Ne volim frazu best buy jer je preizlizana ali definitivno best buy skuter ikad je bio sr150
Toliko je bio dobar best buy, da je samo u mom kvartu doslo barem desetak komada. Crvena, tamno plava, ledeno plava, crna. Onak pitam se pa jel to nekome.ispalo s kamiona jer se odjedn svi voze ko gospoda, a taman je zavrsila prva era 70ccm kitovanja. Ekipa je tada vozila cak s kacigama jer ipak je to 150, ali je bila na.laktu pri ulasku u pjesacku zonu, a 50tku samo stariji teenageri. Zaletavanja preko 100 u zoni 30 su bila svakodnevica, a padova i sranja, pa toga nije bilo covjece. Jer svi su tada bili kao majmuni, a danas je to druga prica. Jer nema vise onog, prvo skuter pa auto, kad je auto jeftiniji od kruha u pekari. Lako su tockarale te 150tke i cuo se njihov prepoznatljiv zvuk naspram mora minarellija, i i Peugeota Speedfighta 2, i jako malo Piaggia jer je u to vrijeme bio aktualan Purejet, i te si mogao cuti i vidjeti onak jednom tjedno, jer su ostalo vrijeme bilo marljivo garazirani, na Pescenici najcesce
Bilo je puno Arrowa koji su bili jebeno dobro pogodjeni za 50ccm. Pa kad su dosli ZX-evi tad je pocelo sve zivo drecat i vec ih je trebalo ustimati...
RR kad bi netko imao to je bilo duze i intenzivnije dr%anj3 nego na danasnji tamo neki mobitel. Nekako si mogao duze uzivati u toj cari pacenja i skupljanja para kako ces i ti jednog dana imati RR spuhce, jer onaj mocniji zvuk kad probas, ti si siguran da to daje 2 konja vise... A na grafu je davao 0.3 tako nekako.
Nikad necu zaboravit slijedecu scenu. Osnovna skola, dvoriste, to je bilo glavno okujaliste kompletnog kvarta na klupicama. I postojao je sporedni ulaz gdje je maknuta ograda u sirini 1.5m. I domar je stavio stupcinu na sredinu prolaza, da skuterasi uspore i proguraju skuter, jer kroz taj prolaz se uletavalo u punoj brzini. I dodje batica sa 130kg, na Hondi(nesto kao Aero 50) i izvadi isppd sica rucnu pilu i batice otpile stupcinu...
Ovaj jedan je imao Apriliu Ditech i svaki dan u srednju s njim, a ja s tramvajem. Bio je jedan on onih koji su se usrecili, odvozio je cijelo skolovanje i dugo je bio kasnije kod njega. ZX i gasiraj, prosao pored mene u prastaroj dvojci milijun puta. Nevjerojatno je da nitko nije znao sloziti mane koje muce te skutere tada, svi su samo ubacivali nove dijelove i brali lovu, sto je i razumljivo. Vozili su se samo oni koji su imali srece, tako da je bilo, ili ces se navozati skroz dok ne potrosis mehaniku (karike) i to je bilo vise destaka tisuca kilometara, jer bi na Aprilijama znala zveknuti radilica na dosjedu, oko 20tkm su znali imati pehove. A tada su se kilometri nabijali u kvartu i po susjednim kvartovima.
Dok nisam rijesio da kupim Roxa, kojeg sam uvijek zagrijavao u leru 10min... Nema jaceg osjecaja kad dodjes doma za 7min umjesto 45 do 60min, a svaki stiskavac sa semafora zeljno iscekujes...
2005 okvirno otprilike prije krize sam stajao u salonu na staroj samoborskoj i tad novi novcati z 750 s plavi mi je trgovac iskalkulirao za ke%u0161 54 800 uglavnom ispod 55 zeru.... ali i pla%u010De su bile manje. Tada sam imao recimo 5-5500 kuna pla%u010Du za posao nikad doma.
Da ekipa kaze kak su prije bili jeftini motori, ali svejedno, bili su i nekako teze dostupni, odnosno bilo je uvijek vise prioriteta ispred. Ali kad se usporedi kvaliteta materijala danasnjih za tu lovu, e tu je vec velika razlika. Japanac cesto vise nije japanac, nego tajvanac.