukao u nečiji auto pa da se naplatiš od osiguranja, a neće ti pandur donosit niakkve papire da potpisujes da ce ti frend platit i sl, nije njegov posao.

To je sad dobra volja frenda oće ti platit ili ne. :icon_thumright:

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #10 : 27 Ožujak, 2009, 16:14:00 »
Murija bi samo napisala kaznu za izazivanje promente nesrece

Offline BlackNaranča

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #11 : 27 Ožujak, 2009, 20:47:58 »
a jebiga, valjda ce bit posten ...
valjda je svjestan da bi to bilo najgore sto bi mogao napravit, mislim da me tako sjebe...
mora snosit posljedice radi ovoga..

Offline alfist159

• Tržnica : (+27)
  • forumski skuteraš
  • Honda Helix
  • Moj Skuter: Honda Helix CN250
  • Moja Kaciga: Zaštitna
  • MojSetup: Bude...
  • MojSpuh: Sadomazođubrilović
« Odgovori #12 : 27 Ožujak, 2009, 21:21:56 »
Najbolje da ti kupi drugoga sf-a isto godište ako je taj totalka i preseliš dijelove sa toga na svoga i njemu daš za uspomenu staroga!

Offline pOha

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: u djelovima
  • MojSetup: serijala
  • MojSpuh: ispilan
« Odgovori #13 : 27 Ožujak, 2009, 21:23:24 »
Najbolje da ti kupi drugoga sf-a isto godište ako je taj totalka i preseliš dijelove sa toga na svoga i njemu daš za uspomenu staroga!

hehe, pa nek se igra u vrtu sa tim razbijenim... bar nece zicat druge za napravit đir  :toothy12:
Došao unuk-narkoman kod babe i pita:
 - Baba, jesi li vidjela one moje tabletice sa stola?
Na to kaže baba:
 - Ma kakve tabletice, jesi ti vidio one zmajeve u kuhinji?!?

Offline Losinj

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Republika Losinj -- Rijeka
  • Moj Skuter: F15 Ducati 70RR
  • MojSetup: budzen
  • MojSpuh: Yasuni R BlackEdition
« Odgovori #14 : 27 Ožujak, 2009, 21:35:39 »
hehe, pa nek se igra u vrtu sa tim razbijenim... bar nece zicat druge za napravit đir  :toothy12:

neka gura polako po vrtu :toothy9: :toothy9:

nego imal sam i ja tako s frendom sitnu nesrecu,samo sta je on sam bil na motoru i opal sa 1m zida s njim,malo stuko plastike odispod i ogulil,dogovorli se i platil mi uredno.....

sretno s rjesavanjem slucaja :icon_thumright:
▀█▀ █ ▀█▀ ███ ™

Offline ..::IVKULJA::..

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • zdravka
  • Mjesto: žu-os
  • Moj Skuter: fixer
  • Moja Kaciga: morski pas
« Odgovori #15 : 28 Ožujak, 2009, 05:11:32 »
takodjer imao slicno iskustvo,ali lose. posudio sam frendu motor prije neke 2 godine(zima),jer me molio da ide kod cure na kavu ovo ono... ja nisam htio ispast pi*da i nisam znao kak da mu kazem da mu necu posudit i napomenem mu lijepo da nisam dirao motor 2 mjeseca s time da je sajla gasa bila pri kraju... i naravno sve 5,kad lik mene nazove zablokirala mu sajla kad je palio motor i zakuco ga u pod zadnjim krajem... bilo je dosta stete,desna bocna maska osla,rukohvat stop svjetlo i sve sto ide u kompletu... naravno opet mu ja izlazim u susret,reko sam mu posto cu farbat svejedno cijeli motor nek kupi samo rukohvat od novijeg modela..taman da mu neko i pokloni dzabe meni je bitno da ja imam... nadjem povoljno na netu za nekih 150 il 200kn i kaze on uzmi slobodno.medjutim stigo paket on nema pare da podigne,odem zadnji dan i podignem ga,pa je on jebenih 200kn vracao na 3 puta kroz 2 mjeseca...ovo je sam ugrubo al bilo je tu svega!

nadam se da se i tebi nece desit isto jer je cifra puno veca..sretno
jel mogu s tom iskaznicom u grad da fatam žene i to, ulazim u poznate klubove i ponosno pijuckam kolu dok vani stoji bt49qt9

Offline Giz

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Kotrljam se...
    • GT Računala
  • Mjesto: Zaprešić
« Odgovori #16 : 30 Ožujak, 2009, 00:48:08 »
Što ja mogu poduzeti ukoliko mi je frend s 18 godina, s vozackom dozvolom, kacigom, upravljao mojim skuterom koji je uredno registriran i ima tehnicki, ja sam bio s njim na motoru kao suvozac s kacigom...no eto on je vozio skuter divljacki iako sam ga ja upozorio 5 puta da vozi normalno, te je u zavoj gdje je ogranicenje 30 uletio s brzinom od 80 i tako totalno stukao moj skuter.

Radi se o tome da je šteta totalna dakle preko 7000kn, cjeli motor skupa sa kosturom vilicama amortizerima auspuhom je iskrivljen otisla je jos i nosac motora, nogara, vodena pumpa , maske su ostecene dakle...puno novaca..

No on nije zvao policiju na očevid nego se pokupio naravno ja skupa s njim...i otisli doma..
Rekao je da ce pokriti svu štetu..

No posto on nema primanja, jedino ima roditelje koji bi mu mogli platiti štetu...
Ukoliko se odluci da mi odbije platiti popravak ili da mi isplati stetu u novcima..što ja mogu poduzeti zakonski po pitanju toga?
Postoji li sansa da ja sudski dokazem to i dobijem novac od njega?

Ovo dakle pitam samo u slucaju da on odbije meni platiti stetu, da znam sto mi je raditi sljedece...
Inace motor je kupljen nov za 15500kn, star je godinu dana i ima 14000km, dodatno u njega je ulozeno jos 5000kn.
A sada ...nije u voznom stanju i trenutno se nalazi na procjeni štete...

Samo privatna tužba je moguča a to če trajati i trajati i trajati.....
Nisu se svi rodili savrseni, neki nemaju sluha, neki se rode invalidi, neki slovenci.

Dežurni forumski Gargamel. :D
 Dobriša Cesarić u recesiji... "Gle malu plaću poslije kiše, platiš račune i nema je više"

Offline stipe

• Tržnica : (+6)
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: Piaggio Beverly 250
  • Moja Kaciga: Nolan N85
  • MojSpuh: 4road
« Odgovori #17 : 30 Ožujak, 2009, 07:03:15 »
hm...

navodim vas na grijeh :D

ako imas nekog dobro raspolozenog frenda, koji ima auto, predlozi mu da ti napravi uslugu, uz malo naknadu, naravno...
lipo parkirajte auto na neko parkiraliste, dovezi skuter i udri auto bocno, da ostane trag na njemu...
nakon toga, otidjite na osiguranje, oba, i ispricajte pricu...
oni ce sve to uslikati, viditi, i potvrditi da je skuter razbijen tako sto je auto udario u njega, skuter se odbio i skrsio se cijeli...
njegovo osiguranje placa tebi stetu, ti placas tom decku i svi sretni i zadovoljni...

eto, nije po zakonu, al je rijesenje za krizne situacije!

Offline NeoDJW

• Tržnica : (+2)
  • forumski skuteraš
  • Mjesto: Djakovo
« Odgovori #18 : 30 Ožujak, 2009, 14:10:59 »
hm...

navodim vas na grijeh :D

ako imas nekog dobro raspolozenog frenda, koji ima auto, predlozi mu da ti napravi uslugu, uz malo naknadu, naravno...
lipo parkirajte auto na neko parkiraliste, dovezi skuter i udri auto bocno, da ostane trag na njemu...
nakon toga, otidjite na osiguranje, oba, i ispricajte pricu...
oni ce sve to uslikati, viditi, i potvrditi da je skuter razbijen tako sto je auto udario u njega, skuter se odbio i skrsio se cijeli...
njegovo osiguranje placa tebi stetu, ti placas tom decku i svi sretni i zadovoljni...

eto, nije po zakonu, al je rijesenje za krizne situacije!

potpis !
Never gave a shit, never gave a fuck.

Offline BlackNaranča

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #19 : 30 Ožujak, 2009, 18:29:20 »
vidis to mi nije palo na paet, al ako te skuze da seres jebat ces jeza i to dobro...