Stari moj, imao sam i roxa mrtvu serijalu, isao je valjda 75gpsa, stedio ga na gasu, 3l je trosio. Jedino nisam s njim tripovao, mozda bi i bilo dva tocka nesto, ali to ocajno ide naspram recimo purejeta kojeg gazim. Makar rox sa spuhom uzima ispod 4l.
Inace sam velikih fan istrazivanja tih niskij potrosnji, predstavlja mo izazov. Pa sam novog runnera karbosafull serijalu dobio na 3.5l gradske, alinisamvise psihicki mogao izdrzat tu nejakost jer moglo bi se jos mrvicu. Cim sam stavio ZX, nisam mogao da si isus ispod 4.3 ili 4.5, ne sjecam.se, ali sam dobro upamtio akp bi ga stalno zestio da je sukao tocno 5l.
Jedino nisam pezo elystara dobio ispod 4.4l gradske, to nemos dobit da si klonirani apgredani isus, prosetao se kroz cijeli spektar karbosa, mjerio, prpvjeravao sve zivo, iskljucio mu kompresor da ne stvara otpor radilick, stavio drugi karbos od 3 moguca na drugim speedfightima, ma nista, stavio manualca jer mi je elektronski cok nabijao pola litre vise zimi. To pricam za LC verziju, a dok je bio AC trosio je malo i vise, u pocetku 5.5l. Francuz me porazio, tu sam stekao jos jedan hejt prema njima. Iako SF trosi manje, ali nemrem se na njemu vozit (pacenje) pa mi nije relevantan izbor, i ne vuce kao piaggio po pitanju snage, a i moram vise dati gasa.
Jedno je sigurno, osim za Elystara, otvorena cesta skida litru sigurno dolje. Jer najvise se goriva trosi na ubrzavanje iz nule.