Kad sam nosio na pjeskarenje, osjetljive dijelove sam zastitio s par slojeva ducktapea i nije probilo cak ni kod onog na drek riveru sto pjeskari s kamenjem i napravi rupice po auspuhu.
Sto je grublji pijesak, to postupak skidanja hrdje krace traje, ali i nastaju neravnine na metalu, osim ako to nije bitno kod robusnih stvari.
Doma sam pjeskario s finim pijeskom iz Bauhausa, mislim da samo njega i imaju, i s njim mozes sto hoces pjeskarit, sporo skida, ali imas jako dobru kontrolu, i kada na to bacis plastifikaciju, izgleda vrhunski jer je povrsina "glatka" i bez kartera. Samo to zahtjeva vise truda i vremena, u prijevodu, to kosta brem 5x vise od onog klasicnog pjeskarenja.
Za te neke sitnice tipa kocione celjusti, mozes sam odraditi, uzmes kutiju u koju ces skupljati pijesak, stavi kacigu na glavu, i budi spreman na tusiranje nakon posla. Kompresor od 50l sam terao do 10bar, i odlicno je funkcioniralo od 10-8bar sto je oko 5sec haha, s onim Lidlovim alatom, sto ima limenu posudu za pijesak na rucici.