Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Minareli AC - LC  (Posjeta: 6325 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ichko

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kotor, Montenegro
  • Moj Skuter: Generic xor and custom project
  • Moja Kaciga: AGV K Rossi zoo
  • MojSetup: Malossi sport 70
  • MojSpuh: Polini 4race
Minareli AC - LC
« : 04 Ožujak, 2009, 21:50:57 »
Znaci ovako, interesuju me razlike izmedju AC i LC makina, konkretno sto je sve potrebno uraditi da bi se od AC napravio LC, dali je potrebno mijenjati jos nesto osim naravno termogrupe i ugradnje hladnjaka, crijeva, pumpe za vodu i tih "sitnica"...

Evo konkretno na sta mislim, na mog generica se mogu ugraditi minareli AC cilindar i glava, e sad ja bih da za pocetak sto jeftinije napravim LC, kako bi imao ok osnovu za dalji rad....Pa me interesuje dali je dovoljno da samo zamjenim termogrupu (tj stavim stock minareli LC) uz naravno kiler i ostalo , ili je potrebno i jos nesto zamjeniti....? Dali ima nekih razlika u radilici ili nesto tako slicno ??

Offline Snake

• Tržnica : (+2)
  • forumski biciklist
  • Aerox The Beast
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: XT 660 & Aerox
  • MojSetup: Nema
Odg: Minareli AC - LC
« Odgovori #1 : 04 Ožujak, 2009, 21:53:34 »
Znaci ovako, interesuju me razlike izmedju AC i LC makina, konkretno sto je sve potrebno uraditi da bi se od AC napravio LC, dali je potrebno mijenjati jos nesto osim naravno termogrupe i ugradnje hladnjaka, crijeva, pumpe za vodu i tih "sitnica"...

Evo konkretno na sta mislim, na mog generica se mogu ugraditi minareli AC cilindar i glava, e sad ja bih da za pocetak sto jeftinije napravim LC, kako bi imao ok osnovu za dalji rad....Pa me interesuje dali je dovoljno da samo zamjenim termogrupu (tj stavim stock minareli LC) uz naravno kiler i ostalo , ili je potrebno i jos nesto zamjeniti....? Dali ima nekih razlika u radilici ili nesto tako slicno ??

Radilica ti je ista, ima ti razlika u getribi... trebaš cilindar lc staviti, pumpu vode i kiler... ostalo ti je isto
SR 50 ccm Minarelli & Aerox 70 ccm & VXR – in good memories
....XT660 & Aerox in da garage.....

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: LINIĆTRANS/CIPELCUG
« Odgovori #2 : 04 Ožujak, 2009, 21:54:06 »
treba ti uz onu masku koja ide preko pumpe za vodu jedna plastika koja štiti magnet sa strane termogrupe.
radilica od ac paše i na lc.

Offline animatrix

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Vukovar
  • Moj Skuter: Luna Vision II
  • Moja Kaciga: Vemar TAI2K
  • MojSetup: DR Evo 70cc AC
  • MojSpuh: TT
« Odgovori #3 : 04 Ožujak, 2009, 22:12:53 »
onda ti ne predstavlja problem uzeti recimo kakav midrace kit i stavit vodenu pumpu i hladnjak i imas skut sa preko 10ks
Built Not Bought // Preradjujem cilindre

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
« Odgovori #4 : 04 Ožujak, 2009, 22:16:31 »
onda ti ne predstavlja problem uzeti recimo kakav midrace kit i stavit vodenu pumpu i hladnjak i imas skut sa preko 10ks

daj ne dovodi ljude u opasnost! ako sam dobro upućen njegov generic ima zadnju bubanj kočnicu kao i tvoja luna. dali bi ti sa tom kočnicom želio kočiti sa nekih recimo 100kmh?

Offline sfreak

• maxi forumaš
  • Mjesto: Jadranovo
  • Moja Kaciga: Shark S800
« Odgovori #5 : 04 Ožujak, 2009, 22:17:41 »
daj ne dovodi ljude u opasnost! ako sam dobro upućen njegov generic ima zadnju bubanj kočnicu kao i tvoja luna. dali bi ti sa tom kočnicom želio kočiti sa nekih recimo 100kmh?

jesam ja jedini na svijetu koji je zadovoljan svojom bubanj kocnicom na skuteru?

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
« Odgovori #6 : 04 Ožujak, 2009, 22:19:41 »
nije problem u bubanj kočnici nego u bubanjkočnici iz kine, taiwaana i sličnih zemalja.

Offline aprilija top

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: Sr 180
  • Moja Kaciga: Scorpion
  • MojSetup: polinni :)
  • MojSpuh: polini
« Odgovori #7 : 04 Ožujak, 2009, 22:20:15 »
bubanj kocnica: narezu se pakne i koci ko disk ako na na trkama voze s bubnjem i to big bor makse onda uncemu je problem stat sa 100
0981674245

Offline animatrix

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Vukovar
  • Moj Skuter: Luna Vision II
  • Moja Kaciga: Vemar TAI2K
  • MojSetup: DR Evo 70cc AC
  • MojSpuh: TT
« Odgovori #8 : 04 Ožujak, 2009, 22:20:56 »
moj bubanj bolje koci od diska  :icon_biggrin:
Built Not Bought // Preradjujem cilindre

Offline Pupo

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG/Pž
  • Moj Skuter: Area 51
« Odgovori #9 : 04 Ožujak, 2009, 22:21:35 »
jesam ja jedini na svijetu koji je zadovoljan svojom bubanj kocnicom na skuteru?
Ako je kočnica uredna nevidim problema. Pa imaju i SR-ovi bubanj kočnice :D A i zadnja kočnica je manja stavka kod kočenja, naprijed dobre vilice i disk i nema problema.

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
« Odgovori #10 : 04 Ožujak, 2009, 22:25:13 »
bubanj kocnica: narezu se pakne i koci ko disk ako na na trkama voze s bubnjem i to big bor makse onda uncemu je problem stat sa 100

e čitate li vi šta sam napisao? pa ne govorim o piaggio, minarelli skuterima nego o kinezima. tu ja zadnja kočnica fuš jer je onaj dosjed sajle totalno pogrešno napravljen. on vodi prema van  a trebao bi ići ravno dolje.
od kada je gozz svoju kočnicu preradio tako da mu ona ručica na kočnici pokazuje ravno prema dolje a ne na stranu i njemu radi kako treba.

Offline tomof10

• maxi forumaš
  • Mjesto: Neum
  • Moj Skuter: MaLaGuTi F10 LC
« Odgovori #11 : 04 Ožujak, 2009, 23:28:01 »
da ne otvaram novu temu imam Ac masinu(minarelli) zanima me sad jeli mogu staviti od Lc minarelli (aeroxa npr.) sekundar na mog.

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
« Odgovori #12 : 04 Ožujak, 2009, 23:30:22 »
provjereno, ide 100%

Offline vpucko

• maxi forumaš
  • Mjesto: Belisce
  • Moja Kaciga: Nolan N84
« Odgovori #13 : 04 Ožujak, 2009, 23:31:11 »
tomof... naravno da mozes sa bilo kojeg minarellija... mislim kako ti neznas te stvari... ovake setupe navodno slazes i onda ovaka pitanja hmmm??

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #14 : 04 Ožujak, 2009, 23:46:37 »
Evo jedna stvar.

Ako paše onaj aluminjski poklopac magneta na kojem je vodena pumpa onda sve paše  :icon_thumright:

Treba ti taj poklopac, držač crijeva na poklopcu, dihtung između držaća i poklopca, vodena pumpa, LC termogrupa, kiler, crijeva, nešto skemijat da kiler fiksiraš i da je zrak protočan, kantica za vodu, ona 3 šerafića sa gumama (koji se našerafe na magnet i vrte rotor vodene pumpe), šelne i naravno voda (antifriz)  :icon_thumright:

Getriba je drukčija, ali to ne igra nikakvu ulogu. Malo će ti krajnja bit manja nego u punokrvnog LC-a  :jerk:
« Zadnja izmjena: 05 Ožujak, 2009, 10:40:21 dhorvat »
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline tomof10

• maxi forumaš
  • Mjesto: Neum
  • Moj Skuter: MaLaGuTi F10 LC
« Odgovori #15 : 04 Ožujak, 2009, 23:56:28 »
@vpucko nikad ama bas nikad nisam prebacivo sekundar sa LC na AC a vidio sam da je clan ovog foruma crazy cure to radio na neosu i dobio je vecu krajnju,a to sto ja slazem setupe to nemora znaciti da sam sv.Petar pa da sve zivo znam nisam svemoguc.

Offline Crazy Kuree

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Orašje
  • Moj Skuter: Neos LC
« Odgovori #16 : 05 Ožujak, 2009, 00:43:38 »
primar je isti kao u aeroxa, sekundar znači cjeli se mjenja tj. sa osovine točka se skine zupčanik i na primaru ima zupčanik od sekundara, isto se skine i zamjeni s tim od aeroxa ili nekim drugim produljenje bi iznosilo 4.9% ili nekih 5 km/h a ja sam produljio s polini sekundarom za 13.3% nekih 10 veća krajnja a start je neprimjetno odj#bo, cjeli postupak se radi presom, ja sam sa osovine točka jedva skinio pod presom jačine do 12t,,, od aeroxa sekundar ide bez problema (provjereno) govorim o minarelli mašini ne o kopiji jer na kopije ne paše cjela getriba od pravog minarelija al sekundar mislim da paše
« Zadnja izmjena: 05 Ožujak, 2009, 00:48:17 Crazy Kuree »
Lebdim u međuprostoru između četvrte i pete dimenzije

Offline DaBo

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Donji Miholjac- Velika Gorica
  • Moj Skuter: Kymco S9RR 70
  • MojSetup: Airsal T6 70
« Odgovori #17 : 05 Ožujak, 2009, 11:37:01 »
nisiii..ima nas višeee. Ja svoju stegnem do kraja..hvata mala kao ništ :icon_thumright:
.....:::::2fast4you:::::.....

Offline ichko

• maxi forumaš
  • Mjesto: Kotor, Montenegro
  • Moj Skuter: Generic xor and custom project
  • Moja Kaciga: AGV K Rossi zoo
  • MojSetup: Malossi sport 70
  • MojSpuh: Polini 4race
« Odgovori #18 : 05 Ožujak, 2009, 14:40:32 »
Evo jedna stvar.

Ako paše onaj aluminjski poklopac magneta na kojem je vodena pumpa onda sve paše  :icon_thumright:

Treba ti taj poklopac, držač crijeva na poklopcu, dihtung između držaća i poklopca, vodena pumpa, LC termogrupa, kiler, crijeva, nešto skemijat da kiler fiksiraš i da je zrak protočan, kantica za vodu, ona 3 šerafića sa gumama (koji se našerafe na magnet i vrte rotor vodene pumpe), šelne i naravno voda (antifriz)  :icon_thumright:

Getriba je drukčija, ali to ne igra nikakvu ulogu. Malo će ti krajnja bit manja nego u punokrvnog LC-a  :jerk:

Taj poklopac i drzac crijeva na poklopcu, jel to ovo oznaceno na slici, i kako sam svatio izmedju ova dva dijela dodje dihtung koji takodje spominjes...Aj mi jos reci gdje dodje vedena popma tacno i kako izgleda i kakvi su to sarafi koji se zasarafe na magnet...

@Robert

Na koju si plastiku mislio (za ono sto si napisao u tvom prvom postu u ovoj temi)

Offline gumy

• Tržnica : (+38)
  • maxi forumaš
  • www.sco.hr
  • Mjesto: Osijek
« Odgovori #19 : 05 Ožujak, 2009, 14:45:32 »
znači imaš taj mali poklopac di se spajaju crijeva, između njega i ovog velikog dekla imaš jednu brtvu, unutra imaš propeler koji tjera vodu, pa od njega gledajući prema unutra prema magnetu ti ide: semering, ležaj, jedna podloška debljine nekih 2mm, još jedan ležaj, onda ti ide bolcna kroz propeler, pa ide veliki kotačić preko kojeg se okreće, i onda osigurač na kraju. šarafi što idu na magnet su ti malo duži, i imaju gumicu na sebi da se neošteti kotačić od vodene.

edit: evo bolje slike nemam, s lijeve ti se vidi kak ti šarafi otprilike izgledaju

« Zadnja izmjena: 05 Ožujak, 2009, 14:48:16 gumy »
www.sco.hr

Najpovoljniji i najbrži servis za skutere i motore u Osijeku!