#piaggiolife
Beverly 350ie Sport ABS ASR sa mokrim kvačilom! Moram priznati da zadnji put kad sam razmišljao o Beverly je bilo kad sam planirao novog uzeti 2020g kad sam otvorio forum i kad je bila prva tema o tome! Poslije probanja 2020g uz Xmaxa, apsolutno nema nikakve dileme da je Xmax prvi izbor napram Beverly za visoke i deblje ljude. Iako Xmax ima neudobno sjedalo, ovo je baš horor kad se vozi duže od 50ak km u komadu... guzica baš počinje trnuti i gura ti je prema naprijed što nema nikakvog smisla, možda bi imala za neke sa prosječnim rastom 175 cm i 70 kg a ne kao ja 197 cm i 140 kg... Iako ga se baš i ne sjećam testnog modela prije 3 godine, sad kad sam krenuo kopati po pretincima ostao sam baš u blagom čudu... stvarno lijepi i funkcionalni prednji tovarni prostor tipa za papire, rukavice, i novčanik/mobitel ispod nogu, također veliki tovarni prostor pod sjedalom (ne stane integrirana kaciga - full face), dok u kufer ima poprilično puno mjesta i za kacigu i za jaknu istovremeno! Potrošnju nisam nešto uspio testirati ali prvo tankiranje od 10 litara je sasvim solidno (13litara je cijeli), no po onome čemu vidim, mislim da troši oko 4 litre. Na prvu testnu vožnju kad sam došao pregovarati sa čovjekom, ASR me skoro odbio kompletno od skutera, i onda nakon žaljenja prodavaču, objasnio i pokazao se kako se isključuje, a zatim je postao brutalna okretna agilna gradska vozilica gdje je po Novalji leeetilaa! Okretan je u pm, a pošto ima i Malossi Multivar osta sam malo paf... Uzbranje mu je lineralno i odlično u kombinaciji sa Pirelli gumama. Ovo samo pokazuje kako skuter i nije nešto baš za mene jer meni treba skuter/motor koji je za otvoreniju cestu jer ga ne koristim samo po gradu, nego 90% po otvorenim cestama. Kočnice su mu solidno dobre, no zadovoljavajući je ABS koji nije na polugi kočnice pregrub pa ti opadnu prsti nakon naglijeg stiskanja!
Kozmetičkih nedostataka skoro da i nema, ima pokoji sitni friž tj. točkicu ili sitnu ogrebotinu koju ugledaš kad detaljno tražiš...
Skuter čim je došao u dvorište, ispušteno mu je ulje iz agregata, metnut novi Filtron filter, nova CR8EKB svijećica, friško 15w50 Motul 5100 ulje, te zbog nedostataka podataka, nisam promijenio ulje u getribi jer tad nisam koje bi točno trebalo ići ulje zbog mokrog kvačila! (sad sam našao u manualu "
AGIP GEAR SAE 80W-90 Lubricant API GL-4" i to 0,5 litara, tako da ću vidit ono ELF 80w90 što imam kući dali odgovara sa GL-4 specifikaciji, taman toliko imam ja mislim