Pozdrav,
Isto pitanje sam postavio i na motori.hr, ali tamo se jako slabo piše u dijelu sa skuterima, pa reko da se registriram i probam sreću ovdje.
Dakle, ove godine sam već imao neke probleme sa skuterom, prvo mi je neš puklo (eksplodiralo) jedan dan kad sam ga palio, pa sam mi bacilo ulje kroz filter zraka.
Otvorio i skužio da je spužvica spaljena od detonacije i da je ulje baš iz nje, zamjenio taj filter (zraka), filter ulja i ulje.
E onda nije punio aku, ali trajao je par dana tj tjedan-dva i onda bi se ispraznio. Našao ovdje savjete kako ispitiati to multimetrom.
Regler prdnuo, kupio neki zamjenski za 200kn za mislim Majesty 150kn jer paše.
I kako je bila kiša, nisam se vozio 10-ak dana, sinoć za svaki slučaj skinuo aku i napunio, jutros spojio i zaverglam, skuter wse upali na 1-3 sekunde i ugasi.
Verglam, neće da pali, uredno vrti. Probam nakon 5-10min, upali i opet se odmah ugasi. Kupio novu svjećicu i zamjenio premda kada sam skinuo staru, ona je bila odlična, bez gareži, smeđkasta ali suha, baca iskru. E sada, ja bi po svemu zaključio da je nešto sa benzom, tj da ne dolazi do cilindra. Kako su cijevi prozirne, a i vidi se filter benzina, vidim da su pune.
Što bi to moglo biti, i kako da ispitam? Karburator je Keihin CVK 30 i jedna mala gumica na njemu se sva raspala (stavljam sliku ispod), je li možda do toga, ima li toga uopće za kupiti i gdje?
Kontaktirao sam servisera, ali on mi je rekao da ga može uzet tek za 10-15 dana, a to mi je puno. Ne znam ni kako da odvezem skuter do nekoga, ako ne uspijem ovo sam riješit...
Nisam baš na ti sa 4t (Minarelli 2t sam znao napamet...ali davno je to bilo
), ali ovako neke jednostavne stvari, gdje treba možda samo nešto zamjeniti....zašto ne?
Pomagajte.