Cuj teoriju za blatnjav usis haha Pa jel ti mislis da ja od jucer serafim purejete, i jel mislis da oni na kojima se nikad nije poderao fiktet imaju blato unutra? Pa to se cakli inace. Na purejetu vecina nikad ne mijenja filter sve dok ne strune. Ovaj me je zajebavao malo jer je uslo smeca i radilo je kratki spoj na svijecici, i spoji ti obje elektrode, a usis je bio cist s malo necistoca jer je nedavno zapocela voznja bez filtera.
Stari moj poceli su dolazit takvi lesevi da to nisu istine. I to cu poceti sve odbijati jer ima petsto kuna u crknutom akumulatoru, ispucalim crijevima, sjebanim.svijecicama, zahrdjalim dijelovima injektora, poderanim klipovima i potrosenim karikama, sjebanom iglicastom, ispjeskarenom kompresoru, slomljenim spojnicama visokotlacnih vodova, trulim spuzvama, remenjima iz kojih konci ispadaju, prelabavom mikroremenu... I onda se ocekuje za 10kn da se sve sredi.
Pa odi u servis nek ti stave sve zamjenske dijelkve za soma i pol, i to ce trajati trecini sezone i dobro, uskoro opet tako...
Realno tu ima na desetine ostalih detalja za srediti kojo sene ticu ajnsprica, nego elementarne osnovne stvari. Probralo se sto valja, a tko ga je god malo odrzavao, sve je kristalno cisto i uredno, imam par masina u steku i to se sve cakli.
Zavrseno je ovo zamorce, nasao sam vode u injektoru i hrdju, ali sve radi bez greske. Klip je dobio riseve, kompresija je 5.2bara za 13tkm, sto je lose, svi moji purejeti koji imaju po duplo vise km imaju kompresiju blizu novih masina, a to je 6bara.
Ima zablokiran ecu, na ovom se runneru to savrseno vidi i pokazati cu.
Evo jedan video kako fercera
Evo kako prepoznati jel ecu zablokiran ili nije. Jer postoje samo 2 mape za purejeta. Ovdje je FY mapa,sto znaci da je zablokirana do 10000rpm. Snaga je manja,reakcija na gas je sporija.
A kako je prepoznati. Doda se 1mm gasa,najmanje sto se moze,i okretaji ce skociti na 3000rpm i tu ce se fiksno drzati,a kod FYmape, okretaji skoce na nekih 5000rpmi nemoguce je odrzsti nize okretaje jer je rrakcija na gas brza.
Evo na sninci se sve jasno vidi, jedino mi senije dalo ustrkati FY mapu,ali budem.