Pozdrav svima!
Evo jedno moje iskustvo uz zahvalu svima vama koji nesebično dijelite znanje i savjete.
Prije par dana skut se počeo čudno ponašati, prvo sam uočio promjenu zvuka u radu koje je najbliže opisano zvučalo kao "prduckanje" na nekih 40kmh, nakon toga obrtaji ne bi skakali, a motor bi uz povremeno kašljucanje zadržavao istu brzinu. Počinjem motati po glavi sve što sam pročitao ovdje i kažem si:"Pišaj ga...možda je gorivo!" Dakle keep it simple and stupid. Sipam na drugoj benzinskoj, na magistralu...vrati se u normalu. Naredni dan, ista priča... Idem da postam na forum? Ma daj...možeš ti to...popiće ti mozak što nisi ništa sam pokušao! Prčkaj po karburatoru...nikakve posebne promjene. Popizdim jer se vučem kao krepana mačka, kao raspali penzioner dok ide u kupovinu na četverotaktašu. Skidaj spuh, možda se zaprljao izduv. Čisto sve... haj ga j... Skidam plastike, računam možda su matice labave na glavi cilindra pa gubim kompresiju. Čisto sve... Češem se po glavi... Stari veli:"Sine ne znam...ne razumijem se...ali pogledaj prenos..." skinem deklo...sve regularno...sad se već osjećam kao zadnji debil. Klik u glavi... Airbox! Skidam airbox...nalazim puknuće na prirubnici, pokrpim to dok se ne nađe nova...sklapam sve...izlazim na cestu, zamalo ginem jer mi idiot presjeca put, ali to je neka druga prica. Skut leti, sve radi, a ja se osjecam kao ultra kul tjuner, zamisljam da sam Vin Diesel
Sumirano, počenik sam u čitavoj ovoj priči, ali ljudi čitajte, ne samo o problemu koji imate, nego o svemu na forumu, ne znate kad vam nešto može zatrebati!