vidim ima tu nebuloza...
ovak: didrch i pureshet imaju samo base kiteve, a to imaju radi toga jer elektornika koja se ugrađuje na njih nije dostatna da nabuni neki midrace kit a kamo li race... sad malo detaljnije. jedan pisljivi injektor sa pumpicom i kompresorom sve skupa velicine nokta da filaju 70ccm na 11500 rpm konstanto da ga zaljevaju i da to radi kak trea... problem je u tome sto injection skuteri nesalju gorivo u karter da hladi lezajeve i termo grupu.. nego to gorivo ide u kopresioni prostor nakon sto se ispusni kanal zatvori i tu se stedi onih 1l.
korz karter se krece samo zrak i ulje. kod didrecka ulje ide u mizernim kolicinama i to odgovara onima koji furaju cukre sa fency smensi oblekicom i mirisicima...
a sad natrag na kiteve: za oba skuta postoje samo dva proizvođača i dva kita. polini i malossi..!
polini: vise momenta na nizim rpm i losije rijeseno hlađenje ali cilindar je kvalitetniji i dobivas ventil koji daje vise goriva da to sve dobro radi i nesto rpm dobis i snage.. problema ima pureshet zbog jebeno malog kilera koji tesko da ce hladit taj kit ak se ne garis cijelo vrijeme... ali za mene je polini bolji.
malossi: vise rpm, hlađenje dobro rijeseno performanse slicne ko u polini sad su nijanse razlike.. umjesto ventila kao u polinija dobiva se nova elektronika koja mice blokadu rpm i daje vise goriva i rpm... i mjenja jos neke parametre... da sam tudum za skuter uzeo bih malosi jer svaki brajo zna za njega i klipova imas i u pekari...
moja preporuka: kupi mallosi radi tog jer imas klip za njega u svakom ducanu sa pia dijelovima, ako ces stavljat kit obavezno kupi produzeni prijenos da bi iskoristio taj kit. ako vec kitas skupi pare pa probaj nabavit polini casicu i nju stavit pa onda nabi gljivu na skuter i uzivaj kak ti skuter radi dobro sa gljivom i kak ti se dere a ak ces imat to sve onda ce i ic solidno a trosit oko 2.5-3l. zavisi od voznje mozda i 2l.
za oba kita nemoras mjenjat radilicu ali ja da kitam skuter stavio bih nov cilindar, klip, klip ili karike od kompresora, brtve i lezajeve radilice.. odma bi vidio kakva je ona pa ako nevlja nova (oko 1000+kn) a malossi oko 2500...