Posto sam prosao vec vise puta kroz Balkan, evo da iznesem dojmove dok sam bio na 2 kotaca.
Slovenija - vole voziti brze od prosjeka, ali su i dobri vozaci volim kad naletim na njih jer znaju otici dosta daleko. Na autoputu su najbrzi, vole uletit preko 100 na autocestu iz onog zavoja. Osjecam se sigurno, imaju dobre reflekse.
Hrvatska - voze se normalno, cak i sporo ali cesto zato sto nesto ne stima pa ti pale alarm, ali ima dosta onih koji bi morali proci dodatne sate voznje. Vole cesto stati tamo gdje ne treba, tamo gdje imaju prednost. Ne trude se oko ubrzavanja prometa, nego kad sam ja na redu, imam sve vrijeme ovoga svijeta. Dosta truli refleksi. Autoskola bi morala biti ozbiljnija. Pokojni penzici voze jer eto imaju valjanu vozacku.
BiH - tu ima svega, ne moze proci bez nekog cirkusa, uvijek svjedocim nekoj prometnoj, zadnji put su se 2 auta susnula da je jedan zavrsio 80m dalje razvaljen, a drugi fatalno smrvljen u jarku. Moraju obavezno pretici 2 kotaca jer ih manje vozilo nervira.
Crna Gora - predobre ceste u unutrasnjosti, nerijetko se voze u iberu i tesko im je pustiti nogu s gasa pa uletavaju u fatalne skarice a gasa odavno vise nema, kocnica im nije opcija. Vole se i posvadjat u prometu dok se voze, znaci frajer ti trubi a nema boga da preteknes ispred sebe kolonu, i potuku se na cesti pa se ganjaju. Bas se osjetilo to u zraku i eskaliralo je
Imaju dosta crvenih tabli da si ne oduzmu zivot zato sto jure, ali ceste su im za warpovanje sto jest jest.. <3 Auto ispod 6 cilindara nema sta trazit tamo, i to s turbom.
Srbija - jako lose ceste, pogodis dzombe da moras ici na cjelozivotno lijecenje od traume, tu su sa BiH gdje dominacija superiornikeg vozila mora prevladat, ne jebe te 1%, na autocesti imas ceste neugodnosti,.pale ti alarm za prezivljavanje kad su u blizini, neisgurni, nesvjesni, jure a ne znaju jurit. Najveci kolotrazi da google maps misli kako si na Himalaji. Jesam spomenuo kratere od meteorita? Strajkao sam ove godine, sorry.
Albanija - picis odlicnom i sirokom magistralom, a odjednom vidis auto u susret koji pretice i tjera te se pomjeris, mimoilazeci trojac nije rijetkost. To je ok, fakat ima sirine. Konj pase travu u sred rotora, picis autoputom i zivotinje su fakat disciplinirane, niti jedna nije prekrsila propise, prije ce covjek. Vole preticat kolon%u010Cetine ako imaju jako vozilo.
Makedonija - nemaju bas puno dobroh cesta, ok su, strahovito gostoprimstvo, vole nas i to se vas osjeti. Najjace.kad je carinik.pitao odakle ste, kaze on ovo je vase, mi vas volimo i mahne rukom. Respect.
Grcka - lose ceste, autoput odvratan, zakrpe, voze se jako brzo ne jebu 2 kotaca kao da im je pun kufer svega. Zelis sto prije otici.
Bugarska - svi te uvazavaju i poticu da samo picis, ukljucujuci i policajce svaki put. Vatra isusova, magistrala mi je otkrice, znaci svakodnevno je gaze kamioni, a ocuvana i postojana. Shvatis koliko se kod nas krade na cestama koje propadnu same od sebe. Jako dobar osjecaj.
Rumunjska - nevjerojatno koliko se aktivno svi micu kad te spaze u retrovizoru. Stuju te kao boga, znaci predobro > oborio rekorde, jbg kad je prilika. Voze se svi po ogranicenju. Tamo su jako kulturan narod, makar pricaju ljudi svasta. Strasno dobar osjecaj.
Madjarska, znam da nije Balkan, ali - dobri su, al mahom Becke tablice strasno kvare dojam, hoce te "pocepati" jer oni cepaju na relaciji Komsiluk-Bec. Bas se vidi da nisu prosli Becku skolu.
Kosovo sam preskocio.