Hvala vam Correctore i Aragony
Ne treba suditi knjigu po koricama tj temu po naslovu hehehe
Da je Zip 2t sigurno bi već bio naručen neki kit ili barem auspuh jer mi se iz nekih razloga dopada skuterić.
Ovako kada je 4t stvarno ne znam što bi s njim.
Sada ionako dolazi hladnije vrijeme pa imam vremena razmisliti što ću.
Hrapave plastike (sive) na skuteru su bile dosta blijede od sunca.
Razmišljao sam kako bi to popravio da izgleda lijepo i uredno.
Prvo sam htio probati proći sve plastike sa jakim fenom da se spali "mrtva" izgorjela plastika.
Probao sam malo proći fenom na nevidljivom mjestu i nije mi se svidio rezultat.
Vidio sam da nema druge nego ofarbati plastike.
Znao sam od prije da postoji crni bumper paint tj. farba za branike koja je odlična za ove hrapave plastike.
Nisam htio ofarbati sve hrapave plastike u crno jer onda ne bi izgledalo poput originala, odudaralo bi puno.
Uspio sam naći isti takav bumper paint samo sivi, baš one boje koje treba biti za zipove plastike.
Prvo sam probao ofarbati plastike poput ralice, podnice, plastike oko volana i slično sa malom špricom sa diznom 0.8mm.
To nije funkcioniralo jer je jednostvno pre mala dizna. Šprica je pretvarala farbu u nešto nalik na paučinu.
Pokušao sam 6 plastika ofarbati i od tih 6 samo su 3 ispale koliko toliko dobro. Ove ostale od srama nisam mogao slikati.
Sutra dan sam otišao do frenda i uzeo njegovu špricu koja je neka jeftinjara ali ima diznu 1.5mm.
Šprica je kineska poput onih koje se mogu naći u peveca ili bauhausa za 50-100kn.
Sa tom špricom se da fino odradit ovaj bumper paint koji je dosta nezahvalan materijal.
Šprica je lijepo raspršivala bumper paint iako se radi o farbi koja je poput katrana.
Odradio sam sve plastike ponovo i ovaj put su ispale zadovoljavajuće.
Bacio sam dvije ili tri ruke farbe na plastike. Ne sjećam se sada točno.
Uz prvi pokušaj koji nije uspio zbog male šprice potrošio sam nekih 800-900ml bumper painta za odraditi sve plastike.
Možda nekom bude od koristi ta informacija ako planira raditi sličnu stvar.