Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Stukao mi frend motor, neka zakonska pitanja  (Posjeta: 10048 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline leonardo_150

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Odg: Stukao mi frend motor, neka zakonska pitanja
« Odgovori #20 : 30 Ožujak, 2009, 18:39:46 »
Deca  ;D , prevara osiguranja je kazneno djelo.

Osiguranja ima stroge upute prijavljivanja takvih slučaja.

Vjeruj mi da procjenitelj štete dobro zna koja su moguća oštećenja uslijed bilo kakvog udesa.

Moj savjet: Čekaj da ti plati, nemoj uzmicat tj. nemoj mu izlazit u susretu npr. da mu rasporediš u par rata, da ti da manje para,...

Ak zajebava, reci ga njegovim starcima, that should do the trick

Sretno!

Offline ..::IVKULJA::..

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • zdravka
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: žu-os
  • Moj Skuter: fixer
  • Moja Kaciga: morski pas
« Odgovori #21 : 30 Ožujak, 2009, 20:27:56 »
Deca  ;D , prevara osiguranja je kazneno djelo.

Osiguranja ima stroge upute prijavljivanja takvih slučaja.

Vjeruj mi da procjenitelj štete dobro zna koja su moguća oštećenja uslijed bilo kakvog udesa.
Moj savjet: Čekaj da ti plati, nemoj uzmicat tj. nemoj mu izlazit u susretu npr. da mu rasporediš u par rata, da ti da manje para,...

Ak zajebava, reci ga njegovim starcima, that should do the trick

Sretno!

ovo nikako ne stoji!!!!! oni uvijek kazu da steta nije na skuteru onoliko koliko zapravo jeste.... mene je zena sa jeepom opalila po boku,pukla maska stop svjetlo airbox,nije htio upalit ovo ono..na autu tek mala ogrebotina bila... lik mene napo da sam ja namjerno razbio skut,gdje mi je puko film i poslo ga u pizdu materinu jer taj jeep nekosta dzabe 40-50 000 € a pisljivi skut 10000kn
jel mogu s tom iskaznicom u grad da fatam žene i to, ulazim u poznate klubove i ponosno pijuckam kolu dok vani stoji bt49qt9

Offline igor27

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varaždin
  • Moj Skuter: Hornet 600
  • Moja Kaciga: Shoei xr1000
  • MojSetup: na kaj da ga denem
  • MojSpuh: Akrapović
« Odgovori #22 : 30 Ožujak, 2009, 20:42:17 »
hm...

navodim vas na grijeh :D

ako imas nekog dobro raspolozenog frenda, koji ima auto, predlozi mu da ti napravi uslugu, uz malo naknadu, naravno...
lipo parkirajte auto na neko parkiraliste, dovezi skuter i udri auto bocno, da ostane trag na njemu...
nakon toga, otidjite na osiguranje, oba, i ispricajte pricu...
oni ce sve to uslikati, viditi, i potvrditi da je skuter razbijen tako sto je auto udario u njega, skuter se odbio i skrsio se cijeli...
njegovo osiguranje placa tebi stetu, ti placas tom decku i svi sretni i zadovoljni...

eto, nije po zakonu, al je rijesenje za krizne situacije!
ako če taj frend onda sam sebi platiti policu osiguranja onda stoji.....jer mu se skida sa police i na sljedečoj regi plača štetu koju je osiguranje pokrilo sa njegove police ;D

znači ako sad plača 50%police sljedeča če mu se dignut na 100% da si osiguranje pokrije troškove :sad3:
kupujem zadnji blatobran za hornet 600 2008

Offline leonardo_150

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #23 : 30 Ožujak, 2009, 21:47:29 »

ovo nikako ne stoji!!!!! oni uvijek kazu da steta nije na skuteru onoliko koliko zapravo jeste.... mene je zena sa jeepom opalila po boku,pukla maska stop svjetlo airbox,nije htio upalit ovo ono..na autu tek mala ogrebotina bila... lik mene napo da sam ja namjerno razbio skut,gdje mi je puko film i poslo ga u pizdu materinu jer taj jeep nekosta dzabe 40-50 000 € a pisljivi skut 10000kn

Gle, radim u osiguranju.
Jedno je kad imaš sudar, pa tamo neku ogrebotinu, koja bi možda izgledala kao da je isti sudar.
Drugo je kad ideš namještat sudar, gdje imaš motor totalku.

Ne mogu ga narihtat, da procjenitelj ne skuži, a i šteta ide u stručnu službu i na dodatnu kontorlu, ak je totalka.

Da su profesionalci, a nisu. :nono:

Offline BlackNaranča

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zadar
  • Moj Skuter: Peugot SF2
  • MojSetup: Stage6 Pro Racing
  • MojSpuh: TP Nardo
« Odgovori #24 : 31 Ožujak, 2009, 00:02:19 »
necu se ja s tim zajebavat, pa da u zatvoru zavrsim, neka se ovaj zajebava i nabavi novce kako zna i rjesen problem :)

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zagreb
« Odgovori #25 : 31 Ožujak, 2009, 18:15:23 »
Jedno pitanje kad se vec prica o osiguranju...

kada na skuteru proglase totalnu stetu i ponude odredjeni iznos (znam da je sredinom prosle godine aerox 2003. vrijedio 6000kn za totalnu stetu) inace je nov placen oko 17 500kn, da li je bolje pristati na popravak ili uzeti ponudjeni novac jer recimo, kompletne vilice sa trokutom su oko 3000kn....

kad se sve zbroji, popravak u ovlastenom servisu je preko ponudjene svote za totalnu stetu.

Offline leonardo_150

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #26 : 31 Ožujak, 2009, 19:11:09 »
Jedno pitanje kad se vec prica o osiguranju...

kada na skuteru proglase totalnu stetu i ponude odredjeni iznos (znam da je sredinom prosle godine aerox 2003. vrijedio 6000kn za totalnu stetu) inace je nov placen oko 17 500kn, da li je bolje pristati na popravak ili uzeti ponudjeni novac jer recimo, kompletne vilice sa trokutom su oko 3000kn....

kad se sve zbroji, popravak u ovlastenom servisu je preko ponudjene svote za totalnu stetu.

Totalna šteta ti znači da popravak nije ekonomski opravdan. Osiguranju.

Kad procjene totalnu štetu, ne možeš dofurat račune popravka, već moraš uzet iznos koji ti ponude/koji dogovoriš + ostatke vozila.
Ove ostatke je uvjetno, jer koji put to zaista izgleda kao hrpa smeća, ali koji puta je dovoljno da postružeš sve plastike da bi bila totalka, a realno motor je netaknut osim tih plastika.

Ekonomska isplativost se izračunava na temelju procjene vrijendosti vozila na dan štete i kalkulacije troškova popravka putem euro-tax sistema(cijenik/kalkulatorŽ) svih dijelova.

Ako kalkulacija pređe 75% (nisam ziher)  cijene vozila onda se proglasi totalna šteta.

Oko iznosa koji će biti isplaćen se dogovarate, tj. oni nude, a ti argumentirano prigovaraš, te time povisuješ iznos odštete.

Ako skuter nije previše uništen, da se skombinirati fuš+rabljeni dijelovi, da se složi motor.

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
« Odgovori #27 : 31 Ožujak, 2009, 19:27:22 »
Totalna šteta ti znači da popravak nije ekonomski opravdan. Osiguranju.

Kad procjene totalnu štetu, ne možeš dofurat račune popravka, već moraš uzet iznos koji ti ponude/koji dogovoriš + ostatke vozila.
Ove ostatke je uvjetno, jer koji put to zaista izgleda kao hrpa smeća, ali koji puta je dovoljno da postružeš sve plastike da bi bila totalka, a realno motor je netaknut osim tih plastika.

Ekonomska isplativost se izračunava na temelju procjene vrijendosti vozila na dan štete i kalkulacije troškova popravka putem euro-tax sistema(cijenik/kalkulatorŽ) svih dijelova.

Ako kalkulacija pređe 75% (nisam ziher)  cijene vozila onda se proglasi totalna šteta.

Oko iznosa koji će biti isplaćen se dogovarate, tj. oni nude, a ti argumentirano prigovaraš, te time povisuješ iznos odštete.

Ako skuter nije previše uništen, da se skombinirati fuš+rabljeni dijelovi, da se složi motor.

tnx

Offline marin-w

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: RIJEKA
  • Moj Skuter: SPEEDFIGHT 2 X-FIGHT
  • Moja Kaciga: LAZER VERTIGO ZEBRA
  • MojSetup: /
  • MojSpuh: ARROW EXTREME
« Odgovori #28 : 31 Ožujak, 2009, 20:32:27 »
Meni nije nista jasno  :dontknow: !
Skuter je na procjeni ? cijoj ? osiguranje ? ili neki servis ?

Ako nema kasko moze se j... ,tj nebi mu ni kasko nista prizno bez policijskog zapisnika !

Nek ti ljepo taj frend uzme svoj auto kad vec ima vozacku pa to fino namjestite da ispadne kriv,zovete policiju,napravi zapisnik pa na osiguranje ! Pa ga kasnije jos tuzis za bolove,strah i dobijes od 7 - 15000 kn - jos jedan nrg ! Samo treba bit predvece i na nekom mracnijem mjestu bez rasvjete,nedolazi ti CSI na uvidjaj vec ovi nasi blentoni !

Ja jednom skrsio stupic ujutro  :sad1: a navece je to napravila nepoznata osoba na parkingu  :icon_thumright:! kasko :notworthy:

Offline Mark

• forumski skejter
  • **
  • Moj Skuter: Derbi GP1 50 Open
« Odgovori #29 : 31 Ožujak, 2009, 21:09:20 »
ako če taj frend onda sam sebi platiti policu osiguranja onda stoji.....jer mu se skida sa police i na sljedečoj regi plača štetu koju je osiguranje pokrilo sa njegove police ;D

znači ako sad plača 50%police sljedeča če mu se dignut na 100% da si osiguranje pokrije troškove :sad3:

Neće biti dignuta na 100% nego na 75, znači ako je do sada imao 50%bonusa, nakon nezgode će imati 35. Ako je on kriv naravno

Offline zoki_NRG

• maxi forumaš
  • Mjesto: Ri-Kraljevic
  • Moj Skuter: Piaggio NRG power
  • MojSetup: Unique
« Odgovori #30 : 31 Ožujak, 2009, 22:54:52 »
evo jedan primjer
Frend se zatuko, totalka sa Runnerom 180 bez vozacke i kacige...u starca al ok...
bit toga je ovo
nitko tamo nije imao vozacku, osim vlasnika motora koji je imao z 125, mi smo napisali tamo u izvjestaju sve kako je
i oznacili A kategorija da posjeduje...
Procjenitelj mu je dosao doma, dobio pare, drugi auto nisu ni gledali koliko sam skuzio

Offline BlackNaranča

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #31 : 05 Travanj, 2009, 21:33:07 »
eto ipak je na kraju ispalo kako sam se bojao da ce bit, sjebao me totalno...
toliko o poštenju, moralu, "prijateljstvu"...
meni stucen motor, njemu ce kraljeznica bit..

Offline skky

• forumski biciklist
  • Mjesto: Karlovac
  • Moj Skuter: Yamaha aerox
  • Moja Kaciga: HJC CS-14
« Odgovori #32 : 05 Travanj, 2009, 22:32:13 »
bar sad znaš ko ti je pravi prijatelj, a ko nije!
Ovo ti je bila dobra lekcija!
Život je previše kratak da bi bio shvaćen previše ozbiljno!

Offline BlackNaranča

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #33 : 05 Travanj, 2009, 22:41:57 »
da, sada stvarno znam da nikome u zivotu nemozes nista vjerovat, kada dode do novca...

ja san ga za ovih 10000kn u stanju ubit

Offline Losinj

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Republika Losinj -- Rijeka
  • Moj Skuter: F15 Ducati 70RR
  • MojSetup: budzen
  • MojSpuh: Yasuni R BlackEdition
« Odgovori #34 : 05 Travanj, 2009, 22:45:53 »
a ti se ponado da ce ti samo tako dat lovu,sinko danas su ti svi takvi.motor nikom uruke i amen
▀█▀ █ ▀█▀ ███ ™

Offline BlackNaranča

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #35 : 05 Travanj, 2009, 22:47:55 »
daj stvarno molim vas ako itko zna nekakav nacin, jer ilo je 5 svjedoka koji su vidjeli da je on upravljao vozilom...i znam tko su...

jeli ikako moguce dobiti taj novac sudskim , policijskim .dakle pravnim putem?

Offline smmania

• OPREZ na tržnici
  • forumski skuteraš
  • *
  • ?ovik sa Škoja
    • http://bikepics.com/members/dino0706/
  • Mjesto: Baška-Rijeka
  • Moj Skuter: RR -bike patike
  • MojSpuh: YOSHIMURA TRC
« Odgovori #36 : 05 Travanj, 2009, 23:03:44 »
mozes sakupi svjedoke i nek daju svi izjavu sta su vidjeli u policiji al ces i sam naj.... jer nisi to prijavio to jest platit ces sta ste s tvojim motorom izazvali prometnu
ja danas se vracam doma i murija na stanici bila,izade mi pandur na cestu i pocne mahat(a nema palicu),a ja iz kulture poceo njemu mahat i secer na kraj prodem pokraj njega i potrubim iz postovanja

Offline Mark

• forumski skejter
  • **
  • Moj Skuter: Derbi GP1 50 Open
« Odgovori #37 : 05 Travanj, 2009, 23:08:44 »
daj stvarno molim vas ako itko zna nekakav nacin, jer ilo je 5 svjedoka koji su vidjeli da je on upravljao vozilom...i znam tko su...

jeli ikako moguce dobiti taj novac sudskim , policijskim .dakle pravnim putem?
Možeš privatnom tužbom, ali to bi moglo trajati, trajati i trajati. S time da je pitanje da li ćeš išta dobiti na kraju.
Jedini način da izvučeš novce je uzeti isti takav skuter(dakle marka i boja), ako si u mogućnosti i ako uspiješ tako nešto naći... Nakon toga ga osiguraš kasko i preseliš većinu dijelova sa staroga na ovaj, osim onog gdje ti je broj šasije tj. rame najvjerojatnije i prijaviš na osiguranje. Tu se još povlači dosta troškova i ima zezancije, ali ako ti je u planu uzimati drugi i novi skut, onda uzmi isti pa probaj nešto izvući. Drugih solucija teško da ima jer sumnjam da će ti netko dati 15% sa svoje police da si pokriješ troškove, ako se ne radi o većoj naknadi ili ako nemaš nekog u osiguranju...

Offline BlackNaranča

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #38 : 05 Travanj, 2009, 23:10:44 »
a što ako tome nekome ja tih 15% platim..s police...to je moguce...
lijepo ostavim parkiran skuter, nemoram ga ni vozit i neka ga netko pukne i gotovo iskrivi se auspuh kako vec je i to je to

Offline BlackNaranča

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #39 : 05 Travanj, 2009, 23:11:32 »
ma tjesim se ja bezveze kako ce se kostur od toga iskrivit i sve ostalo, ma u k**ra*...nemogu nista napravit