Što ja mogu poduzeti ukoliko mi je frend s 18 godina, s vozackom dozvolom, kacigom, upravljao mojim skuterom koji je uredno registriran i ima tehnicki, ja sam bio s njim na motoru kao suvozac s kacigom...no eto on je vozio skuter divljacki iako sam ga ja upozorio 5 puta da vozi normalno, te je u zavoj gdje je ogranicenje 30 uletio s brzinom od 80 i tako totalno stukao moj skuter.
Radi se o tome da je šteta totalna dakle preko 7000kn, cjeli motor skupa sa kosturom vilicama amortizerima auspuhom je iskrivljen otisla je jos i nosac motora, nogara, vodena pumpa , maske su ostecene dakle...puno novaca..
No on nije zvao policiju na očevid nego se pokupio naravno ja skupa s njim...i otisli doma..
Rekao je da ce pokriti svu štetu..
No posto on nema primanja, jedino ima roditelje koji bi mu mogli platiti štetu...
Ukoliko se odluci da mi odbije platiti popravak ili da mi isplati stetu u novcima..što ja mogu poduzeti zakonski po pitanju toga?
Postoji li sansa da ja sudski dokazem to i dobijem novac od njega?
Ovo dakle pitam samo u slucaju da on odbije meni platiti stetu, da znam sto mi je raditi sljedece...
Inace motor je kupljen nov za 15500kn, star je godinu dana i ima 14000km, dodatno u njega je ulozeno jos 5000kn.
A sada ...nije u voznom stanju i trenutno se nalazi na procjeni štete...